معرفی نامزدهای جدید ریاستجمهوری لبنان/ دوحه جای پاریس را در پرونده بیروت میگیرد؟
در شرایطی که آمریکا به قطر چراغ سبز داده تا جای پاریس را در پرونده انتخاب رئیس جمهور لبنان بگیرد، گزینههای جدیدی به عنوان نامزدهای ریاستجمهوری این کشور مطرح شدهاند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، بعد از نشست بینتیجه کمیته پنججانبه (آمریکا، عربستان، مصر، فرانسه و قطر) در نیویورک برای رسیدگی به پرونده ریاستجمهوری لبنان به نظر میرسد که خود فرانسویها نیز پذیرفتهاند که ابتکار پاریس و ماموریت «ژان ایو لودریان» نماینده ویژه رئیس جمهوری فرانسه در لبنان شکست خورده است.
قطر میخواهد جای فرانسه را در پرونده ریاستجمهوری لبنان بگیرد
بر همین اساس اطلاعات نشان میدهد که قطر قصد دارد جای فرانسه را در پرونده انتخاب رئیس جمهور لبنان بگیرد و برخی محافل لبنانی نگران مداخله سنگین دوحه در این پرونده و در نتیجه تکرار تجربه کنفرانس دوحه در سال 2008 هستند که منجر به توافق لبنانیها برای انتخاب «میشل سلیمان» فرمانده وقت ارتش لبنان به عنوان رئیس جمهور این کشور شد.
منابع آگاه به وبسایت النشره گزارش دادند که «ابو فهد» فرستاده قطر به لبنان که پیش از این نقش مهمی در پشت پرده به همراه «حمد بن جاسم آل ثانی» وزیر خارجه کشورش در ترغیب نیروهای سیاسی لبنان به انجام توافق دوحه داشت، اکنون مجددا پرونده ریاستجمهوری لبنان را به دست گرفته و اختیارات گستردهای در این زمینه به او داده شده است.
اسامی نامزدهای جدید ریاستجمهوری لبنان
این منابع تاکید کردند، قطریها در تلاش برای مطرح کردن نام «ژوزف عون» فرمانده ارتش لبنان به عنوان یک نامزد توافقی برای ریاستجمهوری این کشور هستند؛ همان روشی که دوحه در سال 2008 درباره میشل سلیمان با هماهنگی آمریکاییها و استقبال عربستان پیش گرفت. اما اسامی دیگری نیز به عنوان نامزدهای جدید ریاستجمهوری لبنان مطرح شده که به این شکل است: «الیاس البیسری» مدیر کل اداره امنیت عمومی لبنان، «آنطوان شقیر» مدیر کل کاخ ریاستجمهوری و البته نام «زیاد بارود» وزیر سابق لبنانی نیز که چند ماه قبل «جبران باسیل» رئیس جریان آزاد ملی او را معرفی کرده بود هنوز میان نامزدها دیده میشود.
با وجود اینکه ژوزف عون چند روز قبل به خبرنگاران گفته بود که علاقهای به پرونده ریاستجمهوری ندارد و کسی در این باره حرفی به او نزده است، اما همچنان نام وی در کنار «سلیمان فرنجیه» رئیس جریان المرده به عنوان یکی از 2 نامزد برجسته ریاستجمهوری دیده میشود.
محافل لبنانی درباره اقدامات قطر در پرونده ریاستجمهوری لبنان و میزان موفقیت آنها معتقدند که دوحه باید در وهله نخست رضایت جنبش امل و حزبالله را جلب کند.
روزنامه الاخبار در گزارشی به این منظور اعلام کرد، درحالی که خلأ ریاست جمهوری لبنان در حال ورود به یک سالگی است، صحنه سیاسی این کشور تیره و تار به نظر می رسد و بیانگر مرحله خطرناکی است که لبنانیها با آن مواجهند. علیرغم همه اقدامات انجام شده در داخل و خارج اما ادامه بنبست در پرونده ریاستجمهوری لبنان محتملترین گزینه است؛ زیرا همه چشماندازها در داخل و خارج لبنان تاریک است و کمیته پنججانبهای که به این منظور تشکیل شده نیز کاری از پیش نبرد و نشستی که برگزار کرد بیشتر مربوط به انتقاد از فرانسه و شکست این کشور در متحد کردن لبنانیها بود.
تلاش قطر برای تکرار توافق 2008 دوحه
بر اساس این گزارش، بعد از شکست فرانسه در مدیریت پرونده سیاسی لبنان، قطر عملا از آمریکا و عربستان چراغ سبز گرفته تا به جای پاریس، این پرونده را به دست بگیرد. در همین زمینه فرستاده قطر با شماری از مقامات سیاسی لبنان به منظور رسیدن به 2 هدف طی روزهای گذشته گفتگو کرده است: اول اینکه لبنانیها نقشآفرینی دوحه به جای پاریس را در پرونده ریاستجمهوری این کشور بپذیرند و دوم اینکه برای توافق درباره انتخاب ژوزف عون به عنوان رئیس جمهور لبنان سر میز مذاکره بنشینند.
الاخبار به نقل از منابع آگاه گزارش داد، تلاشهایی از سوی قطر وجود دارد که به این کشور اجازه میدهد به تنهایی و مستقل از اعضای کمیته پنججانبه در پرونده ریاستجمهوری لبنان کار کنند؛ مشابه اتفاقی که منجر به انجام توافق دوحه در سال 2008 شد. قطر در این زمینه علاوه بر تلاش برای نزدیک شدن به همه نیروهای سیاسی لبنان، جهت ارائه خدمات مالی به لبنان نیز اعلام آمادگی کرده که به مذاق عربستان خوش نیامده است.
بر این اساس دوحه درباره حمایت از بخش بانکی لبنان از خلال سپردهگذاریهای کلان در بانک مرکزی این کشور و نیز انجام پروژههای سرمایهگذاری به ویژه در بخشهایی که نیاز به حمایت زیاد دارد، اعلام آمادگی کرده است.
انتهای پیام/