چرخش کشورهای منطقه برای پرتاب ماهواره‌‌‌های خود از "پایگاه فضایی چابهار" به‌دلیل مزیت قیمتی

چرخش کشورهای منطقه برای پرتاب ماهواره‌‌‌های خود از "پایگاه فضایی چابهار" به دلیل مزیت قیمتی

پرتاب ماهواره از "پایگاه بین‌المللی فضایی" چابهار علاوه بر اینکه به کاهش هزینه پرتاب برای کشورهای منطقه منجر می‌شود، درآمد ارزی بسیار خوبی را نیز برای کشورمان به‌دنبال خواهد داشت و به‌نوعی بازی برد ـ برد برای ایران و کشورهای منطقه است.

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، "پایگاه بین‌المللی فضایی چابهار" سومین پایگاه فضایی ایران است که به عنوان یک مرکز پرتاب غیرنظامی پیش‌بینی شده و قرار است در زمینه پرتاب موجود زنده، پرتاب ماهواره‌های سنجشی و ماهواره‌های مخابراتی در مدار زمین‌آهنگ و خورشید‌آهنگ فعالیت کند.

"پایگاه چابهار"در  نزدیک‌ترین نقطه به خط استوا و مجاورت با اقیانوس هند است که همین امر می‌تواند این منطقه را به نقطه‌ای ایده‌آل برای پرتاب‌های فضایی کشور تبدیل کند.

بر اساس اعلام حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران، عملیات عمرانی زیرساخت‌ پایگاه بین‌المللی فضایی چابهار برای اجرای پرتاب‌های فضایی آغاز شده است. این پایگاه قابلیت پرتاب در شیب‌های مختلف مداری را دارد که فاز نخست آن از سال گذشته آغاز شده و اکنون نیز عملیات عمرانی فاز دوم آن آغاز شده است و پیش‌بینی این است که از اواسط سال آینده، قابلیت ارائه خدمات داشته باشیم.‌

اخبار فضایی ,

ارائه خدماتی که سالاریه به آن اشاره کرده است، تنها محدود به پرتاب ماهواره‌های ایران نیست بلکه ظرفیت بالای چابهار می‌تواند برای ارسال ماهواره و محموله‌های فضایی سایر کشورها نیز مورد استفاده قرار گیرد. این مورد به ویژه می‌تواند برای کشورهای منطقه حائز اهمیت باشد.

در منطقه ما کشورهای عربستان، قطر، امارات متحده عربی، عمان، آذربایجان و ترکیه اقدام به پرتاب ماهواره به فضا کرده‌اند که این پرتاب‌ها عموماً از پایگاه‌های پرتاب بایکونور روسیه، ِکنِدی آمریکا، گویان فرانسه، پایگاه فضایی ژاپن و اخیراً نیز پایگاه فضایی کشور سوئد انجام شده است.

با توجه به اینکه کشورهای مذکور از هاب‌های پرتاب ماهواره در جهان هستند، هزینه پرتاب ماهواره از طریق این پایگاه‌ها بسیار بالا و تا 200 میلیون دلار برای هر پرتاب است!

این هزینه بالا به یکی از چالش‌های پرتاب ماهواره برای کشورهای که خود توانایی این امر را ندارند، تبدیل شده و قطعاً اگر امکان کاهش هزینه پرتاب وجود داشته باشد، کشورهای منطقه از انجام پرتاب‌های خود از طریق پایگاه فضایی ایران استقبال خواهند کرد.

همین موضوع پایگاه بین‌المللی فضایی چابهار را به یک گزینه مطمئن و ارزان‌قیمت‌تر تبدیل می‌کند که در مرحله اول می‌تواند پایگاه پرتابی برای کشورهای منطقه و در آینده حتی یکی از هاب‌های جهانی پرتاب ماهواره باشد.

پرتاب ماهواره از این پایگاه علاوه بر اینکه به کاهش هزینه برای کشورها منجر می‌شود، درآمد ارزی بسیار خوبی را نیز برای کشورمان و همچنین رونق اقتصادی چشمگیر برای استان‌های جنوبی کشورمان در جوار این پایگاه فضایی خواهد داشت.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج ۱۴۰۳
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon