اصفهان پایتخت سیاسی ـ فرهنگی و بلوغ میراث مدنیت ایرانی ـ اسلامی شناخته می‌شد

اصفهان پایتخت سیاسی ـ فرهنگی و بلوغ میراث مدنیت ایرانی ـ اسلامی شناخته می‌شد

استاندار اصفهان گفت:اصفهان از روزگار پیش از اسلام یکی از مراکز علمی ایران بوده و پس از اسلام، در سه دوره تاریخی به عنوان پایتخت سیاسی ـ فرهنگی و بلوغ میراث مدنیت ایرانی ـ اسلامی شناخته می‌شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، سیدرضا مرتضوی در مراسم افتتاحیه پنجمین دوره جایزه بزرگ و بین‌المللی مصطفی (ص) اظهار داشت: میزبانی پنجمین دوره اعطای جایزه‌ مصطفی(ص) در اصفهان فرصت مناسبی است تا تامل بزرگان علم و فناوری جهان اسلام، موجبات اعتلای اسلام و مسلمان جهان را بیش از پیش فراهم کند.

وی افزود: ظهور اسلام و بعثت پیامبر اکرم(ص) در عصر جاهلیت، شب تاریک بشریت را روشن و اعراب جاهلی را به مجاهدینی شب‌زنده‌دار تبدیل کرد که کمر همت به کسب رضایت خداوند بسته بودند و در راستای جامعه‌ای توحیدی مجاهدت می‌کردند.

استاندار اصفهان با بیان اینکه اسلام با داشتن برنامه‌ای جامع و جهانی، داعیه‌دار خوشبختی و سعادت حقیقی انسان در زندگی دنیوی و اخروی است،خاطرنشان کرد: اسلام زمینه‌‌ تمدن‌سازی را تولید علم، خردورزی و عقلانیت،گفت‌وگو و مناظره و پرسش‌گری دانسته است؛ این دین الهی با عبور از راهروهای پر پیچ و خم تاریخ هر روز تازه‌تر از پیش نقش خود را در جامعه جهانی نمایان می‌سازد تا جایی که بنا بر سنت الهی در پایان تاریخ، حکومت جهانی عدل را برپا می‌کند.

ظهور پیامبر اسلام بزرگترین حادثه تاریخ بشریت بود

وی با تاکید بر اینکه بسیاری از محققان ظهور پیامبر اسلام بزرگترین حادثه تاریخ بشریت می‌دانند، بیان کرد: اثر تمدنی اسلام باعث شد که در فاصله یک قرن پس از بعثت پیامبر اکرم(ص) از دریای سن تا آندلوس گسترش یابد و در همه کشورهایی که پرچم اسلام در اهتزاز بود، پیشرفت‌های بزرگی نمایان شد؛ در دوران شکوفایی تمدن اسلامی همه علوم رایج رونق پیدا کردند و جوامع اسلامی علاوه بر علوم و فلسفه، در هنر و فناوری نیز پیش‌رو عصر خود بودند.

مرتضوی با اشاره به سخنی از ویل دورانت درخصوص پزشکان جهان اسلام، گفت: ویل دورانت می‌نویسد که پزشکان مسلمان به مدت 500 سال پرچم‌دار علم طب در جهان اسلام بودند؛ معماری اروپایی، تجدید رونق سفالگری هنری در رم و فرانسه، آهنگری، شیشه‌گری و طلاسازی در رم و فلز بافی و اسلحه‌سازی در اسپانیا از صنعت‌گران مسلمان الهام گرفته شده است.

وی افزود:‌باید زمینه تفکرات و حرکت‌های علمی را در مبانی اصول دین اسلام جست‌وجو کرد و عوامل متعددی باعث شد که تمدن اسلامی به اوج خود رسیده و مسلمانان بتوانند بزرگترین و ژرف‌ترین تحول علمی و فرهنگی در بشریت را به دست آورند که تشویق قرآن به فراگیری علوم، تاکید دین بر تفکر و عقلانیت، تکریم علم و عالم و تکلیف به کسب علم از جمله‌ این عوامل هستند.

استاندار اصفهان با بیان اینکه تمدن اسلامی در گذر زمان از راه بازرگانی، جنگ‌های صلیبی و ترجمه کتاب‌های دانشمندان مسلمان به لاتین به اروپا راه پیدا کرد، یادآور شد: دنیای اسلام در جهان مسیحیت نفوذهای مختلفی داشته و اروپایی‌ها از جهان اسلام غذا، دارو، اسلحه، ذوق هنری، ابزار و صنعت و فنون دریانوردی را فرا گرفتند؛ دانشمندان و مورخان اتفاق نظر دارند که درخشش تمدن اسلامی در اسپانیا باعث بیداری مردم و مبداء انقلاب علمی و صنعتی در غرب شده است.

وی با بیان اینکه اصفهان یکی از مراکز علمی و تمدنی در دوره‌های مختلف جهان اسلام است، گفت: اصفهان مظهر هنر و گنجینه‌ای ارزشمند از میراث‌های تاریخی است و ارزش‌های والای دینی،فرهنگی و مدنیت ایرانی را در خود جای داده و برای همه علاقه‌مندان به فرهنگ و تمدن جذابیت دارد. اصفهان از روزگار پیش از اسلام یکی از مراکز علمی ایران بوده و پس از اسلام، در سه دوره تاریخی به عنوان پایتخت سیاسی_فرهنگی و بلوغ میراث مدنیت ایرانی_اسلامی شناخته می‌شد.

اصفهان، زیباترین شهر جهان در دوران صفویه

مرتضوی با بیان اینکه بر اساس نوشته‌های مستشرقان اصفهان در دوران صفویه به عنوان بزرگترین و زیباترین شهر جهان شناخته می‌شد، اظهار داشت: اصفهان کنونی نیز مرکز توجه جهان‌گردان کشورهای مختلف است؛ انتقال پایتخت به اصفهان، طراحی بنیان تمدن نوین اسلامی،ساخت عمارت‌ها و ابنیه تاریخی متعدد با سیاست‌گذاری و طراحی حکیمانی مثل میرداماد، شیخ بهایی، میرفندرسکی و ملاصدرا همراه با توجه خاص به هنر،علوم و معارف موجب شکل‌گیری و استمرار مکاتب متعدد علمی و شیوه‌های متعدد هنری در این شهر شد.

وی اضافه کرد: اصفهان در دوران صفوی دارای یک طراحی جدید مبتنی بر اصول مهندسی و استحکام بنا، حکمت اسلامی و هنر و عرفان اشراقی بود؛ حوزه حکمت از ابتدای تاسیس در دوران‌ صفوی، به شکل برجسته تنوع فکری متعددی داشت و شکوفایی مدنیت و انواع هنرهای ایرانی، از جمله افتخارات اصفهان است. همچنین حوزه علمیه و دانشگاه‌ها در اصفهان همیشه در حال حرکت و تکاپو بوده‌اند.

استاندار اصفهان بیان کرد: وجود کانون‌های اقتصادی و تلاش مردم موجب تحولات اقتصادی و صنعتی است؛ اصفهان مهد ایثار، جهاد و شهادت است و با تقدیم 24 هزار شهید به کشور بر تارک تاریخ می‌درخشد؛ اصفهان با سابقه تمدن‌سازی خود آمادگی دارد که با اتکاء مراکز علمی و دانش‌بنیان متعدد در راستای ساختن تمدن نوین اسلامی حرکت کند و در راستای جویندگان علم در جهان اسلام حرکت کند.

انتهای پیام/170/.

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon