راه دشوار وزیر دفاع آلمان در حل کمبودها و مشکلات ارتش

راه دشوار وزیر دفاع آلمان در حل کمبودها و مشکلات ارتش

یک نشریه آلمانی در مطلبی به راه طولانی و بسیار دشوار وزیر دفاع آلمان برای حل کمبودها و مسائل زیاد در ارتش این کشور و شکست وی در تحقق بسیاری وعده ها بخصوص در سایه جنگ اوکراین اشاره کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، نشریه "دی سایت" آلمان در مطلبی به وعده های بی شمار بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان که به آن عمل نشد و وخامت اوضاع ارتش و مسائل و مشکلات زیاد این نهاد امنیتی در دوران مسئولیت او اشاره کرده و نوشت: تعداد وعده هایی که بوریس پیستوریوس برای ایجاد یک ارتش مدرن داده است تقریباً به اندازه مشکلات سربازان است.

در یکی دیگر از این وعده ها که در اوایل اکتبر داده شد بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع فدرال آلمان اعلام کرد که کشورش سربازان بیشتری را در صورت لزوم به کوزوو اعزام خواهد کرد. وی تاکید کرد: بوندسوهر می تواند خیلی سریع عمل کند.

در ادامه این مطلب آمده است: اما ارتش مطمئناً در انتقال سریع واحدهای رزمی به این منطقه مشکل دارند. آن ها فاقد هلیکوپترهای حمل و نقل سنگین عملیاتی و هواپیماهای باری است که می توانند حتی یک تانک جنگی را بارگیری کنند. خروج از افغانستان هم با استفاده از هواپیماهای باری اجاره ای صورت گرفت.

در ادامه این مطلب آمده است: پیستوریوس در چند ماه گذشته چیزهای زیادی را اعلام کرده است از جمله اینکه روند تهیه تدارکات باید سریع‌تر شود، استخدام پرسنل مؤثرتر، پادگان‌ها زیباتر، منابع مالی بیشتر، ساخت‌وساز سریع‌تر و وزارت دفاع کارآمدتر شود. وی بیشتر وعده های خود را به ناتو داد.

در اواخر سپتامبر، "پیستوریوس" تعهد بیشتر آلمان به کشورهای بالتیک را وعده داد. وی در جریان بازدید از ریگا، پایتخت لتونی، گفت: آلمان آماده ایفای نقش نظامی پیشرو در کشورهای بالتیک است و تنها در پایان ماه ژوئن بود که او قاطعانه متعهد شد که 4000 سرباز آلمانی را به طور دائم در لیتوانی مستقر می کند. وزیر دفاع آلمان در دستور روزانه خود گفت: از ما خواسته می‌شود که مسئولیت بیشتری در قبال حفاظت از قلمرو ائتلاف به عهده بگیریم. این مسئولیت نیز در حضور افزایش یافته بیان می شود.

اما اعزام یک تیپ کامل به سمت به اصطلاح جناح شرقی ناتو با به رسمیت شناختن از طرف کشورهای بالتیک و با شک و تردید در آلمان مواجه شد. در این شرایط برای اولین بار، پیستوریوس - که ماه ها یکی از محبوب ترین سیاستمداران کشور در نظرسنجی ها بود با باد مخالف و انتقادهایی روبرو شد.

"فلوریان هان"، سخنگوی سیاست دفاعی فراکسیون احزاب متحد مسیحی که تاکنون از انتقاد از "پیستوریوس" خودداری کرده است، گفت: ما یک ارتش داوطلب هستیم. نمی‌توانیم کسی را مجبور کنیم که مثلا به روکلای لیتوانی در میانه‌ی ناکجاآباد حرکت کند." ما به استانداردهای ایالات متحده برای اسکان در آنجا، یک مدرسه آلمانی برای کودکان و گزینه هایی برای شرکا برای کار در آنجا نیاز داریم.

ماری اگنس استراک زیمرمن، رئیس کمیته دفاعی بوندستاگ و از اعضای حزب لیبرال دموکرات هم گفت: عملیات لیتوانی یک وظیفه بسیار جاه طلبانه است. آلمان هیچ تجربه ای با شهرک های به اصطلاح پادگانی در خارج از کشور ندارد. اما چیزی شبیه به این باید در لیتوانی ایجاد شود تا اعضای خانواده بتوانند سربازان را همراهی کنند و در آنجا زندگی کنند.

"یوهانس آرلت"، سیاستمدار دفاعی حزب سوسیال دموکرات هم اعلام کرد: «لیتوانی مکان سختی است. سؤالات بی پاسخ زیادی وجود دارد. وقتی پیستوریوس با این عملیات موافقت کرد، ظاهراً مشکلات متعدد مرتبط با چنین استقراری را دست کم گرفت.

تا به حال رسانه ها گزارش داده اند که در بین نیروهای ارتش اشتیاق کمی برای این پروژه وجود دارد. دولت فدرال آلمان می خواهد یک واحد را به طور دائم در آنجا مستقر کند. پیستوریوس در حال حاضر فاقد کادر، مواد و پول برای این کار است.

شخص پیستوریوس هم در یک کنفرانس مطبوعاتی در روستوک گفت که تصمیماتی مانند استقرار یک تیپ در لیتوانی در سه ماه قابل اجرا نیست. او همچنین از اصل خود مبنی بر مقابله همزمان با چندین چالش دفاع کرده و گفت: ما در مورد پروژه‌های کوچک صحبت نمی‌کنیم، ما در مورد یک دستگاه عظیم با بیش از 270000 کارمند در سراسر کشور صحبت می‌کنیم که با کمبود بودجه مواجه است.

لیست طولانی کمبودها در ارتش آلمان

در ادامه این مطلب آمده است: در واقع، لیست کمبودها در ارتش آلمان طولانی است. پیستوریوس از یک اصلاح بزرگ می ترسد؛ او در بسیاری از گام های کوچک بر مدرن سازی تکیه می کند. در ماه سپتامبر وی وعده داد که ساختمان های جدید پادگان ها را بسازد و زیرساخت های قدیمی را مدرن کند. اما در اینجا نیز مبلغ هنگفتی از کمبود وجود دارد. عقب ماندگی سرمایه گذاری ارتش آلمان در ساخت و ساز بالغ بر 24 میلیارد یورو است. با این حال، پیستوریوس در تلاش برای دریافت بودجه بیشتر برای ارتش شکست خورد. او در ماه فوریه گفت که به ده میلیارد یورو بیشتر نیاز دارد و در نهایت او 1.7 میلیارد یورو بیشتر دریافت کرد.

سارا نانی، سخنگوی سیاست امنیتی سبزها در پارلمان آلمان در این باره گفت: وقتی نوبت به بودجه می‌رسد، کمبودهای زیادی وجود دارد. پیستوریوس امسال متوجه این موضوع شد. وظایف و فرآیندها یکی پس از دیگری بر وی فشار می آورد.

اما او به طور کلی کار وزیر دفاع را تحسین کرده و گفت: تصور من این است که بوریس پیستوریوس وظایف خود را یکی پس از دیگری انجام می دهد و فرآیندها را به جلو می برد.

وی تاکید کرد مشکلات زیادی وجود دارد که او باید به آن ها رسیدگی کند. وی چاره‌ای ندارد جز اینکه چندین روند را همزمان امتحان کند.

افزایش انتقادها به وزیر دفاع آلمان

در ادامه این مطلب آمده است: در حالی که مواضع مثبت زیادی در مورد پیستوریوس از طرف ائتلاف موسوم به چراغ راهنمایی وجود دارد، اما انتقاد مخالفان هم در حال افزایش است.

فلوریان هان از حزب سوسیال مسیحی در این باره می گوید: "پیستوریوس واقعاً نیاز به اقدامات عملی بزرگی دارد. اعلان ها و وعده های بهبود به تنهایی کافی نیست. وی در این باره گفت: وزیر رفتار تند و تیزی دارد و از آن استقبال خوبی شده است. اما اکنون او هشت ماه است که در سمت خود است و ما کم کم منتظر نتیجه هستیم.

کمبود پرسنل بزرگترین مشکل ارتش آلمان

در ادامه این مطلب آمده است: بزرگترین مشکل ارتش آلمان پرسنل است. برای حفظ سطح کنونی 180000 سرباز، سالانه 20000 سرباز جدید لازم است - اما نیروهای مسلح در واقع نیاز به رشد دارند. انتظار می رود تا سال 2031، 203000 مرد و زن در این نیرو خدمت کنند.

وخامت اوضاع ارتش آلمان در سایه حمایت های نظامی از اوکراین

تجدید ساختار تدارکات ارتش هم به همان اندازه پیچیده و فوری است. پیستوریوس درست در ابتدای دوره مسئولیت خود در ژانویه 2023 اعلام کرد: ما باید در زمینه تدارکات سریعتر باشیم. هنوز زمان زیادی طول می کشد تا سلاح و مواد به دست سربازان برسد. ارتش آلمان در ماه‌های اخیر تانک‌های جنگی، هویتزر، موشک‌اندازهای متعدد، مهمات و تجهیزات را به اوکراین تحویل داده است. تقریباً تا به حال چیزی برای آن جایگزین نشده است.

نیاز به نوسازی در بسیاری از زمینه ها وجود دارد . شکاف بزرگی در پدافند هوایی ارتش آلمان وجود دارد که با اولین سفارش سامانه‌های پدافند هوایی Iris-T-SLM در آلمان و Arrow 3 در اسرائیل هم برطرف نخواهد شد. خرید مواد جدید با «قانون تسریع تدارکات بوندس‌ور» تا حدودی کمتر بوروکراتیک شده است. با این حال شخص وزیر هم ادعا نمی کند که این کافی است.

وی در این باره گفت: ما در تهیه تدارکات چیزهای زیادی را به دست آورده ایم اما هنوز به پایان راه نرسیده ایم.

این نشریه آلمانی در بخش دیگری ازاین مطلب نوشت: از ابتدای سال، وزارت دفاع تاکنون 31 پیشنهاد تدارکاتی را به بوندستاگ ارائه کرده است. ارزش این قرارداد حدود 21 میلیارد یورو است. اما سالها طول خواهد کشید تا فناوری سفارش داده شده به دست سربازان برسد. به عنوان مثال، بیش از دو سال طول می کشد تا یک تانک جنگی اصلی تولید شود. تاکنون فقط 18 دستگاه سفارش داده شده است.لئوپارد 2A8 جدید می تواند در زمانی که وزیر دیگر در سمت خود نباشد وارد ارتش شود.

در این میان کارایی تدارکات نیز باید بهبود یابد. این امر با خرید تجهیزات رادیویی دیجیتال به ارزش 1.3 میلیارد یورو توسط دفتر تدارکات انجام شد. این فناوری تهیه شده اما ظاهراً هیچ کس مراقب نصب این دستگاه ها در 200 مدل مختلف خودرو نبود و این پروژه تا حدودی با شکست مواجه شد. سربازان آلمانی هنوز قادر به برقراری ارتباط امن با متحدان خود نیستند. گزارش سالانه کمیسر نظامی پیش از این بیان کرد که آلمانی‌ها در جناح شرقی ناتو «ضعیف‌ترین عضو حلقه زنجیره» در میان ارتش‌های شریک محسوب می‌شوند، زیرا آنها رادیو دیجیتالی نداشتند.

نویسنده در ادامه نوشت: البته پیستوریوس بیشتر مشکلاتی را که باید حل کند از اسلاف خود به ارث برده است. آنچه که بسیار مهم خواهد بود نحوه برخورد او با این مسائل میراثی است. او هنوز به هیچ موفقیت قاطعی در این زمینه دست نیافته است.

نشریه "فوکوس" آلمان هم در مطلبی نوشت: صدراعظم آلمان به وزیر دفاع خود دستور داده است که ارتشی مدرن را از بوندسوهر بیمار تشکیل دهد. اما حدود 9 ماه پس از روی کار آمدن، بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع در پروژه بزرگ اولاف شولز، گیر افتاده است.

پس از حمله روسیه به اوکراین در فوریه 2022، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان در پارلمان این کشوربه آلمان‌ها وعده یک ارتش قدرتمند، فوق مدرن و مترقی را داد. دولت و مجلس حدود 100 میلیارد یورو برای این منظور در صندوق ویژه ای در اختیار گذاشته اند که البته از مدت ها پیش مشخص بود که این مبلغ کافی نخواهد بود. با این وجود: با این تصمیم تاریخی، شولتز پروژه مرکزی صدراعظمی خود را این گونه توصیف کرد که آلمان بزرگترین ارتش متعارف اروپا را خواهد داشت.

آیا پیستوریوس اولاف شولتز را هم با خود به شکست خواهد کشاند؟

لامبرشت، سلف پیستوریوس در این راستا شکست خورد. صدراعظم تلاش دومی را با پیستوریوس در پیش گرفت و به سختی تلاش سومی امکان پذیر خواهد بود. در این بحران، سرنوشت های سیاسی به طور جدایی ناپذیری در هم تنیده شده اند: اگر پیستوریوس شکست بخورد، شولتز هم شکست می خورد.

هانس پیتر بارتلز، رئیس انجمن سیاست امنیتی که یک اندیشکده در برلین است معتقد است که زمان پیستوریوس نیز رو به اتمام است. از نظر تجهیزات، نیروها در وضعیت بدتری نسبت به ابتدای جنگ اوکراین هستند، زیرا مهمات و تانک های زیادی به اوکراین داده اند. بارتلز همچنین این تصور را دارد اگر شرایط تغییر نکند دولت ائتلافی شکست خواهد خورد.

سرهنگ آندره وستنر، رئیس انجمن بوندس‌ور در این باره می گوید: ارتش آلمان در حال حاضر به صورت بی سابقه در تاریخ خود به چالش کشیده می‌شود. این نهاد امنیتی باید به صورت هفتگی و تقریباً روزانه با موقعیت‌های جدید کنار بیاید.»

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon