هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب لبنان/ عصر شعر «القدس قوافی الأقصی» برگزار شد
برنامهریزی پنج رویداد با موضوع فلسطین از برنامههای غرفه جمهوری اسلامی ایران در این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب لبنان است و نماینده «جایزه جهانی ادبیات فلسطین» نیز در غرفه ایران حضور دارد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب لبنان جمعه بیستویکم مهرماه 1402 با حضور 155 ناشر از 21 کشور ازجمله ایران، قطر، عمان، فلسطین، امارات، سوریه و عراق آغاز به کار کرد.
6 ناشر ایرانی به صورت مستقیم در غرفه ایران در هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب لبنان حضور دارند، به معرفی آثار خود میپردازند و با ناشران حاضر در نمایشگاه برای توسعه نشر و تبادل و خرید و فروش رایت مذاکره میکنند.
کتابهای منتشر شده به زبان عربی در حوزههای مختلف کودک و نوجوان، دفاع مقدس و ادبیات پایداری، دینی- مذهبی، علمی- دانشگاهی، ایرانشناسی و هنر؛ آثار منتشره دو زبانه فارسی-عربی یا سه زبانه فارسی، عربی و انگلیسی و همچنین کتابهای آموزش زبان فارسی در قالب کتابهای آموزشی و کتابهای داستان کوتاه به زبان فارسی برای فارسی آموزان و علاقهمندان به زبان فارسی در غرفه جمهوری اسلامی ایران در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
وحید یامین پور؛ معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، زینب عرفانیان، حجت الاسلاموالمسلمین سیدمحمدحسین راجی و مرتضی قاضی از نویسندگان ایرانی، فروغ منهی؛ مادر شهیدان داوود، رسول و علیرضا خالقیپور از میهمانان حاضر در غرفه جمهوری اسلامی ایران هستند که با توجه به زمینه فعالیتشان برنامههای مختلفی در داخل و خارج از نمایشگاه برای آنها پیشبینی شده است.
آیین افتتاحیه «هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب لبنان» پنجشنبه (بیستم مهرماه 1402) با حضور محمد وسام المرتضی؛ وزیر فرهنگ لبنان، مصطفی بیرم؛ وزیر کار لبنان، سمیره عاصی؛ رئیس اتحادیه ناشران لبنان و جمعی از چهرههای سیاسی و فرهنگی لبنان و دیگر کشورها در منطقه فروم بیروت برگزار شد که محمد وسام المرتضی در این آیین ابتدا به جبهه مقاومت و مردم مبارز فلسطین درود فرستاد و گفت: امسال این نمایشگاه را برگزار کردیم زیرا وطن ما، وطن فکر و اندیشه و تاریخ است. تأکید میکنم که با فرهنگ پیروز هستیم و بیروت بهعنوان پایتخت ابدی اندیشه باقی خواهد ماند.
حضور ایران با هزار و 200 عنوان کتاب
خانه کتاب و ادبیات ایران در هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب لبنان در غرفهای به مساحت 160 مترمربع به عرضه هزار و 200 عنوان کتاب با موضوعات دین، ادبیات پایداری، دفاع مقدس، فلسطین، ادبیات کلاسیک و معاصر، ادبیات کودک و نوجوان، ایرانشناسی، هنر، گردشگری و کتابهای دانشگاهی میپردازد.
در طراحی غرفه جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه کتاب هشتم لبنان از المانهای مذهبی مسجد شیخ لطفالله اصفهان، تصویری از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نقشه ایران و تصویر برج آزادی به عنوان نماد ملی استفاده شده است. همچنین در تبلیغات محیطی با توجه انجام عملیات مقتدرانه طوفان الاقصی از آثار منتخب هنرمندان ایرانی با موضوع فلسطین استفاده شده است.
در غرفه جمهوری اسلامی ایران در این نمایشگاه، کتابهایی از 60 ناشر کشور ارائه میشود و نماینده ناشرانی نظیر انتشارات سوره مهر، بوستان کتاب، افرا، هدهد، به نشر و نخل سبز نیز در غرفه ایران حضور دارند و بهصورت مستقیم آثار خود را به مخاطبان عرضه میکنند.
بیش از 80 درصد آثار عرضه شده در غرفه ایران در نمایشگاه کتاب هشتم لبنان به زبان عربی است تا مخاطبان بیشتری از این کتابها بهرهمند شوند.
برگزاری برنامههای جانبی در داخل و خارج از نمایشگاه با حضور میهمانانی از ایران همچون رونمایی کتاب، جلسات نقد و بررسی کتاب و برگزاری کارگاههای مختلف، از جمله فعالیتهای غرفه جمهوری اسلامی ایران در این دوره از نمایشگاه کتاب لبنان را شامل میشود.
برنامهریزی پنج رویداد با موضوع فلسطین از برنامههای غرفه جمهوری اسلامی ایران در این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب لبنان است؛ نماینده «جایزه جهانی ادبیات فلسطین» نیز در غرفه ایران حضور دارد و درباره این جایزه به ناشران، اهل فرهنگ و ادب و بازدیدکنندگان حاضر در نمایشگاه توضیحاتی ارائه میکند.
در این راستا نیز «شب شعری با موضوع فلسطین» با حضور بانوان ایرانی، لبنانی، فلسطینی و سوری عصر روز یکشنبه (بیستوسوم مهرماه) برپا شد و عصر شعر «القدس قوافی الأقصی» در هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب لبنان با استقبال پرشور مخاطبان و شاعران حاضر در نمایشگاه مواجه شد.
گفتنی است، هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب لبنان با حضور 155 ناشر از 21 کشور ازجمله ایران، قطر، عمان، فلسطین، امارات، سوریه و عراق از 21 مهرماه آغاز به کار کرد و تا 30 مهرماه 1402 به فعالیت خود ادامه میدهد.
انتهای پیام/