ناتو نیروهای خود را در کوزوو تقویت می‌کند

ناتو نیروهای خود را در کوزوو تقویت می‌کند

در پی تشدید تنش‌های مرزی بین کوزوو و صربستان ائتلاف نظامی ناتو اعلام کرد که نیروهای بیشتری را در کوزوو مستقر می‌کند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "اس ار اف"، پس از درگیری شدید بین شبه نظامیان صرب و افسران پلیس کوزوو در شمال این منطقه، ناتو اعلام کرد که تقویت نیروهای حفاظتی موسوم به کی فور که رهبری آن را بر عهده دارد را تقویت می کند.

این ائتلاف در بروکسل اعلام کرد، شورای آتلانتیک شمالی، نهاد اصلی تصمیم‌گیری این سازمان، استقرار نیروهای نظامی اضافی به این کشور کوچک بالکان را تصویب کرد.

این ائتلاف هیچ اطلاعاتی در مورد تعداد سربازان اضافی ارائه نکرد.

ایالات متحده آمریکا اکنون نگران است که صربستان یک "استقرار نظامی" بزرگ در مرز با کوزوو ایجاد کند.

بر اساس اطلاعات خبرگزاری آلمان، بریتانیا می تواند نیروهای تقویتی را ارائه کند. وزارت دفاع انگلیس همین چند ماه پیش اعلام کرد که بریتانیا می خواهد حداقل تا سال 2026 "کمک قاطعی" به این نیروهای امنیتی داشته باشد.

اخیرا مناقشات بین صربستان و کوزوو به شدت متشنج شده است. یک گروه کماندویی 30 نفره صرب به شدت مسلح روز یکشنبه در شهر بانجسکا در نزدیکی میتروویسا موضع گرفتند و با پلیس کوزوو درگیر شدند. حداقل سه مهاجم صرب و یک افسر پلیس کوزوو در این درگیری ها کشته شدند.

دولت پریشتینا بلگراد را به آموزش، تجهیز، تامین مالی و اعزام شبه نظامیان به کوزوو برای بی ثبات کردن این کشور متهم می کند. رهبری صربستان این اتهامات را رد می کند، اما تاکنون توضیحی قاطع در مورد منشاء و مسئولیت فرماندهی این تیم ارائه نکرده است.

کوزوو که اکنون تقریباً به طور انحصاری توسط آلبانیایی ها ساکن است، در سال 1999 با کمک ناتو از صربستان جدا شد و در سال 2008 اعلام استقلال کرد. بیش از 100 کشور از جمله سوئیس استقلال این کشور را به رسمیت می شناسند. نیروهای ناتو موسوم به کی فوراز سال 1999 مسئول تامین امنیت در این کشور بوده است.

آلبین کورتی، نخست وزیر کوزوو جمعه در مصاحبه با آسوشیتدپرس با اشاره به درگیری افراد مسلح صرب‌تبار با پلیس کوزوو گفت: آنها می‌خواستند زمان را به 30 سال قبل برگردانند. اما این اتفاق نخواهد افتاد.

ناتو هم در پی این حادثه، جمعه اعلام کرد که در قالب نیروهای حافظ صلح موسوم به کی‌فور نظامیان بیشتری به کوزوو اعزام می‌کند.

کورتی همچنین گفت: ما به ناتو نیاز داریم زیرا مرز ما با صربستان طولانی است و ارتش آن کشور اخیرا ظرفیت‌های خود را تقویت کرده و تجهیزات نظامی زیادی از روسیه و چین دریافت کرده است.

ویوسا عثمانی، رئیس جمهوری کوزو نیز در مصاحبه دیگری با آسوشیتدپرس از این تصمیم ناتو استقبال کرد و گفت که حادثه روز یکشنبه «اقدامی تجاوزکارانه» بود و خواستار مجازات صربستان شد.

تلاش‌های اتحادیه اروپا برای کاهش تنش ها بین صربستان و کوزوو اخیرا مجددا شکست خورده و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از ساعت‌ها مذاکره در بروکسل از بی‌نتیجه ماندن گفتگوها خبر داد.

اتحادیه اروپا سال‌هاست تلاش می‌کند تا به شفاف‌سازی روابط میان صربستان و کوزوو کمک کند. این این روند بسیار دشوار شده است.

بلگراد و پریشتینا در حال حاضر در حال مذاکره مجدد برای حل و فصل روابط خود هستند. با این حال، مذاکرات پیچیده است و اخیرا تحت الشعاع برخی نا آرامی ها و خشونت ها قرار گرفته است.

در پایان ماه مه، نیروهای صرب در شمال کوزوو حتی به سربازان نیروهای حافظ صلح کی فور در جریان درگیری بر سر انتخابات شهرداری حمله کردند. آنها از گاز اشک آور و نارنجک های شوکر استفاده کردند و ده ها سرباز و صرب مجروح شدند.

افزایش تنش‌ها در کوزوو بر نگرانی‌ها از احتمال شعله‌ور شدن آتش جنگ دیگری در بالکان افزوده است. جنگ پیشین در کوزوو جان بیش از 10 هزار نفر را گرفت، یک میلیون نفر را آواره کرد و به ماموریت صلحبانی طولانی مدت ناتو در منطقه انجامید.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon