آذربایجان تمامیت ارضی ارمنستان را به رسمیت نمی‌شناسد

آذربایجان تمامیت ارضی ارمنستان را به رسمیت نمی‌شناسد

وزیر امور خارجه ارمنستان در دیدار با همتای بلژیکی خود اعلام کرد: جمهوری آذربایجان آشکارا تمامیت ارضی ارمنستان را به رسمیت نشناخته و این ممکن است نشان‌دهنده ادعای ارضی آذربایجان علیه ارمنستان باشد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های جمهوری آذربایجان، آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه ارمنستان در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «حاجا لحبیب» همتای بلژیکی خود گفت: میانجی‌ها باید با میانجیگری خود نسبت به اجرای توافقات حاصل شده بین ارمنستان و آذربایجان مراقبت کنند.

میرزویان خاطرنشان کرد که آذربایجان آشکارا تمامیت ارضی ارمنستان را به رسمیت نشناخته و این ممکن است نشان‌دهنده ادعای ارضی آذربایجان علیه ارمنستان باشد.

به رسمیت شناختن تمامیت ارضی

بیانیه آلما-آتا در سال 1991 در نشست پراگ سال گذشته سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان مورد اشاره قرار گرفت که بر اساس آن سند، دو کشور تمامیت ارضی یکدیگر را به رسمیت می‌شناسند. پس از آن، چارلز میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا گفت که منظور طرفین در مورد تمامیت ارضی، 29 هزار و 800 کیلومترمربع ارمنستان و 86 هزار و 600 کیلومترمربع از آذربایجان است و قره‌باغ کوهستانی جزو خاک آذربایجان است.

میرزویان اظهار داشت: از آن زمان تاکنون بیانیه آشکاری از سوی رهبری آذربایجان در خصوص به رسمیت شناختن تمامیت ارضی جمهوری ارمنستان نشنیده‌ایم، چنین سخنانی را در جلسات غیرعلنی می‌شنویم. این موضوع ما را بیش از حد نگران می‌کند و ممکن است نشان‌دهنده وجود ادعاهای ارضی آذربایجان علیه ارمنستان باشد.

وی تأکید کرد: در حالی که صحبت از حل حقوق و امنیت ارامنه قره‌باغ می‌شود، روندهای معکوس در منطقه جریان دارد، کل منطقه و مردم در محاصره غیرقانونی کریدور لاچین قرار دارند.

نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان اخیراً گفته است که اگرچه جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر به رسمیت شناختن تمامیت ارضی یکدیگر به توافق رسیده‌اند، اما الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان آشکارا آن را تأیید نکرده است. علی‌اف گفت آذربایجان هیچ ادعای ارضی علیه ارمنستان ندارد و آن‌ها هم همین را از ارمنستان می‌خواهند.

وزیر خارجه بلژیک: مسئولیت آذربایجان تضمین امنیت ساکنان قره‌باغ و عبور آزاد از کریدور لاچین است

میرزویان در دیدار با «حاجا لحبیب» وزیر امور خارجه بلژیک گفت که ارمنستان به شدت نگران وخامت اوضاع انسانی در قره‌باغ است و محدودیت تردد از طریق کریدور لاچین خطر قحطی را ایجاد می‌کند.

به گفته وی، این نگرانی‌ها در دیدار با نمایندگان صلیب سرخ تأیید شد.

وزیر بلژیکی نیز گفت: مسئولیت جمهوری آذربایجان تضمین امنیت ساکنان قره‌باغ و عبور آزاد از کریدور لاچین است. خروج از این بن‌بست و بهبود وضعیت انسانی و شرایط زندگی مردم ارمنی قره‌باغ مهم است. ما شجاعت نیکول پاشینیان را که آشکارا تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان را به رسمیت شناخت، تحسین می‌کنیم. ما از رهبری آذربایجان می‌خواهیم که همین کار را بکند.

این دیپلمات اروپایی گفت که توافق صلح بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان نزدیک است.

به گفته وی، رایزنی‌های جدیدی هم در بروکسل و هم در باکو با ایروان انتظار می‌رود، اما وزیر بلژیکی در این مورد به تفصیل صحبت نکرد.

وزیر امور خارجه بلژیک قرار است روز 23 آگوست به باکو سفر کند.

جمهوری آذربایجان در سال 2020 با جنگ 44 روزه کنترل بخشی از قره‌باغ و 7 ناحیه اطراف آن را به دست گرفت. با این حال، طرفین قرارداد صلح امضا نکرده‌اند و یک گروه نظامی روسیه در قره‌باغ مستقر شده و مذاکرات بین طرفین با میانجیگری اتحادیه اروپا و روسیه ادامه دارد.

اگرچه ارمنستان می‌گوید که جاده لاچین-خانکندی از دسامبر سال گذشته مسدود شده، اما جمهوری آذربایجان این موضوع را رد کرده و می‌گوید که این کریدور برای اهداف بشردوستانه باز است.

جمهوری آذربایجان از فروردین‌ماه سال جاری اعلام کرده که در ابتدای راه، گذرگاه مرزی ایجاد شده است. این اقدام با حمل غیرقانونی سلاح از ارمنستان به خاک جمهوری آذربایجان توجیه شده است.

ارمنستان این اتهام را نمی‌پذیرد. مقامات ارمنستان بر این باورند که ساخت پاسگاه مرزی با اعلامیه سه‌جانبه در تضاد است.

مناقشه قره‌باغ در سال‌های مختلف باعث درگیری بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان شده است. قبل از توافق آتش‌بس در سال 1994، آذربایجان کنترل منطقه قره‌باغ و 7 منطقه اطراف آن را از دست داد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon