۳ اقدام ویژه برنامه رادیویی«ساعت بیست و چهار و یک دقیقه»/ هنر هوشمندانه جنگیدن رسانه اینجا شنیده میشود
سردبیر برنامه رادیویی «ساعت بیست و چهار و یک دقیقه» از تولید اصولی خبر داد که به هنر هوشمندانه جنگیدن رسانه میانجامد. چرا که جنگ رسانهای نیازمند یک سازمان رفتاری هوشمند واحد است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، پروژه شناختی در ساحت رسانه بیش از دو سال است در رادیو گفتوگو به تولید محتوا میپردازد، علوم شناختی که آن را علم مهندسی مسیر میدانیم؛ دربرگیرنده بیش از 90 علم پایه است و توانایی به دست گرفتن جنگهای نوپدید در تمامی ساحات را دارد، "هنر هوشمندانه جنگیدن رسانه" در جنگ شناختی که خود یکی از وجوه جنگ ترکیبی به شمار میرود، امروز مورد مطالبه رهبر معظم انقلاب است و ایشان بارها فرمودهاند دشمن در جنگ ترکیبی از رسانه استفاده میکند، همین امر لزوم تجهیز و تسلط رسانهها و همچنین ورود هوشمندانه به میدان را بیش از پیش نشان میدهد. قاعدهای که انتظار میرود رسانهها از آن بهرهبرداری درست و به هنگام داشته باشند.
برنامه «ساعت بیست و چهار و یک دقیقه» با محوریت گفتمانسازی بر مبنای علوم شناختی در بستر رسانه بیش از 7 فصل به گفتوگو با صاحبنظران و اساتید حوزههای مختلف جامعه پرداخت و از این حوزهها با عنوان بلوکهای اثرگذار شناختی یاد کرد؛ در فصل اول این مجموعه برنامه که به تولید دانش شناختی منتج شده است و "مبانی حوزه علوم شناختی در بستر رسانه"مورد بحث قرار گرفت.
در فصلهای دوم و سوم پارامتر "مقاومت" و "انقلاب" به این مفهوم اصلی اضافه شد تا مبانی شکلگیری این دانش شناختی در ساحت رسانه عملیاتی و میدانی صورت بگیرد، فصل چهارم این برنامه اصول رفتارسازی را محور قرار داد و در ادامه با تمرکز ویژه بر نقش زنان به عنوان "قدرت موثر شناختی" فصل پنجم تولید و به روی آنتن رفت.
نخبگان و هنرمندان نقطه کانونی فصل ششم و هفتم این مجموعه برنامه بودند که در فصل ششم از نخبگان با عنوان "خالقان صنعت گفتمان قدرت آفرین" و در فصل هفتم از هنرمندان با مفهوم "سازندگان مسیر ادراک بًعد آفرین" نام برده شد تا مسیر تولید این دانش کاملاً بومی با گزارههای مورد نظر و اثرگزار جامعه ایرانی طی شود.
فصل هشتم این مجموعه برنامه اکنون به فاز تولید رسیده است که در ادامه گفتوگوی خبرنگار خبرگزاری تسنیم با علیرضا داودی سردبیر پروژه شناختی رادیو گفتوگو را با هم میخوانیم:
تشکیل پیکره سازمان رفتاری واحد در بستر رسانه نیازمند اصول و قواعدی هوشمندانه است
سردبیر پروژه شناختی رادیو گفتوگو که خود کارشناس و تحلیلگر ارشد رسانه است با بیان اینکه در 7 فصل گذشته بلوکهایی از جامعه را مورد هدف قرار دادیم تا برای پیکرسازی در یک سازمان رفتاری استفاده کنیم گفت: در فصل هشتم برنامه «ساعت بیست و چهار و یک دقیقه» قرار است به مبانی و کلیاتی که باعث قوام و دوام بلوکها در حوزه شناختی و ادراکی میشود و قادر خواهد بود، ظهور و بروز طراحی رفتاری هوشمندانه صورت دهد، میپردازیم.
وی ادامه داد: فصل هشتم این مجموعه برنامه با عنوان تمرکز بر روی "رفتارهای سازمان یافته واحد" در حالی به فاز تولید رسید، که قرار است 3 اقدام انجام دهد؛ اقدام اول، پرداختن به مبانی سازمان رفتاری از سه منظر، سواد رسانهای، منبعث از کلیه علوم و دانش مرتبط با حوزه رسانه برای قوام دادن به ذهنیتهایی که میتوانند گزارههای رفتارسازی را شکل بدهند، منظر دوم با تمرکز بر میدان به عنوان صحنه اصلی ظهور و بروز هر نوع کنشی که از آن به عنوان جامعهشناسی یاد میکنیم، وارد مباحث میشود و سومین منظر در این فصل علوم شناختی در ساحت رسانه است که تکمیلکننده پازل اصول هوشمندانه جنگیدن رسانه است.
این کارشناس ارشد رسانه و علوم شناختی تصریح کرد: نگاه ما در جامعه و مشخصاً در حوزه رسانهای ابزاری و تکنیکی است که این نگاه که با تکیه بر دانش ترجمهای به وجود آمده، مفهومی وارداتی را به ذهن متبادر میکند، زیرا تجربه اتفاقهای مختلف در عرصههای بینالمللی نشان میدهد هرچه مسیر تکامل یافتهتر شود نقص این نوع نگاه به رسانه بیشتر مشهود میشود.
داودی افزود: حوزه جامعهشناسی در کنار سواد رسانهای مفهوم بومی رسانه اجتماعی را فارغ از تعاریف معمولی، رسانه اجتماعی شده و اجتماع رسانهای شده در کنار هم بررسی میکند و نقطه شکلگیری تولید دانش هم در قالب ادبیات، هم در قالب مبانی نظری و هم در مدلها و اندیشههای مرتبط با حوزه میدان اینجا شکل میگیرد. به همین دلیل مفهومی تحت عنوان دانش شناختی ورود پیدا میکند.
داودی ادامه داد: مفاهیم و کاربرد علومشناختی در رسانه به رفتارهای بین سواد رسانهای و جامعهشناسی قوام میدهد و در حوزه ادراکسازی و شناخت براساس قواعدمحوری قابلیت انجام عملیاتهای میدانی میبخشد.
سردبیر پروژه شناختی رادیو گفتوگو در پایان تأکید کرد: به هیمن دلیل است که فصل هشتم مجموعه برنامه «ساعت بیست و چهار و یک دقیقه» بعد از طی مسیری دو ساله به طراحی اصول سازمان رفتارسازی سازمان یافته واحد در جامعه ایران رسیده است. و این فصل با 3 محور سواد رسانهای، جامعه شناسی و علوم شناختی تلاش دارد مبانی نظری و میدانی متناسب با تحولات روز را به سمت آینده منبعث از تجربیات، آگاهی و دانش ساخته شده در گذشته متولد کند.
گفتنی است، برنامه «ساعت بیست و چهار و یک دقیقه» به تهیهکنندگی نوشین رهگذر، کارشناسی و اجرای محمدصالح حسینزاده روزهای دوشنبه و چهارشنبه ساعت 16 به روی آنتن شبکه رادیویی گفتوگو، موج FM ردیف 103.5 مگاهرتز میرود.
انتهای پیام/