رکورد تاریخی نارضایتی از دولت ائتلافی آلمان به رهبری اولاف شولتز


رکورد تاریخی نارضایتی از دولت ائتلافی آلمان به رهبری اولاف شولتز

نتایج یک نظر سنجی نشان می‌دهد که حدود نیمی از شهروندان آلمانی دیگر کشورشان را در زمینه اقتصادی پیشرو نمی دانند و اعتماد کمی به دولت ائتلافی برای بهبود اوضاع دارند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "دی ولت" آلمان ، جمهوری فدرال آلمان مدت‌هاست که دیگر یکی از کشورهای پیشرو اقتصادی نبوده است و طبق یک نظرسنجی، نیمی از مردم آلمان چنین فکر می‌کنند. براین اساس در بین مدیران نیز خلق و خوی افسرده و ناامید کننده‌ای در این باره وجود دارد.

بر اساس یک نظرسنجی جدید، اعتماد آلمانی‌ها به قدرت این کشور اخیراً به طرز چشمگیری کاهش یافته است. بر اساس این نظر سنجی که توسط موسسه آلنزباخ انجام شده است 50 درصد آلمانی‌ها معتقدند که جمهوری فدرال آلمان دیگر یکی از کشورهای پیشرو اقتصادی جهان طی ده تا 15 سال آینده نخواهد بود. در سال 2022 تعداد افرادی که این طرز فکر را داشتند تنها 30 درصد بود.

در مقابل طبق مطالعه‌ای که توسط گروه پارلمانی CDU/CSU انجام شده است، تنها 31 درصد آلمانی‌ها اکنون بر این عقیده‌اند که این کشور نقش پیشرو خواهد داشت. در سال 2022 ، 48 درصد شهروندان چنین طرز فکری داشتند. این موضوع عصر پنجشنبه به هیات اجرایی فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی ارائه شد.

بر اساس این نظرسنجی، خلق و خوی و احساسات در میان جمعیت و اقتصاد به شدت بدتر شده است. 58 درصد از مدیران تجاری گفتند که آلمان دوران اوج خود را پشت سر گذاشته است. 68 درصد آلمانی‌های شرکت کننده در این نظر سنجی گفتند که شاهد تضعیف مداوم صنعت هستند و تعداد مشابهی این را یک مشکل بزرگ می‌دانند. 76 درصد از مدیران نیز بر این باورند که این نگرانی که هزینه‌های بالای انرژی منجر به غیرصنعتی شدن می شود، موجه است.

اقتصاد آلمان در بهار سال جاری دیگر رشد نکرد. به گزارش اداره آمار فدرال آلمان که در پایان ژوئیه اعلام شد تولید ناخالص داخلی (GDP) از آوریل تا ژوئن در مقایسه با سه ماهه اول رکود داشت و قبل از آن، برای دو فصل متوالی دچار انقباض شد و این چیزی است که اقتصاددانان آن را رکود فنی می‌نامند. تنها روز چهارشنبه بود که کابینه فدرال در مورد بسته‌ای از اقدامات با هدف تحریک مجدد اقتصاد در حال رکود تصمیم گرفت. اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان هم بارها نسبت به وارد شدن کشور به بحران هشدار داده بود.

نتایج این نظر سنجی نشان می دهد که تنها 41 درصد از افراد مورد بررسی هنوز معتقدند که آلمان مکان تجاری بسیار خوبی است که تعداد آن ها کاهش چشمگیری در مقایسه با سال 2022، زمانی که 71 درصد از افراد مورد بررسی این را گفتند داشته است. همچنین به جای 15 درصد در سال گذشته، 50 درصد اکنون در این مورد تردید دارند. 83 درصد فکر می کنند که کاهش بوروکراسی اهمیت ویژه ای دارد و به دنبال آن نوسازی مدیریت، دیجیتالی شدن و آموزش بهتر در مدارس و دانشگاه ها باید صورت گیرد. این تا حدی در بسته اقدامات جدید منعکس شده است.

بر اساس نظر سنجی موسسه آلنزباخ 76 درصد از افراد مورد بررسی شک دارند که ائتلاف موسوم به چراغ راهنمایی بتواند کشور را به پیش ببرد. از سوی دیگر، 55 درصد معتقدند که سیاست دولت همچنان در حال تضعیف آلمان به عنوان مکان کسب و کار است و تنها 10 درصد معتقدند که این مکان تقویت خواهد شد. رتبه بندی شایستگی برای احزاب به همان نسبت ضعیف است: تنها هفت درصد هر کدام به احزاب دولتی سوسیال دموکرات یا لیبرال دموکرات اعتماد دارند تا بتوانند مکان را تقویت کنند. برای سبزها تنها پنج درصد، برای حزب افراطی جایگزینی برای آلمان از سوی دیگر، هشت و برای اتحادیه 27 درصد چنین اعتمادی دارند.

نتایج نظر سنجی دیگری هم نشان می دهد که انتقاد و نارضایتی شهروندان از دولت فدرال آلمان به رکورد جدیدی رسیده است. 79 درصد از کسانی که در نظر سنجی اخیری که توسط موسسه اینفراتست دیامپ انجام شده شرکت کرده اند در حال حاضر از این دولت ائتلافی "کمتر یا اصلا راضی نیستند". تنها 19 درصد «راضی» و صفر درصد «بسیار راضی» هستند.

این حد بالا نسبت به کار دولت فدرال دو سال پس از انتخابات پارلمانی در این کشور غیرعادی است. دولت‌های قرمز-سبز در سال‌های 1998 و 2002، سیاه-قرمز از سال 2005 و 2017 و سیاه-زرد از سال 2009 نیز در ابتدای دوره قانونگذاری حمایت خود را از دست دادند، اما توانستند قبل از اواسط دوره دوباره اعتماد ایجاد کنند، اما ائتلاف موسوم به چراغ راهنمایی به رهبری اولاف شولتز هنوز موفق به انجام این کار نشده است.

این شرایط نه تنها در میان حامیان احزاب مخالف وجود دارد، بلکه حتی 81 درصد از حامیان حزب دولتی لیبرال دموکرات هم اعلام کرده اند که از کار دولت "کمتر یا اصلا راضی نیستند".

بر اساس نتایج این نظر سنجی اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان در رتبه بندی محبوبیت سیاستمداران ارشد به پایین ترین سطح سقوط کرده است. بر این اساس تنها 25 درصد از افراد مورد بررسی از کار وی "بسیار راضی" یا "راضی" هستند. تقریباً 20 سال از زمانی که صدراعظم در آلمان به چنین رتبه محبوبیت پایینی سقوط کرده است، می گذرد. در مارس 2004، تنها 24 درصد از "گرهارد شرودر"، صدر اعظم وقت آلمان راضی بودند. در آن زمان، این سوسیال دموکرات با کاهش مداوم محبوبیت دست و پنجه نرم می کرد و رهبری حزب را رها کرد.

نتایج این نظر سنجی نشان می دهد که "بوریس پیستوریوس"، وزیر دفاع فدرال آلمان همچنان محبوب ترین سیاستمدار ارشد با 52 درصد موافق است که بسیار بالاتر از "آنالنا بائربوک"، وزیر امور خارجه (سبزها، 37 درصد) و کریستین لیندنر، وزیر دارایی فدرال آلمان (FDP، 32 درصد) است. پیستوریوس تنها عضو کابینه ای است که مورد بررسی قرار گرفته است که ارزیابی عمدتاً مثبتی از افراد مورد بررسی دریافت کرده است.

نتایج این نظر سنجی همچنین نشان می دهد که دستور کار مشکلات شهروندان آلمانی از آخرین نظرسنجی در آوریل سال جاری به طور قابل توجهی تغییر کرده است. وقتی در این باره از آن ها سوال می شود که مهم‌ترین مشکلات سیاسی که «سیاستمداران آلمانی باید فوراً به آن‌ها رسیدگی کنند» چیست، اقتصاد با 28 درصد (به اضافه 21 امتیاز) اول است. در فهرست مهم‌ترین تکالیف، مهاجرت در رتبه دوم قرار دارد (26 درصد با هفت امتیاز افزایش)، حفاظت از اقلیم و محیط زیست در رتبه سوم (18 درصد با 8 امتیاز کاهش) و عدالت اجتماعی و فقر در رتبه چهارم قرار دارند (16درصد، سه امتیاز افزایش).

احزاب دولتی ائتلاف موسوم به چراغ راهنمایی در اینجا بسیار ضعیف عمل می کنند. بر اساس نتایج این نظر سنجی تنها 13 درصد (منهای دوازده امتیاز) به حزب سوسیال دموکرات به داشتن سیاست اقتصادی خوب و تنها 12 درصد به حزب لیبرال دموکرات و فقط چهار درصد به سبزها در این راستا اعتماد دارند.

در پاسخ به این پرسش که در صورت برگزاری انتخابات مجدد به کدام یک از احزاب رای داده می شود اتحادیه احزاب متحد مسیحی با 29 درصد، دو واحد افزایش نسبت به ماه اوت، قوی ترین نیرو باقی مانده است . رشد حزب افراطی جایگزینی برای آلمان هم همچنان ادامه دارد و با با یک امتیاز رشد به 22 درصد رسید و در این نظرسنجی رکورد جدیدی را ثبت کرد. حزب سوسیال دموکرات هم 16 درصد درصد، سبزها 14 درصد و حزب لیبرال دموکرات هم 6 درصد را به خود اختصاص دادند. به این ترتیب هر سه حزب چراغ راهنمایی هر کدام یک امتیاز دست دادند. چپ ها هم با چهار درصد بدون تغییر به پارلمان راه پیدا نمی کنند. یکی از دلایل ضعف ائتلاف چراغ راهنمایی اختلافات داخلی روزافزون بین احزاب بر سر مسائل مختلف عنوان شده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon