تلاش آلمان برای کاهش وابستگی به انرژی روسیه
صدر اعظم آلمان برای رایزنی با سران کشورهای آسیای مرکزی با هدف کاهش وابستگیها به نفت خام و انرژی روسیه آن ها را به دفتر خود دعوت کرده و مذاکراتی را با این محوریت انجام داده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه زوددویچه سایتونگ در مطلبی به تلاش آلمان برای نزدیکی به کشورهای آسیای مرکزی به منظور کاهش وابستگیها به مواد خام و انرژی روسیه پرداخته و نوشت: رؤسای جمهور پنج کشور آسیای مرکزی با اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان در برلین دیدار کردند. این یک بازدید مهم برای آلمان است زیرا آنها چیزی را که مدتها از روسیه آمده است ارائه میدهند و آن مواد خام است.
اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان رؤسای جمهور هر پنج جمهوری شوروی سابق در آسیای مرکزی را در دفتر خود در برلین پذیرفته و نشستی با آن ها را برگزار کرد. این کشورها موسوم به 5 C شامل قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان هستند.
با این حال، آنها همچنین در نگرانی خود در مورد جنگ روسیه علیه اوکراین تا حدی مواضع مشترکی دارند. کشورهای آسیای میانه به شدت به دنبال شرکای جدید هستند. در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در هفته گذشته، رهبران C5 با جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در نیویورک نیز دیدار کردند و اکنون در حال گفتگو با شولتز در برلین در مورد یک مشارکت استراتژیک هستند.
"قاسم شومارت توکایف"، رئیس جمهور قزاقستان، روز پنجشنبه پس از گفتگو با شولتز تاکید کرد که اهمیت زیادی برای گسترش روابط با اروپا و آلمان قائل است. توکایف بهعنوان رئیسجمهور بزرگترین ایالت C5، پیشتاز بوده و از یک سو با جذب سرمایهگذاریهای آلمانی و از سوی دیگر، نوید دادن به افزایش عرضه مواد خام موضع گیری کرد. پس از حذف تدریجی روسیه به عنوان تامین کننده گاز طبیعی و نفت، قزاقستان خوشحال است که حداقل برخی از شکاف های حاصل را برای آلمان و اروپا پر کند.
شولتز هم در این دیدار تاکید کرد که قزاقستان یک "شریک مهم" در تلاش برای مستقل شدن از منابع انرژی روسیه است. آلمان همچنین برای مواد خام حیاتی و انتقال انرژی به روابط با قزاقستان متکی است. شولتز تاکید کرد که ما در این باره اتفاق نظر داریم که مسیرهای حمل و نقل لازم باید به سرعت گسترش یابد. به گفته وی تمرکز بر "کریدور میانی" است، یک مسیر برنامه ریزی شده برای دور زدن روسیه. قزاقستان، مانند همسایگان آسیای مرکزی خود، از زمان حمله روسیه به اوکراین، خود را در درگیر این مناقشات کرده است. از یک سو، فرار شرکتهای غربی از روسیه فرصتی برای جذب سرمایه گذاران به بازار خود ایجاد میکند. از سوی دیگر، نفوذ روسیه همچنان بسیار زیاد است. آسیای مرکزی تمایلی به انتقاد از روسیه، حداقل علنا، ندارند.
شولتز گزارش داد که او همچنین با توکایف در مورد جنگ روسیه علیه اوکراین صحبت کرده است. وی تاکید کرد که خواسته آلمان روشن است: پوتین باید تصمیمات خود را لغو کند و نیروها را خارج کند." وی افزود: تا زمانی که او به «جنگ تجاوزکارانه مرگبار» خود ادامه دهد، آنچه برای متقاعد کردن او به عقب نشینی، از جمله با تحریمها لازم است انجام خواهد شد. شولتز گفت: این خوب و مفید است که طرف قزاقستان از ما در جلوگیری از فرار از تحریم ها حمایت میکند و تصمیم گرفته است اقدامات متقابل فعالی را انجام دهد.
توکایف تاکید کرد که قزاقستان "به وضوح اعلام کرده است که از رژیم تحریمها حمایت میکنیم." وی افزود: طرف آلمانی نباید " ترس داشته باشد که ممکن است کاری از جانب ما برای دور زدن رژیم تحریمها انجام شود."
وی افزود: در مناقشه اوکراین، اکنون زمان "دیپلماسی هوشمندانه، برای دیپلماسی عاقلانه" است. قزاقستان طرفدار توقف سریع و فوری تمامی اقدامات نظامی و تبعیت از قطعنامههای سازمان ملل است.
انتهای پیام/