لهستان و مجارستان از اعلام بیانیه مشترک پناهندگی در نشست اسپانیا جلوگیری کردند

لهستان و مجارستان از اعلام بیانیه مشترک پناهندگی در نشست اسپانیا جلوگیری کردند

کشورهای مجارستان و لهستان ضمن مخالفت مجدد با توافق اعضاء بر روی طرح اصلاح پناهندگی، از اعلام بیانیه مشترک پناهندگی در نشست روز گذشته در گرانادای اسپانیا جلوگیری کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به تقل از "ان تی وی"، لهستان و مجارستان بیانیه برنامه ریزی شده در مورد سیاست مهاجرت و سایر موضوعات مهم استراتژیک در نشست اتحادیه اروپا در گرانادای اسپانیا را مسدود کردند. چندین دیپلمات اتحادیه اروپا این خبر را به رسانه ها اعلام کردند.

ماتئوش موراویچکی، نخست وزیر لهستان، از طریق X (توئیتر سابق) اعلام کرد: "تصمیم گرفتم قسمت مربوط به مهاجرت را وتو کنم."

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان هم از مقاومت بیشتر در برابر طرح های اصلاحات پناهندگی اتحادیه اروپا خبر داد که الزامی برای نشان دادن همبستگی با کشورهایی که به ویژه از مهاجرت متاثر شده اند را مشخص می کند. از دیدگاه وی، پس از «تجاوز قانونی» به مجارستان و لهستان، دیگر هیچ امکانی برای سازش و توافق وجود ندارد.

اوربان به این واقعیت اشاره کرد که تصمیمات مهم برای اصلاح برنامه ریزی شده در سیستم پناهندگی اروپا اخیراً با اکثریت آرا برخلاف میل مجارستان و لهستان اتخاذ شده است. صرف‌نظر از تحلیل‌های حقوقی این دو کشور بر این عقیده‌اند که این امر تنها می‌توانست با اجماع، یعنی بدون آرای مخالف اتفاق بیفتد.

آنها در این راستا به بیانیه‌های نشست سران اتحادیه اروپا در سال های 2016، 2018 و 2019 اشاره کردند. در متنی از سران کشورها و دولت ها از ژوئن 2019 آمده است: "باید اجماع برای اصلاح مقررات دوبلین بر اساس "رابطه متوازن بین" مسئولیت و همبستگی یافته شود. مجارستان و لهستان این را به این معنا تفسیر می کنند که تصمیمات در مورد کل سیاست پناهندگی فقط باید با اجماع اتخاذ شود.

آنها به ویژه به این موضوع اعتراض دارند که بر اساس برنامه ریزی ها، برخی از پناهجویان در آینده از کشورهای دارای بار سنگین پناهندگی مانند ایتالیا و یونان برگشت داده خواهند شد. بر این اساس کشورهایی که نمی خواهند پناهندگان را بپذیرند مجبور به پرداخت غرامت خواهند شد.

اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان با خونسردی به این انتقاد اوربان از اتحادیه اروپا واکنش نشان داد. شولتز در گرانادا گفت: "صداهایی که هر از گاهی می شنوید نباید این واقعیت را پنهان کنند که در واقع همیشه امکان دستیابی به وحدت لازم وجود داشته است.

انتقاد آلمان از مواضع لهستان و مجارستان در قبال مسئله پناهندگان

وی خاطرنشان کرد که تصمیمات مربوط به پناهندگی نمی تواند توسط کشورها مسدود شود زیرا اصل وحدت رویه در اینجا اعمال نمی شود . وی ابراز اطمینان کرد که اصلاحات برنامه ریزی شده پناهندگی اتحادیه اروپا در نهایت با وجود مقاومت لهستان و مجارستان در انتخابات بعدی اروپا در ژوئن 2024 تصمیم گیری خواهد شد.

در گرانادا، شولتز کشورهایی مانند لهستان و مجارستان را به اتخاذ موضع متناقض در مورد سیاست پناهندگان متهم کرد.

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان بار دیگر در نشست اتحادیه اروپا توانست تمام توجهات را به سمت خود جلب کند. او خود و لهستان را - به معنای واقعی کلمه - به طور قانونی مورد تجاوز از طرف بروکسل می بیند.

اکثر کشورهای اتحادیه اروپا در هفته جاری بر روی مکانیسم بحرانی توافق کردند که نحوه کمک به کشورهای مرزهای خارجی اتحادیه اروپا - مانند ایتالیا - را در زمانی که تعداد زیادی از مهاجران وارد آن می شوند، تنظیم می کند. لهستان و مجارستان احساس می کنند در تصمیم گیری در این باره نادیده گرفته شده اند. با این حال، تنها اکثریت واجد شرایط از کشورهای اتحادیه اروپا برای این توافق ضروری بود.

"ماتئوش موراویسکی"، نخست وزیر لهستان از «دیکته» بروکسل و برلین که دولتش با آن مخالف است سخن گفت.

این سیاستمدار از حزب راستگرای محافظه کار PiS که در مبارزات انتخاباتی حضور دارد، تأکید کرد که دونالد تاسک، رهبر مخالفان لهستان، بر خلاف حزب حاکم عدالت و توسعه از پیمان پناهندگی اتحادیه اروپا حمایت خواهد کرد و در نتیجه مهاجرت غیرقانونی به لهستان را ترویج خواهد کرد.

لهستان و مجارستان البته با مقاومت خود در نشست گرانادا از بیانیه مشترک اتحادیه اروپا در مورد پناهندگی جلوگیری کردند. اما آنها نتوانستند منجر به نابودی کامل پیمان پناهندگی شوند. مذاکرات مهم با پارلمان اتحادیه اروپا در این باره هنوز می تواند انجام شود.

علاوه بر موضوع مهاجرت، نشست غیررسمی سران در گرانادا همچنین در مورد چگونگی آماده سازی اتحادیه اروپا برای اعضای جدید بود .

در این باره مناظره ای توسط چارلز میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا آغاز شد. اوکراین و مولداوی امیدوارند تصمیمی برای آغاز مذاکرات الحاق در دسامبر گرفته شود. با اضافه شدن کشورهای بالکان غربی، اتحادیه اروپا می تواند به بیش از 30 عضو افزایش یابد.

همچنین در این نشست این مسئله مطرح شد که اتحادیه اروپا برای اینکه بتواند عمل کند، آیا می‌تواند از اصل اتفاق آرا برای تصمیم گیری ها به اکثریت بیشتر در آینده حرکت کند یا خیر. این سوال همچنین مطرح می شود که چگونه می توان از متورم شدن و در نتیجه ناکارآمد شدن کمیسیون اتحادیه اروپا و پارلمان اتحادیه اروپا جلوگیری کرد.

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در این نشست همچنین اقدامات بعدی را توضیح داده و اعلام کرد که در مورد توسعه، گزارشی از پیشرفت نامزدها ارائه خواهد شد. وی افزود: سپس بر اساس واقعیت ها خواهیم دید که کشورها در چه جایگاهی قرار دارند.

کمیسیون اروپایی: اروپا باید برای برای توسعه آماده شود

وی افزود: البته در عین حال خود اتحادیه اروپا نیز باید خود را برای بزرگ شدن آماده کند. فون در لاین گفت: «مذاکرات در این مورد قطعا در شش ماه آینده در دوره ریاست دوره ای بلژیک بر اتحادیه اروپا ادامه خواهد یافت.

چارلز میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا نیز سال 2030 را برای دور بعدی گسترش اتحادیه اروپا تعیین کرده بود. هرچند در این اجلاس انتقادات زیادی نیز به این تصمیم وارد شد. برخی از کشورها خواستار این شدند که تقویم نباید پذیرش اعضای جدید را تعیین کند، بلکه باید پیشرفت کشورها در رعایت معیارهای لازم در این راستا تعیین کننده باشد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران