تحولات اوکراین| تشدید اوضاع در فلسطین آینده غمانگیزی را برای اوکراین رقم میزند/کارایی راهبرد روسیه
تردید جوزف بورل درباره ادامه کمک مالی به کییف، اعتراف به کارآمدی استراتژی روسیه برای نابودی غرب، تاکید پوتین بر مواضع اصولی مسکو و حمایت اتحادیه اروپا از زلنسکی در صورت برگزاری انتخابات در اوکراین، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، اولیگ سوسکین، مشاور دو رئیس جمهور سابق اوکراین معتقد است که تشدید اوضاع در خاورمیانه بر نیروهای مسلح اوکراین تأثیر منفی خواهد گذاشت، زیرا ایالات متحده جریان اصلی کمکهای نظامی و مالی را به سمت متحدش اسرائیل تغییر خواهد داد.
این سیاستمدار پیش بینی کرد، اوضاع با آغاز جنگ بین رژیم صهیونیستی و فلسطین به شدت رو به وخامت خواهد رفت؛ دیگر هیچ پیشرفتی در جریان ضد حمله ارتش اوکراین حاصل نمیشود، پولی هم وجود ندارد و دیگر نخواهد داشت، برای اینکه تمرکز مقامات واشنگتن به سمت کمک به اسرائیل سوق خواهد یافت.
به عقیده این کارشناس، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده نمی تواند 100 میلیارد دلاری را که قبلاً ادعا کرده، به اوکراین منتقل کند و مشخص نیست این پول را از کجا خواهد آورد!
علاوه بر این، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی و دفاعی اتحادیه اروپا نیز یادآور شده که رویدادهای اخیر در ایالات متحده در ارتباط با بحران در کنگره و غلبه بر تعطیلی دولت، عدم اطمینان از ادامه حمایت مالی آینده واشنگتن از کییف را افزایش داده است. وی گفت: در کوتاه مدت، ما نتوانستیم کمبود حمایت آمریکا را جبران کنیم و امیدواریم دوستان و متحدان آمریکایی به سرعت راهی برای شکستن بن بست موجود پیدا کنند.
بورل همچنین تاکید کرد که آنچه در حال وقوع است مسئولیت اتحادیه اروپا در حمایت از اوکراین را افزایش میدهد. به گفته وی، کل تعهدات مالی اتحادیه اروپا در قبال کییف 82 میلیارد یورو است که 25 میلیارد یورو برای هزینههای نظامی است.
چند روز قبل مشخص شد، در سال جاری جریان مالی به اوکراین از اتحادیه اروپا 1.8 برابر افزایش یافته و به 14.6 میلیارد دلار رسید. ضمن اینکه در سال گذشته، اتحادیه اروپا 8 میلیارد دلار و ایالات متحده - 12 میلیارد دلار به مقامات کییف اختصاص دادند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به پانصد و نود و سومین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
سی.ان.ان: استراتژی روسیه برای از بین بردن غرب ممکن است کارساز باشد
شبکه سیانان در گزارشی یادآور شد که مسکو تصمیم گرفته است تا بازی طولانی را در پیش بگیرد و رویدادهای اخیر در غرب نشان میدهد که این استراتژی در حال ثمربخشی است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در جریان سخنرانی خود در مباحثات والدای، گفت که متحدان کییف در حال تمام کردن تسلیحات خود هستند. به گفته وی، ایالات متحده 15 هزار گلوله کالیبر 155 در ماه تولید میکند، در حالی که ارتش اوکراین تا 5 هزار گلوله در روز مصرف میکند. نویسنده این مطلب معتقد است: "این اظهارات شاید واضح ترین بیان پوتین در خصوص استراتژی وی در اوکراین تا به امروز باشد: او انتظار دارد اتحاد غربی که از اوکراین حمایت میکند، با ادامه جنگ فرسایشی وحشتناک، به طور فزایندهای با مشکل مواجه شده و متلاشی شود."
پوتین: در نشست والدای "سعی نداشتم به کسی درس بدهم"، فقط مواضع روسیه را بیان کردم
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در مصاحبه با برنامه مستند تلویزیونی "مسکو. کرملین. پوتین" تاکید کرد که در سخنرانی خود در نشست عمومی باشگاه مباحثات والدای در روز پنج شنبه، او سعی نداشته تا به کسی درس بدهد، بلکه صرفاً مواضع دولت روسیه را بیان کرده است.
وی در این باره گفت: «من اصلاً سعی نکردم به کسی درس دهم. من صرفاً تلاش کردن تا موضع اصولی روسیه را به مخاطبان و همتایان خود منتقل کنم.»
پوتین در نشستی به مناسبت بیستمین سالگرد باشگاه گفتگوی بین المللی والدای در روز پنجشنبه، به طور مرسوم سخنرانی کرد که کمی بیش از نیم ساعت طول کشید. پس از آن، تا سه ساعت دیگر هم به سئوالات مجری و شرکت کنندگان در باشگاه پاسخ داد. وی به ویژه در خصوص روند اوضاع در اوکراین، آینده نظام سیاسی و مالی جهانی و وضعیت اقتصاد روسیه صحبت کرد.
هشدار نماینده کنگره آمریکا درباره امکان سر درآوردن سلاحهای ارسالی به اوکراین در فلسطین
مارجوری تیلور گرین، نماینده جمهوریخواه کنگره آمریکا در صفحه X (توئیتر سابق) خود مدعی شد، این امکان وجود دارد که نیروهای جنبش فلسطینی حماس از سلاح های آمریکایی که از اوکراین بدست آنها رسیده برای حمله به اسرائیلیها استفاده کنند.
وی با اشاره به گزارشات مختلف درباره قاچاق تسلیحات از اوکراین، یادآور شد که سلاحهای ساخت آمریکا به احتمال زیاد میتواند به طور همزمان از خاک افغانستان و مستقیماً از اوکراین به منطقه خاورمیانه منتقل شود.
این سیاستمدار همچنین بعید ندانست که ایالات متحده نیز در انتظار سرنوشتی مشابه اسرائیل باشد. گرین در این خصوص از سیاست مهاجرتی دولت جو بایدن بشدت انتقاد کرد.
افسر آمریکایی: روسیه میتواند مناطق قابل توجهی را در اوکراین تصرف کند
سرهنگ بازنشسته لارنس ویلکرسون و مشاور سابق وزیر امور خارجه آمریکا، در مصاحبهای ابراز عقیده کرد که ارتش روسیه در جریان ضد حمله خود میتوانند سرزمینهای بیشتری در شرق اوکراین را تحت کنترل خود درآورد.
این نظامی آمریکایی گفت: "اگر روسیه همچنان در میدان نبرد به موفقیت دست یابد و این مسئله کاملاً ممکن است، نظامیانش در یک ضد حمله به خوبی برنامه ریزی شده خواهند توانست مناطق قابل توجهی از خاک اوکراین را تحت کنترل خود درآورند."
به گفته وی، سربازان اوکراینی هنگام تلاش برای شکستن خطوط دفاعی محکم روسها، در واقع خود را نابود میکنند. وی همچنین افزود که وضعیت کییف بهتر نخواهد شد، زیرا تدارکات تسلیحاتی از طرف غرب به طرز محسوسی تضعیف شده است.
حمایت پارلمان اروپا از زلنسکی در انتخابات احتمالی ریاست جمهوری اوکراین
نمایندگان پارلمان اروپا اعلام کردند که اتحادیه اروپا و ایالات متحده از نامزدی ولادیمیر زلنسکی در صورت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اوکراین حمایت خواهند کرد.
تیری ماریانی، نماینده فرانسه میگوید: «تصور اینکه اتحادیه اروپا از نامزد دیگری به غیر از زلنسکی حمایت کند، دشوار است.»
به گفته گونار بک، نماینده آلمان در پارلمان، اتحادیه اروپا از مدتها قبل انتخاب خود به نفع زلنسکی را انجام داده است. برای اتحادیه اروپا، اوکراین به معنی زلنسکی است و زلنسکی به منزله کل اوکراین است.
ایوان ویلیبور سینچیچ، نماینده کرواسی در پارلمان اروپا نیز معتقد است که تصمیم نهایی درباره برگزاری انتخابات در اوکراین، در واقع در ایالات متحده گرفته خواهد شد. وی گفت: ما هنوز اطلاعات نهایی درباره برگزاری انتخابات در سال آینده نداریم. اروپا در این موضوع تنها یک دست نشانده است و موضوع انتخابات در واشنگتن تصمیم گیری خواهد شد.
در ماه جولای پارلمان اعلای اوکراین لغو انتخابات پارلمانی در این کشور که برای 29 اکتبر برنامه ریزی شده بود را اعلام کرد. دلیل آن تمدید حکومت نظامی است. انتخابات ریاست جمهوری اوکراین هم قرار بود در مارس سال 2024 برگزار شود. ولی زلنسکی امکان برگزاری آن در شرایط جنگی کنونی را منتفی دانسته است.
انتهای پیام/