سرمایه جهاد دانشگاهی ثروت پژوهشی و نگاه فرهنگ‌‌بنیان است


سرمایه جهاد دانشگاهی ثروت پژوهشی و نگاه فرهنگ‌‌بنیان است

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی کشور گفت: سرمایه جهاد دانشگاهی ثروت پژوهشی و نگاه فرهنگ‌‌بنیان است و اگر این نگاه زیرساخت فرهنگی ضعیف شود، جهاددانشگاهی هم ضعیف شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، علیرضا کلانتر مهرجردی امروز در گردهمایی معاونین فرهنگی جهاد دانشگاهی کشور ‌در سالن اجتماعات دانشکده آینده پژوهی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار داشت: بخشی از تقسیم‌کار فرهنگی در کشور معطوف به یک کار گلخانه‌ای است و دانشگاه‌ها باید خودشان این فرآیند را شکل دهند.

وی اضافه کرد: باید الگوی فعالیت فرهنگی نمونه را در دانشگاه بگردیم و پیدا کنیم و توسعه و ترویج دهیم و جهاددانشگاهی قزوین بتواند با مجموعه ذی‌نفعان فرهنگی استان الگوساز باشد و بستر انجام این کار در شوراهای فرهنگی دانشگاه‌هاست و باید در گام دوم انقلاب اسلامی سند ارتقای شوراهای فرهنگی دانشگاه‌ها باید تدوین شود تا این خواسته عملیاتی شود.

کلانتر مهرجردی تولید فکر و پرورش انسان را 2 رکن مهم نظام تمدن‌سازی اسلامی نوین دانست و ادامه داد: باید در تمدن‌سازی اسلامی انسان تربیت کنیم و این انسان بتواند فکر و دانش تولید کند. در اساس‌نامه جهاد دانشگاهی هم برنامه‌ریزی تربیتی و فرهنگی و آماده‌سازی فکری 2 رکن رکین و گزاره بنیادین به حساب می‌آیند.

وی یادآور شد: کارکرد سند مهندسی فرهنگی این است که بتواند ذهنیت حاکم بر جامعه را تغییر دهد و امروز یکی از اسناد بالادستی همین سند مهندسی فرهنگی است که ذی‌نفعان فرهنگی باید به آن تمسک بجویند. سرمایه جهاددانشگاهی ثروت پژوهشی و نگاه فرهنگ‌‌بنیان است و اگر این نگاه زیرساخت فرهنگی ضعیف شود، جهاددانشگاهی هم ضعیف شود و بالعکس.

معاون جهاد دانشگاهی کشور با بیان اینکه نهاد متبوعش باید با اثرگیری از سند دانشگاه اسلامی و تغییر گفتمان فرهنگی جامعه رویکرد تحولی را به خودش ببیند، گفت: در حال با وضعیت فرهنگی جدیدی روبه‌رو هستیم، به طوری که سرمایه‌های ما افزون و تجربه ما گسترده‌تر و وضعیت جامعه ما هم متحول شده و بخشی از این تحول ناشی از تغییرات عصری و نسلی است.

وی تصریح کرد: اینکه خودمان را ببازیم که وضعیت فرهنگی این‌گونه است و نباید فعالیت فرهنگی کنیم، نباید به این شکل باشد و دوباره باید بازآرایی فرهنگی را انجام دهیم. بنابراین جهاددانشگاهی می‌تواند مانند در دهه پنجم انقلاب اسلامی آغازگر یک حرکت فرهنگی جدید در دانشگاه‌ها باشد.

کلانتر مهرجردی افزود: ما بیانیه گام دوم انقلاب را به عنوان رویکرد فرهنگی جهاد دانشگاهی و سند دانشگاه اسلامی را هم به عنوان راهبرد انتخاب کردیم و در نهایت نقشه جامع علمی کشور به عنوان ماموریت جهاد دانشگاهی در رهیافت حوزه فرهنگی انتخاب کردیم، با هدف بازیگری در نقش تربیت انسان و تولید فکر و اندیشه تا به تمدن اسلامی نوین برسیم.

وی ادامه داد: بر اساس ابلاغ شورای عالی انقلاب فرهنگی بندهای مشارکت در تعمیق و گسترش فرهنگ اسلامی و ایرانی، مشارکت در ترویج و ارتقای کرسی‌های نظریه‌پردازی و مشارکت در نظریه‌پردازی گفتمان علم 3 ماموریت جهاد دانشگاهی هستند.

جهاددانشگاهی مخالفانی دارد که ماموریت‌هایش را درک نکرده‌اند

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم در این گردهمایی گفت: جهاددانشگاهی در حوزه‌های درمان ناباروری، سل‌تراپی، رویان و مراکز آزمایشگاهی، تشخیصی و غربالگری موفق بوده و در بخش‌های دانشی و پیشران دانش و فن‌آوری مورد توجه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس قرار داشته است و در اسناد و قوانین به جهاددانشگاهی اهمیت دادیم.

فاطمه محمدبیگی با بیان اینکه جهاددانشگاهی مخالفانی دارد، تصریح کرد: آنهایی که مخالف هستند، هنوز ماموریت‌های جهاددانشگاهی را درک نکردند و یا اخبار غلطی در این حوزه به آنها داده شده و یا شناخت کافی و وافی ندارند. ولی بنده یک‌دهه مدرس جهاد دانشگاهی بودم و تحول و نوگرایی را در این دستگاه دیدم.

وی اضافه کرد: مسئولان جهاددانشگاهی هر جا هستند، موفق هستند و امروز هم خدمت جناب آقای قائزی هستیم که خودشان هم از این نمونه‌ها هستند. همیشه جهاد را مجموعه ولایتی می‌دانیم، به خاطر اینکه متبرک به کلام امام و رهبر انقلاب است و این مجموعه در سطح جامعه برای ما الگوست و لذا هم پیشتیبان شما هستیم و از شما می‌خواهیم که در مذاکرات با شخص رئیس‌جمهور و اعضای شورای انقلاب‌فرهنگی دارید، جایگاه جهاد را بهتر تعریف کنید.

محمدبیگی ادامه داد: حقوق و مزایای کارکنان و نیروی انسانی جهاددانشگاهی باید ارتقا پیدا کند و مباحث استفاده از حوزه‌های دانشی و فن‌آورانه باید مورد توجه قرار گیرد. الگوی کار جهادی این نهاد در مدارس هم پیاده شود.

نماینده مردم قزوین در مجلس با اشاره به ضرورت راه‌اندازی مراکز رصد و مطالعات زنان و خانواده در جهاد دانشگاهی گفت: حوزه‌های اندیشکده‌ای به ویژه در حوزه زن و خانواده، جمعیت و آسیب‌های اجتماعی در کانون توجه جهاد دانشگاهی برای برنامه‌ریزی‌های آینده قرار بگیرد.

محمدبیگی یادآور شد: باید نیازهای هویت‌یابی حقیقی زن و خانواده باید در مجموعه جهاددانشگاهی تشخیص دهیم و راهکار برای آن تعریف کنیم و تبلور اندیشکده‌ای این ارگان در جامعه پیاده‌سازی کنیم. قزوین 1400 اثر تاریخی ثبت‌شده داریم و از آقای کاظمی می‌خواهیم که میهمانان این گردهمایی از این آثار تاریخی بازدید کنند.

وی افزود: از شما می‌خواهم که از مقبره 4 پیامبر یهودی به نام سلام،‌ سلوم،‌ سهولی و القیا که در قزوین دفن هستند، بازدید کنند و تنها شهری در کشوریم که میزبان پیکر 4 پیامبر هستیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon