راهکار صندوق نوآوری برای نجات شرکت‌های دانش‌بنیان از"دره مرگ"

راهکار صندوق نوآوری برای نجات شرکت‌های دانش‌بنیان از"دره مرگ"

مدیر توسعه صندوق نوآوری گفت: به شتاب‌دهنده‌های دانش‌بنیانی که نقش کلیدی در رشد و توسعه کسب و کارها دارند و می‌توانند شرکت‌ها را از دره مرگ عبور دهند، خدماتی چون خدمات مشاوره‌ای، تأمین سرمایه و زیرساخت‌ها ارائه می‌دهیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مصطفی بغدادی؛ مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی امروز در چهل‌و‌فتمین رویداد دوشنبه‌های استارت‌آپی حوزه کشاورزی که امروز در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، ایجاد صندوق نوآوری و شکوفایی را به واسطه تصویب قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در سال 89 دانست و اظهار کرد: به واسطه ماده 5 قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، باید نهاد مالی برای کمک به تجاری‌سازی اختراعات و توسعه کسب و کارها ایجاد شود و از زمان تصویب این قانون، فرآیند شکل‌گیری صندوق آغاز شد و اساسنامه آن در اوایل دهه 90 تصویب شد و هم‌اکنون هیئت عامل چهارم صندوق، سکان هدایت این نهاد مالی را بر عهده دارد.

وی با اشاره به ساختار صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: مخاطب این صندوق، شرکت‌های دانش‌بنیان هستند و در حال حاضر حدود 9 هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور تشکیل شده است که این شرکت‌ها از بیش از 70 خدمت صندوق بهره‌مند می‌شوند.

بغدادی اظهار کرد: به مرور که اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور توسعه یافت، اکوسیستم نوآوری کشور تنها محدود به شرکت‌های دانش‌بنیان‌ نشد بلکه بخش زیادی از این اکوسیستم را شرکت‌های غیردانش‌بنیان تشکیل می‌دهند که نمونه آن شرکت‌های استارت آپی و هسته‌های فناور مستقر در پارک‌ها و مراکز رشد است.

مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی یادآور شد: ما در صندوق نوآوری مأموریت خود می‌دانیم که خدمات خود را به بخش غیردانش‌بنیان این اکوسیستم میز تسری دهیم تا این دسته از شرکت‌ها بتوانند از خدمات صندوق بهره‌مند شوند از این رو سعی کردیم این خدمات را با تعاملاتی مختلف، به صورت غیرمستقیم به این شرکت‌ها ارائه دهیم؛ چراکه شرکت‌های استارت‌آپی تا زمان بلوغ، از نظر مالی در مراحل مختلف رشد نیازهای مختلفی دارد و نیاز است تا بازیگران مالی مختلفی بر روی کسب و کارهای آنها اثرگذاری داشته باشند تا مسیر پر پیچ و خم دانش‌بنیان شدن را طی کنند.

بغدادی مرحله اول فعالیت شرکت‌ها را معروف به دره مرگ دانست و با تاکید بر اینکه در این مرحله، شتاب‌دهنده‌ها نقش مهمی در رشد آنها دارند، ادامه داد: ما رویکردهای غیرمستقیم برای تأمین مالی این دسته از شرکت‌ها تعریف کردیم که براین اساس در مرحله اول که به شتاب‌دهنده‌های دانش‌بنیانی که نقش کلیدی در رشد و توسعه کسب و کارها دارند و می‌توانند شرکت‌ها را از دره مرگ عبور دهند، خدماتی چون خدمات مشاوره‌ای، تأمین سرمایه و زیرساخت‌ها ارائه می‌دهیم تا از طریق آنها این خدمات به شرکت‌های نوپا ارائه شود.

وی با بیان اینکه ما برای تقویت شتاب‌دهنده‌های دانش‌بنیان بسته‌های حمایتی تعریف کرده‌ایم، اظهار کرد: این بسته حمایتی شامل تسهیلات سرمایه بذری، تسهیلات ودیعه رهن، سرمایه در گردش، خدمات بلاعوض برای توانمندسازی و مشاوره، توسعه بازار و هم‌سرمایه‌گذاری می‌شود.

بغدادی ادامه داد: در فرایند "هم سرمایه‌گذاری" ما در تأمین سرمایه، در کنار شتاب‌دهنده‌های دانش‌بنیان قرار داریم و اگر شتاب‌دهنده دانش‌بنیانی در رویداد فناورانه‌ای یکی از طرح را پذیرش کند، اگر عامل هم سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری باشد، درخواست هم سرمایه‌ذاری خود را به صندوق نوآوری را ارائه می‌دهد و به نسبت یک به دو در تأمین سرمایه مشارکت داریم.

به گفته این مقام مسئول، در حال حاضر صندوق نوآوری و شکوفایی به میزان 91 میلیارد تومان در 93 طرح با 27 شتاب‌دهنده دانش‌بنیان در طرح "هم سرمایه‌گذاری" مشارکت داشته و تلاش کرده تا  سرمایه بذری استارت‌آپ‌ها را تأمین کنند.

مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری افزود: زمانی که شرکت‌ها رشد و وارد مراحل بالاتر می‌شوند، نیازمند سرمایه بیشتری هستند که در این مرحله صندوق‌های پژوهش و فناوری به عنوان ابزار واسط مناسب دیده شده است. صندوق نوآوری نقش کلیدی در رشد این صندوق‌ها داشته به گونه‌ای که در حال حاضر 69 صندوق پژوهش و فناوری ایجاد شده است به گونه‌ای که در همه استان‌ها و همه دانشگاه‌های مادر کشور حداقل یک صندوق پژوهش و فناوری وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر یکی از صندوق‌های پژوهش و فناوری یکی از طرح‌ها را بپذیرد و به ما درخواست "هم‌سرمایه‌گذاری" ارائه دهند و ما نسبت یک 1 به 4 در تأمین سرمایه مشارکت داریم به این معنا که اگر 20 درصدد سرمایه مورد نیاز تیم استارت‌آپی را عامل صندوق سرمایه‌گذاری ارائه دهد و 80 درصد مابقی از سوی صندوق نوآوری تأمین می‌شود.

بغدادی یادآور شد: در این مرحله با 30 صندوق پژوهش و فناوری بیش از 900 میلیارد تومان در تأمین سرمایه مشارکت کردیم. در مراحل بالاتر شرکت نیاز به سرمایه بیشتری دارد، صندوق نوآوری یک بازیگر دیگری را وارد کرده و آن صندوق‌های جسورانه است. تعداد این صندوق‌ها 11 صندوق می‌شد ولی ما در تأمین سرمایه و شکل‌‌گیری 17 صندوق دیگر مشارکت کردیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon