۸ دستاورد مهم مقاومت در عملیات طوفان الاقصی به روایت دیپلمات معروف آمریکایی

8 دستاورد مهم مقاومت در عملیات طوفان الاقصی به روایت دیپلمات معروف آمریکایی

یک دیپلمات معروف آمریکایی با اشاره به چند دستاورد مهم مقاومت در روزهای نخستین عملیات طوفان الاقصی تاکید کرد که حمایت واشنگتن از اسرائیل در این جنگ به معنای تایید ادامه جنایات تل‌آویو علیه مردم فلسطین و پاکسازی قومی آنهاست.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،«چارلز فریمن» دستیار پیشین وزیر دفاع و سفیر سابق آمریکا در عربستان، در واکنش به عملیات بزرگ مقاومت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی به دستاوردهایی که حماس در چند روز ابتدایی این جنگ به دست آورده است اشاره کرد.

این دیپلمات آمریکایی اظهار داشت، این حمله حماس به مثابه فرار از زندان بزرگی به نام غزه و یک انقلاب برای فلسطینیانی است که امنیت خود را از دست داده و تحت محاصره شدید قرار دارند.

عادی‌سازی عربستان و اسرائیل شانسی برای موفقیت ندارد

در مقاله‌ای که این دیپلمات آمریکایی نوشته آمده است، این جنگ به عادی‌سازی احتمالی روابط عربستان و اسرائیل پایان می‌دهد و البته این توافق از ابتدا نیز هیچ شانسی برای موفقیت نداشت. وزارت امور راهبردی اسرائیل عادی‌سازی روابط با عربستان را به عنوان کارتی در نظر گرفته بود که قواعد بازی را در خاورمیانه تغییر می‌دهد که این اساسا درست نیست. اما ممکن است بنیامین نتانیاهو و جو بایدن با توجه به سیاست‌های داخلی خود این قواعد را تغییر دهند.

وی افزود، اما من فکر نمی‌کنم عامل اصلی این حمله فلسطینی‌ها جلوگیری از برقراری روابط رسمی بین اسرائیل و عربستان سعودی باشد بلکه این عملیات بیشتر شبیه به حمله «تت» در جنگ ویتنام است. حمله حماس به اسرائیل مانند فرار از زندان بود و انقلابی برای ناامیدان در غزه. مردم غزه تحت محاصره‌ای شدید قرار دارند و درد و رنج آنها آنقدر غیرقابل تحمل است که موجب می‌شود هیچ چیز در اینجا غیرممکن نباشد. به این ترتیب حماس با استفاده از استراتژی غافلگیری حمله‌ای اعلام نشده و البته با برنامه‌ریزی ترتیب داد و توانست این دستاوردها را در همان ابتدا کسب کند:

-این حمله پاسخی روشن به کابینه افراطی اسرائیل بود که توسط نتانیاهو تشکیل شده است. عملیات بزرگ حماس همچنین پاسخی بود به حملات مداوم اسرائیلی‌ها به مسجدالاقصی و قتل عام فلسطینی‌ها در کرانه باختری؛ آن هم در شرایطی که کشورهای عربی و غربی هیچ واکنشی به این اتفاقات نداشتند.

- حماس با این عملیات خود را به عنوان صدای مشروع و ملی فلسطینی‌ها معرفی می‌کند و در عین حال سیاست‌های تشکیلات خودگردان فلسطین به ریاست محمود عباس که در خدمت اسرائیل است را افشا می سازد.

-حماس از طریق این عملیات اعتبار خود را افزایش داده و از حمایت جهان عربی و اسلامی نیز برخوردار می‌گردد؛ چه برسد به حمایت فلسطینی‌ها در سراسر جهان .

- عملیات طوفان الاقصی که حماس آغاز کرد شکست سیاست‌های ایالات متحده و دیگر قدرت‌های بزرگ جهان در برابر ظلم فزاینده اسرائیل به فلسطینی‌ها و پاکسازی نژادی که علیه آنها انجام می‌دهد را آشکار می‌کند.

-حماس با این حمله از خشونتی که اسرائیل علیه غیرنظامیان فلسطینی اعمال می‌کند انتقام می‌گیرد.

-عملیات طوفان الاقصی قالیچه را از زیر پیمان «ابراهیم» (توافق‌های عادی‌سازی اعراب و رژیم صهیونیستی) بیرون می‌کشد؛ پیمانی که اسرائیل از طریق آن می‌خواست از پاسخگویی درباره جنایت‌هایی که علیه فلسطینیان انجام می‌دهد فرار کند. این عملیات همچنین هر احتمالی درباره عادی‌سازی بین عربستان و اسرائیل را از بین می‌برد.

-این حمله حماس کشورهایی مانند مصر و اردن و سایر کشورهای عربی که با اسرائیل رابطه رسمی برقرار کرده‌اند را تحت فشار ملت‌های آنها قرار می‌دهد.

-حماس اسرایی را از میان اسرائیلی‌ها گرفته که می‌تواند از آنها به عنوان برگ برنده در معامله تبادل اسرا برای آزادی اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیل استفاده کند.

حمایت آمریکا از اسرائیل به معنای تایید ادامه جنایت‌های آن ضد فلسطینیان است

بر اساس این مقاله، خطرات ژئوپلیتیکی این جنگ آن است که ممکن است به سایر حوزه‌های منطقه نیز گسترش یابد و تبدیل به یک جنگ منطقه‌ای شود و هم‌زمان با آن کمپین خشونت‌آمیز بزرگی علیه طرفداران صهیونیسم در کشورهای مختلف به راه بیفتد. اظهار نظر احمقانه «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا در هفته گذشته که گفته بود خاورمیانه به سطح اطمینان‌بخشی از آرامش و ثبات رسیده، یک نمونه دیگر از توهماتی است که بر دیپلماسی آمریکا حاکم است.

دیپلمات مذکور آمریکایی در ادامه تاکید کرد، همبستگی با اسرائیل در این جنگ صرفا محدود به کشورهایی است که «اسلام‌هراسی» در آنها ریشه دوانده؛ اما با این وجود جنایاتی که اسرائیل علیه فلسطینیان مرتکب می‌شود ممکن است این وضعیت را در این کشورها نیز تغییر دهد. حمایت آمریکا از اسرائیل و دادن «حق دفاع» به آن، در سطح بین‌المللی به عنوان ادامه ظلم اسرائیل علیه فلسطینی‌ها و پاکسازی قومی آنها تلقی می‌شود و جهان شاهد مخالفت شدید با این رویکرد خواهد بود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان