اعلام همبستگی نخبگان بحرین با زندانیان سیاسی این کشور
دهها شخصیت بحرینی از جمله تعدادی از اعضای اتحادیههای کارگری، دانشگاهیان، فعالان سیاسی، حقوق دانان، مهندسان، نویسندگان و شاعران با ارسال پیامی به ولیعهد و نخست وزیر بحرین ، حمایت خود را از زندانیان سیاسی که در اعتصاب غذا به سر می برند اعلام کردند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، 79 شخصیت بحرینی از جمله تعدادی از اعضای اتحادیههای کارگری، دانشگاهیان، فعالان سیاسی، حقوق دانان، مهندسان، نویسندگان و شاعران با ارسال پیامی به "سلمان بن حمد آل خلیفه" ولیعهد و نخست وزیر بحرین ، حمایت خود را از خواستههای مطرح شده توسط زندانیان سیاسی در زندان مرکزی "جو" که از 7 آگوست 2023 در اعتصاب غذا به سر می برند اعلام کردند.
در این پیام تاکید شده است که خواستههای زندانیان "در راستای حقوق تعیین شده در قانون اساسی، میثاق ملی و تعهدات بین المللی بحرین است.
همچنین این شخصیتها تاکید کردهاند که "اصلاحات واقعی مستلزم بسته شدن پرونده بازداشت سیاسی به واسطه آزادی شرکت کنندگان در فعالیتهای مسالمت آمیز مدنی است. این خواسته ای است که توسط بسیاری از نهادها و سازمانهای بین المللی حقوق بشری تایید شده و در گزارش کمیسیون حقیقت یاب مستقل بحرین نیز تایید شده است (معروف به گزارش بسیونی). این گزارش خواستار لغو یا تخفیف کلیه محکومیتهای صادر شده علیه افراد متهم به جرایم مرتبط با آزادی بیان سیاسی شده بود، گزارشی که توسط پادشاه حمد بن عیسی آل خلیفه نیز تایید شده است.
در ادامه آمده است: با وجود معرفی دو شیوه جدید برای مجازات متهمان سیاسی که عبارتند از زندان باز و مجازاتهای جایگزین، هنوز تعداد زیادی از زندانیان در حال گذراندن محکومیتهای طولانی مدت مربوط به فعالیتهای سیاسی خود هستند و از شرایط سخت زندان رنج میبرند تاجایی که باعث شد صدها نفر از آنها برای بهبود وضعیت خود دست به اعتصاب غذا بزنند.
در این پیام همچنین آمده است: هر چند اداره کل اصلاح و تربیت اعلام کرده است که در چارچوب قانون، در حال پیگیری شرایط افرادی است که اعتصاب غذا کردهاند، اما این اعتصابها به دلیل فقدان اقدامات عملی برای برآورده کردن مطالبات به حق زندانیان همچنان ادامه دارد.
فعالان بحرینی در این پیام خواستار "پایان دادن به سیاست ایجاد محدودیت در ملاقات با خانوادهها شدند، که بر اساس آن زندانیان تنها به مدت نیم ساعت در هر ماه و آن هم از پشت شیشه که مانع از ارتباط مستقیم زندانی با خانواده خود میشود، می توانند با خانوادههای خود ملاقات کنند.
زندانیان سیاسی بحرینی پیشتر با صدور بیانیه مشترکی اعلام کرده بودند: مسئولان زندان جو، حقوق اولیهای را که حتی اسرای جنگی از آن برخوردار هستند از زندانیان سیاسی دریغ میکنند. آنها منشورهای بین المللی و حتی قوانینی که به دست خودشان نوشته شده از جمله لایحه حقوق اسرا را نقض میکنند.
بیش از 800 نفر از زندانیان سیاسی در زندان مرکزی «جو» در بحرین از شانزدهم مردادماه و درپی نادیده گرفتن خواستههایشان توسط مقامات بحرینی و ادامه آزار و اذیت علیه آنها، اعتصاب غذای نامحدودی را تحت شعار «ما حق داریم» آغاز کردهاند.
انتهای پیام/