روزنامه عبری زبان: دکترین دفاعی اسرائیل در مرز با غزه فروپاشید

روزنامه عبری زبان: دکترین دفاعی اسرائیل در مرز با غزه فروپاشید

به نوشته یک روزنامه عبری زبان با عبور حماس از خط دفاعی با غزه که همانان دیوار حایل اطراف نوار غزه بود، دکترین دفاعی اسرائیل فروپاشید.

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، عیدان اریتز نویسنده این تحلیل که در روزنامه عبری زبان گلوبس منتشر شد، تاکید کرد: عملیات روز شنبه حماس نشان داد، توجه و تمرکز کامل بر یافتن راه‌حل فن آورانه برای مقابله با تونل‌های گروه‌های فلسطینی که به شکل مبالغه‌های آمیز انجام گرفته بود علت اصلی این فروپاشی بوده گرچه این اول ماجراست و باید بعد از پایان درگیری‌ها و انجام تحقیقات به عمق شکست مان پی ببریم.

به نوشته این تحلیل‌گر اسرائیلی، حمله غافلگیر کننده و بی سابقه علیه اسرائیل که بر اثر آن صدها نفر کشته و هزاران نفر هم زخمی و ده‌ها نفر نیز به داخل نوار غزه به اسارت برده شدند با عبور از دیوار حایل احداث شده در اطراف غزه آغاز شد.

او افزود: این همان دیواری است که به عنوان راه‌حل حمایت از ساکنان اطراف نوار غزه و تامین کننده امنیت برای آنها به خورد افکار عمومی داده شده بود، این در حالی است که این مانع در واقع برای جلوگیری از عبور زیر زمینی از آن منطقه احداث شده بود و  همین امر منجر به آن شد تا به راحتی حماس از همان دروازه اصلی و روی زمین از آن عبور کرده و با یک حمله برق آسا دکترین دفاعی اسرائیل را در تمام منطقه به محاق ببرد.

نویسنده بعد از آن پرسید: حال این پرسش مطرح می‌شود که چگونه دیواری که به همراه تمامی سیستم‌های تعبیه شده بر روی آن 4 میلیارد شیکل برای ما آب خورده است نتوانست هدف اصلی خود را که به خاطر آن بنا شده بود را هم محقق کند؟

او در توضیح این امر افزود: این دیوار حایل به طول 60 کیلومتر در واقع سومین خط دفاعی ما محسوب می‌شد و بین ما و غزه جدایی ایجاد می‌کرد، دیوار اول بعد از امضای توافقنامه اسلو بنا نهاد شده، بعد از خروج از غزه هم دومین دیوار احداث شد، اما هر دوی آنها نتوانستند پاسخی به دغدغه اصلی امنیتی ما نسبت به خطر تونل‌های فلسطینی بدهند از اینرو این دیوار احداث گردید.

وی در رابطه با ویژگی‌های این دیوار هم نوشت: وقتی در سال 2021 احداث این دیوار به پایان رسید، عیران اویر رئیس وقت اداره مرزها اعلام کرد ما در رابطه با احداث آن با چالش به نام احداث دیواری در زیر زمین بین غزه و (مناطق 1948) مواجه بودیم، تا راه حلی برای مشکل تونل‌ها پیدا کرده و مانع از دسترسی فلسطینیان از این طریق به شهرک‌های اطراف غزه خواهد بود.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: به گفته یک منبع آگاه، آنچه در احداث این دیوار بیش از هر چیز مورد توجه قرار گرفته بود، استحکامات زیر زمینی بود و بالای زمین به نوعی هدیه جایزه برای حماس تبدیل شد، شاید جایزه کلمه بدی باشد، شاید سیستم‌ها و سامانه‌های مختلفی بر روی دیوار هم نصب شده باشند اما عملا و در بعد میدانی شاهد آن بودیم که حماس به راحتی و آن هم از دروازه اصلی موجود عبور کرد، با استفاده از ابزارهای بسیار ساده بخش‌‌هایی از دیوار را منهدم و با یک لودر آن را شکافت تا بخشی که قرار بود نقطه قوت باشد به نقطه ضعف اسرائیل تبدیل شد.

او در ادامه یادداشت خود اعتراف کرد، ما احساس کاذب امنیت پیدا کرده بودیم، حتی بنی گانتس وزیر جنگ وقت در سال 2021 اعلام کرده بود این دیوار مهم‌‌ترین ابزار قدرت حماس را ازدستش گرفته است و این دیوار احساسی از امنیت را برای ما ایجاد می‌کند.

این نویسنده صهیونیست در بخش دیگری در مورد علت فروپاشی این دکترین هم افزود: حماس خوب می‌دانست که قادر است مقر تیپ را به سرعت تسخیر کند، از اینرو مستقیما به آن حمله کرد تا آنها نتوانند اطلاعات خود را به یگان‌های دیگر منتقل کنند، فرماندهان هم که در این مقر حضور داشتند.

علاوه بر آن باید اعتراف کرد دکترین سنتی اسرائیل که خواهان برپایی شهرک‌ها در نزدیکی مرزها به عنوان یک اصل راهبردی و امنیتی می‌دانست، نشان داد که به زیان امنیت اسرائیل تمام شده است، زیرا خطوط دفاعی به هر شکل شکسته می‌شوند و شما نیازمند حمایت و حفاظت عمیق تری هستی، که به شکل خط دفاعی دوم شکل می‌یابد اما احداث تعداد زیادی از شهرک‌ها در کنار دیوار احداث این خط دفاعی دوم را دشوار می‌کند.

انتهای پیام/*

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon