ثبت جهانی کاروانسرای فرسفج، نماد تاریخ و فرهنگ جهانی تویسرکان است
فرماندار تویسرکان گفت: ثبت جهانی کاروانسرای تاریخی شهر فرسفج در شهرستان تویسرکان یکی از نمادهای معتبر و ارزشمند و معرف تاریخ و فرهنگ جهانی این شهرستان است.
حسین افشاری روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تویسرکان، اظهار داشت: شهرستان تویسرکان از بیش از 221 اثر تاریخی، فرهنگی و جاذبه گردشگری برخوردار است که تاکنون 67 مورد آن ثبت ملی شده است.
وی افزود: کاروانسرای تاریخی فرسفج یکی از بناهای تاریخی و جاذبههای گردشگری شهرستان تویسرکان است که علاوه بر وجود آثار تمدنی در این شهرستان، میتواند زمینه لازم برای بهرهوری حداکثری از مزایای گردشگری تویسرکان را ایجاد کند.
افشاری کاروانسرای فرسفج را از ابعاد تاریخی، فرهنگی، تمدنی و گردشگری صاحب اعتبار و قابل توجه دانست و خاطرنشان کرد: این کاروانسرا به عنوان پنجاه و چهارمین کاروانسرای تاریخی در کشور به ثبت جهانی رسید.
وی گفت: ثبت جهانی آثار و ابنیه تاریخی و جاذبه های گردشگری یک منطقه صرفاً جنبه نمادین ندارد، بلکه بستر ساز تحولات مفید و سازنده در پیشبرد سند گردشگری شهرستان به شمار می رود.
فرماندار تویسرکان با تاکید بر اینکه وجود بارگاه حضرت حیقوق نبی(ع) به عنوان یک پیامبر الهی که بیش از 600 سال قبل از حضرت مسیح(ع) میزیسته یک سند غیرقابل خدشه در مورد تاریخ تمدنی و قدمت تاریخی زندگی شهری در تویسرکان است متذکر شد: اکنون ثبت جهانی کاروانسرای تاریخی فرسفج مهر تایید دیگری بر ریشهدار بودن تاریخ و تمدن در شهرستان تویسرکان به حساب میآید.
وی کاروانسرای تاریخی فرسفج را مستعد ورود سرمایهگذاران بخش خصوصی و ایجاد بهرهوری حداکثری از آن دانست و یادآور شد: شهرستان تویسرکان در انواع رشتههای متنوع گردشگری به ویژه گردشگری طبیعت، گردشگری مذهبی و گردشگری تاریخی حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
فرماندار تویسرکان گفت: ثبت جهانی گردو در سازمان کشاورزی و غذای ملل متحد(فائو) در کنار ثبت جهانی کاروانسرای تاریخی فرسفج، توانمندیهای و ارزشهای شهرستان تویسرکان را در گستره بینالمللی مطرح کرده و موجب جذب بیش از پیش گردشگران داخلی و خارجی و رونق اقتصاد شهرستان میشود.
کاروانسرای تاریخی فرسفج یکی از کاروانسراهای ساخته شده به دستور شاه عباس صفوی است که در مسیر زائران عتبات عالیات در 17 کیلومتری شهر تویسرکان و شهر کنونی فرسفج واقع شده و زائران به عنوان محل استراحت و تجدید قوا از آن استفاده میکردهاند.
انتهای پیام/