استکی: فاجعه بوکس در هانگژو نتیجه دینامیتهای دوستان است/ نباید شکست را گردن نهرودی بیندازیم
سرمربی سابق تیم ملی بوکس تأکید کرد که نتایج این رشته در بازیهای آسیایی هانگژو فاجعه بود، اما این شکست برای همه ما است و نباید گردن نهرودی انداخت.
علیرضا استکی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در خصوص حذف هر 5 نماینده بوکس ایران از بازیهای آسیایی هانگژو اظهار داشت: قبل از مسابقات کسب دو مدال برنز را پیشبینی میکردم هر چند با توجه به شناخت از تواناییهای شاهین موسوی و همچنین قرعه که تنها بوکسور فیلیپینی جلوی او قرار داشت، سهمیه المپیک را نیز برای او پیشبینی میکردم. اگر بخواهیم وزن به وزن ملیپوشان را ارزیابی کنیم، متأسفانه اتفاقاتی که افتاد را میشود به فاجعه تشبیه کرد.
وی اضافه کرد: کاملاً حامی کادرفنی تیم ملی هستم؛ چون دوستانم هستند و دوستشان دارم. درست است که نهرودی را جایگزینم کردند، اما اصلاً غرضورزانه صحبت نمیکنم. با این حال باید حقایق را گفت. بوکسورهایی که در این مسابقات شرکت کردند به خصوص دانیال شهبخش، شاهین موسوی، ایمان رمضانپور و طوفان شریفی از باتجربهترین بوکسورهای ادوار ما هستند. این بچهها چند دوره مسابقات قهرمانی آسیا، جهانی و از همه مهمتر المپیک را دیدهاند. توقعات با این شرایط بالاتر بود و باید ببینیم دلیل افت شدید فنی و بدنی این بچهها چه بوده است. باید به جای اینکه به خیلی مسائل بپردازیم، آسیبشناسی داشته باشیم و به کادرفنی تیم ملی کمک کنیم.
«بعد از کسب دو مدال برنز توسط تیم ملی در مسابقات قهرمانی آسیای اردن، شدیدترین انتقادات به عملکرد شما صورت گرفت، اما حالا برخی از همان منتقدان گذشته و مسئولان فعلی از اینکه اتفاقی نیفتاده و باید به تیم ملی زمان داد صحبت میکنند. به نظر شما این صحبتها برای توجیه ناکامی یک مقدار غیر عادی نیست.»، وی در پاسخ به این سؤال گفت: همه در جریان شرایط و هجمه سنگینی که در آن مقطع علیه من درست شده بود، هستند. دلیل آن هجمهها نیز این بود که استکی با تیم ملی تا قبل از آن مسابقات موفق و رفته رفته در حال رسیدن به مدال المپیک بود.
سرمربی سابق تیم ملی خاطرنشان کرد: از طرفی شرایط آن قهرمانی آسیا خیلی خاص بود و به هر دلیلی ما دو مدال برنز گرفتیم، اما در 6 وزن دیگر بچهها میتوانستند مدال بگیرند. تیم ما بعد از حضور در 14،15 مسابقه رسمی در آن مسابقات نتیجه نگرفت یا به عبارت توقعات را برآورد نکرد. با این وجود همه میدانند هجمه سنگین روی من به چه دلیل بود و یکسری مسائل دست به دست هم داد تا این اتفاقات بیفتد. با این شرایط کمبود ندارم و به خودم اجازه نمیدهم یک سرمربی یا مربی را بیخود و بیجهت نقد کنم. اعتقاد دارم در شرایط فعلی باید پشت تیم ملی و کادرفنی قرار بگیرم و آنها را حمایت و کمکشان کنم.
استکی در خصوص احتمال تغییر کادرفنی تیم ملی بوکس گفت: با دست زدن به ترکیب کادرفنی کاملاً مخالف هستم و باید این ترکیب تقویت و آسیبشناسی شود. خیلی راحت میتوانم تک به تک در خصوص دلایل این نتایج صحبت کنم. یکی از دلایل انتخابیهای بیش از حد و مکرری بود که برای بچهها گذاشته شد و بچهها به شدت تحلیل رفتند. بچهها هم تمرین میکردند و هم استرس انتخاب نشدن را داشتند. وقتی بوکسوری در چند بازی حریف خود را برده، برگزاری انتخابی مجدد باعث نابودی او است. اینها تجربه 15 سال کار کردن با حداقل 6،7 سرمربی است و میدانم نقاط قوت و ضعف کجا است.
وی در پاسخ به این پرسش که انتقادات زیاد به نقش پررنگ او فراتر از سرمربی تیم ملی میشد؛ گفت: زمانی میگفتند استکی میخواهد خودش را نشان بدهد و به دنبال گذاشتن عکسش در سالن تمرین و درست کردن کلیپ است؛ در حالی که با این کار قصد داشتم تیم ملی بزرگ شود و بچهها به خودباوری برسند. ما برای اردو به کیش رفتیم و کل کیش پُر شده بود از بنرهای بچههای تیم ملی و این تا به حال سابقه نداشته است. استکی زمانی که با امیر علیاکبری در دوره اول همکاری به موفقیتهای زیادی رسید، دیده شده بود و این دیده شدن را به بوکس آورد و میخواست با استفاده از لطف خدا و توجهاتی که وجود داشت بوکس را به جامعه نیز نشان دهد.
سرمربی تیم ملی بوکس تصریح کرد: تیم ملی در آن مقطع شخصیت پیدا کرده بود و ما هر جا میرفتیم دو ماساژور و دو فیلمبردار کنارمان بودند. در سالن تمرین عکس ملیپوشان را زده بودیم و دلیل آن کار نیز خودنمایی نبود. مگر چه کسی به آن سالن میآمد که بخواهیم خودنمایی کنیم؟ قصد داشتم با این اقدامات به تیم ملی شخصیت دهم و خدا را شکر بچهها به خودباوری رسیدند و توانستند کارهای بزرگی نیز انجام دهند. اگر برخی دلیل موفقیتهای تیم ملی را به کرونا ارتباط میدهند باید بگویم کرونا برای همه کشورها بود.
استکی ادامه داد: از طرفی ما کویت، ونزوئلا، نپال یا سنگال را نبردیم و قزاقستان و ازبکستان را بردیم و سهمیه المپیک و مدال جهانی کسب کردیم که با خودباوری ایجاد شد. کل تدارکات من اندازه یک چهارم مسابقات اصلیام نبود. قبل از جهانی، آسیایی و المپیک فقط به دو رویداد تدارکاتی ازبکستان وترکیه رفتیم. بعد از قهرمانی جهان نیز به ارمنستان و کویت رفتیم و داشتیم تیم را برای بازیهای آسیایی آماده میکردیم که این رقابتها به تعویق افتاد.
وی در خصوص اظهارات مدیرفنی تیم ملی بوکس در خصوص نیاز تغییر سرمربی و بدنساز تیم ملی گفت: با احترامی که برای ابراهیم موسوی قائل هستم، نباید گناه را گردن کسی بیندازیم. بدنساز تیم ملی دو دوره مسابقه جهانی، سه مسابقه آسیایی، المپیک و چند تورنمنت کنار ما بود و هیچ وقت بچهها از لحاظ بدنی به مشکل نخورند. مصاحبههای سال گذشته وجود دارد که همین دوستان چقدر از نهرودی تعریف میکردند. البته ایشان تعریف هم دارند، اما باید بعد از باخت، دسته جمعی مسئولیت را قبول و گردن بگیریم.
سرمربی سابق تیم ملی عنوان کرد: اینکه بخواهیم این شکست را گردن نهرودی بیندازیم که برای همه ما ارزش بالایی دارد، درست نیست. همه ما به نهرودی علاقه داریم و در حال حاضر نیز سرباز ایشان هستم و دوست دارم به ایشان کمک کنم. به حسینی دست یاری و قول دادم که حاشیهای ایجاد نکنم و تا جایی که در توانم است کمک کنم. در حال حاضر نیز درگیر علیاکبری هستم. البته 6، 7 ماه است که حکم سرمربیگری تیم امید را به من دادند که هنوز مسابقات انتخابی و اردوی آن برگزار نشده است. اصلاً و ابداً به دنبال این نیستم تیم ملی از سرمربی تا بدنساز دچار مشکلی شود. باید نتایج تیم ملی آسیب شناسی شود و اینجاست که یک مدیر میتواند پشت تیم قرار بگیرد و از تیم حمایت کند. در حال حاضر نیز یک نفر شکست نخورده و این باخت برای همه از جمله من و دیگران است.
استکی در خصوص بحث تکراری حضور مربی خارجی به تسنیم گفت: نهرودی را چرا آوردیم که حالا بخواهیم او را برداریم؟ ضعیفترین مربی خارجی ماهی 5 هزار دلار خرج دارد که ماهی 250 میلیون میشود. این پول را میتوانیم خرج بچهها، کادرفنی، اردوها، مکمل و سفر خارجی کنیم. مطمئن باشید وقتی با مربی ایرانی نتیجه گرفتیم باز هم میتوانیم. همان طور که با نهرودی، احدی و استکی نتیجه گرفتیم باز هم میتوانیم نتیجه بگیریم. فقط باید بستر همدلی ایجاد و شکاف تمام شود و همه در کنار هم قرار بگیرند و کمک کنند. اتفاقات فعلی نتیجه دینامیتهایی است که دوستان گذاشتند و حالا خودشان روی آن گیر کردند. باید همه بدون منیت، ادعا و شعار کنار هم قرار بگیریم و کمک کنیم.
انتهای پیام/