درخواست جنبش سیاسی برای تشکیل نظام جمهوری در سودان


درخواست جنبش سیاسی برای تشکیل نظام جمهوری در سودان

یک جنبش سیاسی برجسته در سودان خواهان تاسیس جمهوری دوم در این کشور شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، به دنبال برکناری « عمرالبشیر» ار ریاست جمهوری سودان در سال 2019 احزاب سیاسی این کشور با همراهی نظامیان ساختار حاکمیتی جدید را بنیان نهادند که بر اساس آن سند اعلامیه قانون اساسی تصویب و شورای حاکمیتی ( سیاستمداران مدنی و نظامیان) تشکیل شد و نخست وزیر دولت انتقالی با مشارکت احزاب سیاسی ( مدنی ) زمام امور را به دست گرفت و جمهوری جدید ( توافقی ) سودان شکل گرفت. اما اختلاف سیاسی و سیطره نظامیان بر این کشور سبب شد دولت انتقالی خارطوم سقوط کند و سودان وارد مرحله جدیدی از بحران و بی‌ثباتی‌ شد.

جنبش عدالت و برابری سودان اعلام کرد: جمهوری اول  ( توافقی – بعد از سرنگونی نظام عمرالبشیر) نتوانست دولت را مدیریت کند و اختلافات به نبرد در خارطوم منجر شد لذا نیاز است که جمهوری دوم در سودان تشکیل شود.

« سلیمان صندل» رهبر جنبش عدالت و برابری سودان در صحفه شخصی خود در فضای مجازی« فیسبوک» نوشت: ویژگی جمهوری دوم شامل  سیستم حکومت مدنی، دموکراتیک، حاکمیت ساختار فدرال بر کشور و انتخاب ریاست جمهوری به صورت توافقی است.

به نوشته روزنامه «راکوبه نیوز» چاپ خارطوم، وی افزود: در جمهوری دوم ، نشستی برای تدوین قانون اساسی جدید برگزار می‌شود و این قانون از طریق اجلاس‌های مردمی که در ایالت‌ها برگزار خواهد شد، به تصویب ملت می رسد.

صندل خواستار بازسازی نیروهای مسلح، پلیس و سرویس‌های امنیتی سودان بر اساس ارزش‌های ملی و حرفه‌ای شد. وی همچنین خواهان تصویب قوانینی برای جرم انگاری نژاد پرستی و سایر قوانینی شد که بر اصل حاکمیت قانون و تفکیک قوا تاکید می‌کنند.

درخواست جنبش عدالت و برابری سودان در شرایطی مطرح شد که خارطوم، ام درمان و بحری و سایر مناطق این کشور طی چند هفته گذشته شاهد درگیری شدید میان ارتش و نیروهای واکنش سریع بوده‌است.

به گفته مقامات پزشکی سودان در جریان نبرد دیروز در حومه خارطوم دست کم 17 شهروند جان خود را از دست داده‌اند.

از 26 فروردین ماه گذشته که نبرد میان ارتش و نیروهای واکنش سریع شروع شده دست کم 7 هزار و 500 شهروند سودانی جان خود را از دست داده‍اند.

در همین حال، « ولکر تراک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، خواستار اراده سیاسی هماهنگ جامعه جهانی برای پایان دادن به فاجعه جنگ در سودان شد.

به نوشته روزنامه سودان تریبون، وی گفت: ما به اراده سیاسی هماهنگ، همکاری افراد با نفوذ در جامعه بین‌الملل برای پایان دادن به فاجعه ( انسانی ) در سودان نیاز داریم لذا پیش از اینکه دیر شود بایستی درگیری نظامی در این کشور متوقف شود.

تراک تصریح کرد: این درگیری یک ملت را متلاشی کرده‌ است چراکه بیش از 5 میلیون و 100 هزار نفر از خانه و کاشانه خود آوار شده‌اند، اقتصاد سودان فلج شده و میلیون‌ها نفر به مرز فقر کشیده شده و این در حالی است که ارائه خدمات اولیه مثل بهداشت و آموزش در مناطق آسیب دیده از جنگ متوقف شده‌است.

وی افزود: اکنون بیش از 7 میلیون و 400 هزار کودک  سودانی از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم هستند و از این تعداد 70 هزار کودک اصلا دسترسی به آب ندارند. این کودکان در معرض سوء تغذیه شدید قرار دارند.

این مقام سازمان ملل تصریح کرد: در جریان درگیری ارتش و نیروهای واکنش سریع طی یک هفته گذشته در خارطوم و ام درمان دست کم 103 شهروند جان خود را از دست داده‌اند که در میان آنان اجساد زنان و کودکان به چشم می‌خورد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان