تحلیل معاون علمی رئیس جمهور از اهمیت فناوری به بخش تولید/ چرا هوش مصنوعی را باید جدی بگیریم؟

تحلیل معاون علمی رئیس جمهور از اهمیت فناوری به بخش تولید/ چرا هوش مصنوعی را باید جدی بگیریم؟

معاون علمی رئیس جمهور گفت: صاحبان قدرت، اقتصاد و تاثیرگذاری آینده دنیا کسانی هستند که بر این دو حوزه فناوری تسلط داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی در رویداد ترویجی دانش‌آموزی هوش مصنوعی در اصفهان با اشاره به اینکه فناوری قدرت ضعیف ساختن درون و قوی ساختن بیرون انسان را دارد، اظهار داشت: یکی از بزرگ‌ترین ویژگی‌های فناوری این است که انسان را از درون ضعیف و از بیرون قوی می‌کند. به عنوان مثال، فناوری ماشین باعث ضعیف شدن عضلات بدنی انسان‌ها و قوی شدن آن‌ها در کارهای بزرگ مثل ساختمان‌سازی شد، فناوری محاسبات کامپیوتری نیز باعث شد راه‌حل‌های بزرگی که دانشمندان قدیمی انجام می‌دادند تکرار نشود اما انسان را در شبیه‌سازی‌های کامپیوتری بزرگ و پیچیده، توانمند کرد.

وی ادامه داد: انسان‌ها و نسل‌های آینده با توسعه هوش مصنوعی دو دسته هستند، دسته اول، انسان‌هایی هستند که کاربر و استفاده‌کننده صرف هوش مصنوعی بوده و به همین علت از نظر ذهنی بسیار ضعیف خواهند بود و همانطور که ماشین‌ها عضلات انسان‌ها را ضعیف کردند، هوش مصنوعی نیز برای این کاربران ذهن‌های ضعیف به جا می‌گذارد.

معاون علمی رئیس جمهور تصریح کرد: اربابان، تولیدکنندگان و ایجادکنندگان هوش مصنوعی در مقابل کاربران صرف هستند که در آینده پادشاهان و صاحبان حکومت‌های آینده خواهند بود. هوش مصنوعی یک فناوری همه‌گیر است و تمام حوزه‌ها را کاملا تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی افزود: تمام تمرکز تکنولوژی زیستی تمام بر جزئیات و اساس وجود انسان‌هاست؛ بنابراین تکنولوژی دیگری غیر از هوش مصنوعی وجود دارد که سلطان فرمانروایی بر جسم انسان‌ها و موجودات زنده بوده و سلول‌های بنیادی، ژن درمانی و مباحثی از این دست زیرشاخه زیست مهندسی است.

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به انسان‌سازی توسط فناوری در آینده نزدیک بیان کرد: انسان دو بعد جسمی و ذهنی دارد. هوش مصنوعی مستقیما بر روی بعد ذهنی انسان برنامه‌ریزی می‌کند و تکنولوژی زیستی نیز بر ارتقا و توسعه بعد جسمی انسان تمرکز دارد. ترکیب این دو فناوری تکمیل دو بعد جسم و ذهن انسان بوده و درکنار یکدیگر فناوری‌های انسان‌ساز خواهند بود.

وی ادامه داد: صاحبان قدرت، اقتصاد و تاثیرگذاری آینده دنیا کسانی هستند که بر این دو حوزه فناوری تسلط داشته باشند و یکی از برنامه‌های جدی معاونت علمی به عنوان یکی از نهادهای هدف‌گذار، سیاست‌گذار و حمایت‌کننده توسعه علم و فناوری کشور در این دو حوزه خواهد بود.

معاون علمی رئیس جمهور با بیان اینکه اصفهان دومین زیست‌بوم علم و فناوری کشور است، گفت: همه جای این خاک پرگهر استعدادآفرین است اما در برخی نقاط ویژگی‌های خاص وجود دارد. یکی از ویژگی‌های خاص استان اصفهان، این است که از قدیم مردمان سخت‌کوش، برنامه‌ریز و باهوش داشته است. این استان بعد از تهران بزرگ‌ترین زیست‌بوم علم و فناوری کشور است.

وی خاطرنشان کرد: بچه‌های اصفهان به واسطه وجود دانشگاه‌های خوب و قوی در سطح کشور و بین‌الملل علاقه‌مند به ماندن در استان هستند. استان اصفهان هم از این فرصت بزرگ استفاده کرده و با برگزاری رویدادها و مسابقات دانش‌آموزی در حاشیه جایزه بزرگ مصطفی، هوشمندی به خرج داده و قطعا این رویدادها که برای اولین بار اجرا شده‌اند، در کشور جریان‌ساز خواهند بود.

انتهای پیام/174

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران