تلاش آمریکا برای انتقال تروریست‌های تابع ترکیه به جنوب سوریه - واشنگتن رهبران جیش الوطنی را تحریم کرد/گزارش اختصاصی

تلاش آمریکا برای انتقال تروریست‌های تابع ترکیه به جنوب سوریه - واشنگتن رهبران جیش الوطنی را تحریم کرد/گزارش اختصاصی

دو گروه تروریستی «فرقة الحمزة» و « فرقة السلطان سلیمان شاه»، از سپاه اول نیروهای مسلحِ موسوم به «جیش الوطنی» - در شمال شرق سوریه -که تحت حمایت ترکیه فعالیت می کردند، در میان سکوت معنادار آنکارا، در فهرست تحریم های آمریکا قرار گرفتند.

به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، رهبران دو گروه «فرقة الحمزة» و « فرقة السلطان سلیمان شاه» از سپاه اول نیروهای مسلحِ موسوم به «جیش الوطنی» در فهرست تحریم‌های امریکا قرار گرفتند. این اتفاق، یک هفته بعد از اعلام تفاهم برای انتقال شبه‌نظامیان این دو لشکر به پایگاه التنف آمریکا در جنوب شرقی سوریه صورت گرفت.

وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌هایی را علیه رهبران این گروه‌های مسلح اعلام کرد. این تصمیم را باید در راستای فشار واشنگتن جهت تحت فشار قرار دادن این گروه‌ها ارزیابی کرد؛ تا شبه‌نظامیان خود را سریع‌تر به منطقه التنف (با شرایط جغرافیایی سخت) منتقل کنند. 

 

.

 

میشیل کلا غاصی، تحلیلگر سیاسی در همین راستا به خبرنگار تسنیم در سوریه گفت: آن‌ها زیر بار دستورات آمریکا نرفته و نمی‌خواهند مکان فعلی خود را ترک کنند. در التنف، شبه‌نظامیان در مکانی بیگانه به بهانه کشتار و جنایت، در شرایط سختی اسکان داده شده‌اند. این دو گروه، مخالف طرح آمریکا برای انتقال به التنف هستند. آمریکا برای تقویت و محافظت از خود می‌خواهد آن‌ها را به پایگاه التنف منتقل کند. پنتاگون می‌خواهد آن‌ها را برای عملیات بزرگ خود جهت اشغال مناطقی از جنوب سوریه به آن‌جا ببرد؛ مناطقی که قبلا توسط دولت و ارتش سوریه آزاد شده است.

کشور سوریه , کشور آمریکا , کشور ترکیه , شهر عفرین ,

«تجاوز به حقوق غیرنظامیان»، آدم‌ربایی و شکنجه، مشارکت در آوارگی مردم عفرین و «اسکان آوارگان دیگر مناطق سوریه در عفرین و روستاهای آن»؛ اتهاماتی است که آمریکا برای تحریم‌های وضع شده علیه فرقه الحمزه و فرقه سلیمان شاه اعلام کرده است. اتهاماتی که با استقبال رهبران کرد قسد (نیروهای دموکراتیک سوریه) همراه شده است.

«ابراهیم حفطارو»، کارمند انجمن اجتماعی عفرین در مصاحبه با خبرنگار تسنیم در حلب با طرح این ادعا که فرماندهان «جیش الوطنی» در گذشته عضو داعش بوده اند افزود: آن‌ها به سرزمین عفرین تجاوز می‌کردند و فرزندان آن را برای باجگیری می‌دزدیدند. بدیهی است که ما از تصمیم دولت آمریکا برای اعمال تحریم علیه فرماندهان این دو گروه تروریستی عضو جیش الوطنی استقبال می‌کنیم.

کشور سوریه , کشور آمریکا , کشور ترکیه , شهر عفرین ,

از سوی دیگر، نمایندگان عشایر «ترکمان» که به جای مردم اصلی عفرین در آن‌جا مستقر شده‌اند، با صدور بیانیه ای از فرماندهان تحریم شده حمایت کردند. ادبیات و جهت‌گیری بیانیه‌ عشایر ترکمان عفرین بسیار تند و رادیکال بود. در واقع این بیانیه نشان دهنده نقش این دو گروه در تغییر ترکیب جمعیتی منطقه عفرین است که ترکمان‌ها را به جای ساکنان اصلی این منطقه اسکان می‌دهند؛ سیاستی که از زمان تصرف عفرین در جریان عملیات شاخه زیتون (غصن الزیتون) در اوایل سال 2018 تا به امروز دنبال می‌شود.

 

 

اعمال تحریم ها علیه دو گروه عضو جیش الوطنی در شرایطی است که مقامات ترکیه تا بدین لحظه نسبت به تحریم‌های آمریکا هیچ واکنشی نشان نداده اند. همین امر، پرسش‌های بسیاری را در مورد مواضع آنکارا نسبت به رویکرد اخیر واشنگتن در قبال بحران سوریه به اذهان متبادر  می کند.

این مسأله زمانی اهمیت مضاعف می‌یابد که تجربه‌های پیشین همگرایی میان آمریکا و ترکیه در پرونده سوریه را در خاطر بیاوریم. بسیاری از صاحبنظران بر این باورند که کاخ سفید با قراردادن فرماندهان این دو گروه مسلح تروریستی در فهرست تحریم های وزرات خزانه داری آمریکا، آنها را تحت فشار قرار می‌دهد تا نیروهای خود را هرچه سریع‌تر از شمال سوریه به منطقه التنف در جنوب شرق سوریه انتقال دهند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon