واکنش ماکرون به بازداشت سفیر فرانسه در نیجر


واکنش ماکرون به بازداشت سفیر فرانسه در نیجر

رئیس جمهور فرانسه در سخنانی شورای نظامی نیجر را به جلوگیری از ارسال مواد غذایی به سفارت این کشور متهم کرده و مدعی شد که سفیر و کارکنان فرانسه در نیجر گروگان هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "تاگس آنسایگر" سوئیس، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در سخنانی اعلام کرد که سفیر فرانسه که پس از به دست گرفتن قدرت توسط نظامیان در این کشور در آنجا اقامت دارد، به همراه کارکنانش «گروگان» است.

ماکرون روز جمعه در سخنانی گفت: در نیجر، همانطور که با شما صحبت می کنم، ما یک سفیر و کارکنان دیپلماتیک داریم که به معنای واقعی کلمه در سفارت فرانسه گروگان گرفته شده اند.

ماکرون درباره شورای نظامی در نیجر گفت: آنها از تحویل غذا به کارکنان ما جلوگیری می کنند و سفیر با جیره نظامی زندگی می کند.

با وجود اولتیماتوم شورای نظامی در نیجر مبنی بر خروج، سفیر فرانسه در پایان ماه اوت در این کشور باقی ماند . فرانسه حکومت نظامیان در نیجر را به رسمیت نمی شناسد. به زعم فرانسه کودتاچیان حق ندارند خواستار برکناری سفیر شوند زیرا اعتبار او از نمایندگان منتخب نیجریه است.

حدود یک ماه و نیم پیش، گارد ریاست جمهوری در نیجر، محمد بازوم، رئیس جمهور این کشور را سرنگون کرد. فرمانده یگان نخبگان، ژنرال عبدالرحمانه تیانی، خود را به عنوان حاکم جدید منصوب کرد. نیجر اخیراً شریک مهم فرانسه در به زعم این کشور مبارزه با تروریسم در منطقه ساحل بوده است. پاریس حدود 2500 سرباز در نیجر و چاد همسایه دارد.

ماکرون درباره احتمال بازگشت سفیر به پاریس گفت: «من آن کاری را که با محمد بازوم، رئیس جمهوری نیجر توافق کرده‌ایم انجام می دهم. چون او مرجع قانونی است و من هر روز با او صحبت می‌کنم.»

وابسته نظامی فرانسه هم از بورکینافاسو اخراج شد

در همین حال، حکومت نظامی در بورکینافاسو، وابسته دفاعی فرانسه را به دلیل "فعالیت های خرابکارانه" از این کشور اخراج کرد. بر اساس بیانیه وزارت خارجه این کشور امانوئل پاسکویر و کارمندانش باید ظرف دو هفته این کشور غرب آفریقا را ترک کنند. در این بیانیه آمده است: علاوه بر این، بورکینافاسو مأموریت نظامی خود در پاریس را "با اثرگذاری فوری" خواهد بست.

در دستوری که شورای نظامی بورکینافاسو آن را صادر کرده، نقش وابسته نظامی فرانسه در این کشور «خرابکارانه» توصیف شده است.

روابط بورکینافاسو و فرانسه بعد از قدرت یافتن شورای نظامی در واگادوگو، به‌شدت متشنج شده است. از سوی دیگر، به دنبال تهدیدات برخی از کشور‌های آفریقایی با حمایت فرانسه برای مداخله نظامی در نیجر، بورکینافاسو حمایت خود را از نیجر در برابر هرگونه مداخله نظامی از سوی فرانسه اعلام کرده است.

بورکینافاسو که توسط یک شورای نظامی اداره می‌شود، پیشتر به همراه مالی در بیانیه‌ای مشترک و در حمایت از نیجر اعلام کرد هرگونه مداخله نظامی در نیجر را به مثابه اعلام جنگ علیه خود قلمداد خواهد کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon