صدیقی: برخی که در سطوح عالی مدیریت بودند تلاش کردند ووشو موفق نباشد/ باخت به چینی‌ها موفقیت‌ها را زیر سؤال نمی‌برد


صدیقی: برخی که در سطوح عالی مدیریت بودند تلاش کردند ووشو موفق نباشد/ باخت به چینی‌ها موفقیت‌ها را زیر سؤال نمی‌برد

رئیس فدراسیون ووشو با حضور در خبرگزاری تسنیم گفت عده‌ای که در گذشته در سطوح عالی مدیریت حضور داشتند نمی‌خواستند این رشته موفق باشد.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، ووشو و کوراش که زیرمجموعه این فدراسیون محسوب می‌شود عملکردی موفق در بازی‌های آسیایی 2022 هانگژو داشت و با کسب 3 مدال طلا، 7 نقره و 2 برنز در میان فدراسیون‌ها بعد از کشتی در رتبه دوم قرار گرفت.

امیر صدیقی رئیس فدراسیون ووشو با حضور در خبرگزاری تسنیم، در خصوص عملکرد فدراسیون ووشو در بازی‌های آسیایی و موارد دیگر به صحبت پرداخت.

تسنیم: ووشو برای دومین بار در تاریخ بازی‌های آسیایی دومین فدراسیون به لحاظ مرغوبیت کسب مدال طلا در بازی‌های آسیایی شد. کسب این دستاورد را پیش‌بینی می‌کردید؟

خدا را شکر فدراسیون ووشو، هانگژو را با خاطرات خوشی ترک کرد. این موفقیت حاصل تلاش طولانی مدت در مجموعه فدراسیون برای هر دو تیم ووشو و کوراش بود. واقعاً شرایط سخت و میدان بزرگی بود و دیدم چین با چه قدرتی وارد میدان شده بود. چین و ازبکستان حریفان دیرینه ما در هر دو میدان ووشو و کوراش بودند و هر دو نیز عملکرد بسیار خوبی داشتند.

چین با کسب 201 مدال طلا توانست رکوردی جدید در ادوار بازی‌های آسیایی به جا بگذارد. در دو سال گذشته واقعاً شرایط سختی داشتیم و حمایتی که باید صورت می‌گرفت در زمان مقرر اتفاق نیفتاده بود. در این چند ماه پایانی یک مقدار از نظر شرایط حمایت مالی بهتری صورت گرفت. واقعاً باید به کادرفنی و ورزشکاران خدا قوت گفت که با تمام محدودیت‌ها زحمت کشیدند، جنگیدند و تلاش خود را کردند و این اتفاق خوب و تاریخی شکل گرفت.

ما نه تنها نتایج قبل را تکرار کردیم، بلکه بهبود بخشیدیم. از لحاظ تعداد مدال، مدال بیشتری کسب کردیم و از نظر رنگ مدالی نیز عملکردمان بهتر شد. در کوراش برای اولین بار دختران ما مدال گرفتند و 3 مدال کسب کردند که جای خوشحالی دارد. نیمی از مدال‌های ما را دختران ورزشکار به دست آوردند که تلاش‌شان ستودنی بود. ما نیز همیشه از این تلاش تقدیر می‌کنیم و امیدوارم این روند همینطور ادامه پیدا کند.

تسنیم: اسفند ماه سال 1400 و قبل از تعویق یک ساله بازی‌های آسیایی در گفت‌وگویی که با تسنیم داشتید از تلاش برای بهتر شدن رنگ مدال‌ها نسبت به دوره‌های گذشته صحبت کردید، اما بعد از تعویق مسابقات نه تنها قول ندادید بلکه عنوان کردید تکرار نتایج گذشته موفقیت است. قول ندادید که توقعات بالا نرود یا عملکرد این دوره فراتر از انتظار شما بود؟

در ارزیایی عملکردی که داشتیم تقریباً بدون هیچ تغییری همان اتفاقات برای ما رقم خورد. شاید ورزشکاران متفاوت بودند، اما رنگ و تعداد مدال‌ها قابل پیش‌بینی بود. خدا را شکر 12 مدال که تعداد خوبی است را به دست آوردیم.  واقعاً و صادقانه ورزش جای قول دادن نیست و جای عمل کردن است. تلاش ما این بود که بهترین اتفاق حاصل شود و هر بازی برای ما حکم فینال را داشت. شرایط نیز به گونه‌ای بود که میزبان همت کرده بود نتایج خیلی بهتری به دست بیاورد و به این موضوع واقف بودیم. ترجیح ما این بود که خیلی وارد فضای وعده و وعید نشویم و تمرکزمان را روی عملکرد بگذاریم و بهترین خودمان باشیم. وقتی بهترین خودتان باشید، خدا کمک می‌کند و نتیجه دلخواه نیز حاصل می‌شود.

امیر صدیقی , ووشو , ووشو ایران ,

تسنیم: ووشو از نظر تعداد مدال رتبه نخست فدراسیون‌های ورزشی را داشت، اما از لحاظ مرغوبیت بعد از کشتی قرار گرفت. امکان گرفتن کشتی در دوره‌های آینده توسط ووشو وجود دارد؟

کشتی رشته ملی این مرز و بوم است و سال‌های سال همه ما با کشتی بزرگ شدیم. طبیعتاً انتظاری که از کشتی است نسبت به فدراسیونی که 20 سال از تأسیس آن می‌گذارد باید متفاوت باشد. در ذهن ما این نیست که خود را رقیب یک رشته دیگر بدانیم و می‌خواهیم عملکردمان خوب و مثبت باشد تا  توجهات به این رشته بیشتر شود. فکر می‌کنم نزدیک شدن به تعداد مدال طلایی که رشته کشتی می‌گیرد کار بسیار دشواری در ووشو و کوراش باشد. طبیعتاً نمی‌توان قول داد که یک روزی این اتفاق بیفتد.

تسنیم: در ساندا نیز برای اولین بار در تمامی اوزان موفق به کسب مدال شدیم. این پیش‌بینی را داشتید؟

فکر می‌کنم اتفاق ویژه این دوره داشتن 5 فینالیست بود. این 5 فینالیست شانس کسب مدال طلا را بالاتر برد و این اتفاق مثبتی بود. اینکه در هر 4 وزن پسران فینالیست شدیم و مدال‌های ارزشمندی به دست بیاوریم را می‌توانیم موفقیت بزرگ محسوب کنیم؛ چرا که دو نفر از ملی‌پوشان ما چهره جدیدی در بخش بزرگسالان بودند. فدراسیون در کنار استفاده از تجربه، اهمیت زیادی به بحث پشتوانه‌سازی می‌دهد. همه بچه‌های ما خوب بودند و حتی کسانی که در تالو نیز نتوانستند مدال به دست بیاورند تلاش خود را انجام دادند و از آنها تشکر می‌کنم. در نهایت عملکرد کلی مجموعه فدراسیون ووشو تأثیر بسزایی در رنکینگ نهایی کاروان داشت. بارها و بارها این موضوع را گفته و در جلسه هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک نیز این موضوع را اشاره کرده بودم که می‌توانید به ووشو اتکا کنید و خدا را شکر این اتفاق افتاد.

تسنیم: بحث داوری در بازی‌های آسیایی بسیار داغ بود. داوری در ووشو و کوراش تأثیری در تغییر رنگ مدال‌ها داشت؟

داوری جزو جدانشدنی هر مسابقه ورزشی است. گاهی اتفاق می‌افتد که بعضی از نتایج خواسته یا ناخواسته به نفع گروهی تغییر پیدا می‌کند، اما آنچه در بازی‌های آسیایی دیدم؛ عملکرد خوب داوری بود و داوران نشان دادند سعی دارند به سمتی باشند که نتایج روشن و مشخص باشد. آن چیزی که ورزشکاری در حال مبارزه  می‌بینید با آنچه از بیرون دیده می‌شود متفاوت است. به همین خاطر نمی‌توان نظر بچه‌ها را صددرصد رد کرد، اما فکر می‌کنم به داوری نباختیم. اتفاقاتی در ورزش می‌افتد که یک نفر برنده است و یک نفر بازنده و این جزو قانون همیشگی بازی است.

تسنیم: محسن محمدسیفی مرد شکست ناپذیر ووشو ایران در هانگژو پس از 13 سال طعم شکست را چشید. دلیل این موضوع را چه می‌دانید؟

شرایط مسابقه متفاوت است. محسن یک ورزشکار به تمام معنا حرفه‌ای و از لحاظ شخصیتی و چارچوب‌های تمرینی الگو است. محسن مثل کریستیانو رونالدو است و اگر تمرین هم نباشد تمرینات خود را انجام می‌دهد. بالاخره باخت و شکست نیز اتفاق می‌افتد و بعد از 13 سال باختن چیزی نیست که بابت آن ناراحت باشیم. سیفی همیشه بهترین بوده و در حال حاضر نیز پرافتخارترین ورزشکار ما و در کل ادوار بازی‌های آسیایی در میان ورزشکاران ایرانی جزو پرافتخارترین‌ها است. مطمئن باشید اگر این فرصت برای سیفی ایجاد شود در مسابقات جهانی جبران می‌کند و ورزشکاری نیست که کوتاه بیاید. سن را برای محسن خیلی موضوعیت نمی‌بینم و ورزشکاران ساندا تا 40 سالگی هم می‌توانند رقابت کنند.

تسنیم: امیر اوجاقی سرمربی تیم ملی ساندا پیش از مسابقات اعتقاد داشت که حتی اگر محمدسیفی بخواهد خداحافظی کند هم هوادارانش نباید این اجازه را به او بدهند تا پنجمین حضور را تجربه کند، اما محافظت از قهرمانان و دستاوردهای آنها برای حضور در یک یا دو مسابقه بیشتر نیز از وظایف فدراسیون‌ها است. این موضوع را فدراسیون ووشو مدنظر قرار خواهد داد؟

محسن ورزشکار باهوشی است و خودش می‌داند باید در چه چارچوبی قرار بگیرد و تمرین کند. همیشه حامی او هستیم و خواهیم بود. در حال حاضر به شکل خیلی خوبی برای مسابقات جهانی تمرین می‌کند و به عملکردش در این رویداد خوش‌بین هستیم. صحبت از حالا برای بازی‌های آسیایی سه سال آینده خیلی زود است و باید زمان بگذرد و نزدیک‌تر به مسابقات شویم. برای فیکس شدن در تیم ملی پروسه سخت و پیچیده‌ای داریم و برای همه ورزشکاران نیز یکسان است. سیفی این بار نیز مانند همیشه در انتخابی شرکت می‌کند و آن چیزی که برای ما اهمیت دارد این است که ورزشکاران باید در شرایط ایده‌آل باشند تا به مسابقات اعزام شوند. 

امیر صدیقی , ووشو , ووشو ایران ,

تسنیم: زهرا کیانی هم برای دومین دوره متوالی مدال نقره بازی‌های آسیایی را در رقابت سخت و سنگین کسب کرد.

تالو در بازی‌های آسیایی شرایط خیلی پیچیده‌تر و سخت‌تری دارد. تعداد فرم‌هایی که ورزشکاران می‌توانند شرکت کنند محدودتر و کمتر است. در مسابقات جهانی بعضاً ورزشکاران سه فرم و با احتساب دوئلین در چهار فرم هم می‌توانند شرکت کنند، اما مدال‌ها جدا است. رقابت در بازی‌ها جدی و تعداد مدال‌ها کم و تعداد ورزشکاران زیاد است و همه برای بهترین مدال حاضر می‌شوند. در جدول نهایی تا یک هزارم هم بین ورزشکاران اختلاف بود. زهرا کیانی خیلی تلاش کرد و آن روز در هر دو نوبت صبح و بعدازظهر خیلی خوب بود. در یک روز چنین رقابتی استرس زیادی دارد و شرایط تمرینی و آماده‌سازی نیز متفاوت است. او خیلی زحمت کشید و مربی‌اش خیلی تلاش کرد و خدا را شکر این مدال به واسطه یک مربی ایرانی به دست آمد. بابت استفاده از مربیان داخلی خیلی خوشحال هستم. این دوره نتایج ما کلاً به واسطه مربیان داخلی به دست آمد.

تسنیم: در بخش پسران عملکرد تالو را چطور دیدید؟ انتظار نتایج بهتری وجود داشت و همچنین بازگشت پیغمبری به بازی‌های آسیایی پس از 13 سال عجیب بود؟

پیغمبری ورزشکاری پرتلاش است و با انگیزه بسیار زیاد خود را مهیای این بازی‌ها کرد. از نظر کیفیتی نیز کیفیت خوبی داشت. به احترام اینکه روح ورزش جاری باشد و ظرفیت را به یک گروه خاص محدود نکنیم؛ پیغمبری اعزام شد. احسان ظرفیت بسیار خوبی برای آینده ووشو است و قطعاً از ایشان در آینده خواهیم خواست در بحث مربیگری کمک کند. سه ورزشکار جوان نیز در بخش پسران داشتیم و مجیری نسبت به دو نفر دیگر سابقه حضور در قهرمانی جهان بزرگسالان را داشت. دو نفر دیگر 8،9 ماه قبل در مسابقات جوانان جهان شرکت کردند. در این مسابقات نیز عملکرد خوبی داشتد و انصافاً فرم‌های خوب و بدون خطا زدند که ارزشمند است و می‌شود به آینده این ورزشکاران امیدوار بود.

تسنیم: با توجه به نتایج تالو در بازی‌های آسیایی برنامه‌ای برای حضور دوباره مربی خارجی ندارید؟

فعلاً تصمیمی در این خصوص نداریم. بخشی از آن به خاطر بحث‌های فنی و ساده نبودن حضور مربی خارجی با کیفیت در کشور است. هزینه‌های بسیار زیادی برای فدراسیون خواهد داشت. ایده فدراسیون پیگیری این موضوع با مربیان داخلی است و نتیجه خوبی هم به دست خواهیم آورد.

تسنیم: از نظر شما نتایج تالو پسران شکست نبود؟

در تاریخ بازی‌های آسیایی سه مدال در تالو به دست آورده‌ایم. در سال 2010 احسان پیغمبری یک برنز و زهرا کیانی در جاکارتا یک نقره کسب کرد و یک نقره نیز این دوره به دست آورد. خیلی نمی‌توانیم عملکرد تالو را در بازی‌های آسیایی مقایسه کنیم و این مسابقات میدانی برای حضور تالوکاران است و مطمئن باشید تالو مسیر خوبی را طی می‌کند. سخت و پیچیده است، اما مطمئن باشید به نتیجه خواهیم رسید.

تسنیم: کوراش رشته‌ای بود که به فدراسیون ووشو و کاروان کمک کرد و در همه اوزان اعزامی نیز با وجود حواشی دوپینگ یکی از ورزشکاران مدال گرفت.

کوراش 3 سال است که زیر مجموعه ووشو شده است. از روز اول برای این مجموعه برنامه‌ریزی جدی داشتیم و نگاه اصلی ما بخش بانوان بود و جایی بود که می‌توانسیتم مزیت نسبی بهتری داشته باشیم. دیدیم که نتیجه در بخش بانوان خوب بود و در حالی در بخش بانوان سه مدال کسب کردیم که پیش از این در این بخش مدال نداشتیم.

در بازی‌های آسیایی دوره گذشته تعداد اوزان و ورزشکاران بالاتر بود، اما با تعداد محدودتری از ورزشکاران شرکت کردیم و نتیجه بهتری هم گرفتیم. کوراش حمایت خوبی از طرف دولت ازبکستان می‌شود و در اکثر رویدادهای مهم حضور دارد. این رشته در بازی‌های داخل سالن نیز حضور دارد و باید از حالا به فکر باشیم؛ چرا که در بازی‌های آسیایی دوره آینده هم کوراش حضور دارد. این نشان از اهمیت این رشته دارد و ما آن را درک کردیم.

در خصوص اتفاقاتی که از سوی ورزشکاران افتاد همیشه سیاست ما مشخص است. جزو فدراسیون‌هایی هستیم که تلاش کردیم ورزش پاک را توسعه دهیم. سال گذشته به درخواست خودمان چیزی نزدیک به هشتاد و چند مورد تست دوپینگ گرفتیم. بماند که وادا و سیستم‌های بین‌المللی نیز تست گرفتند. اتفاقی که افتاد نیز از تست‌های داخلی خودمان بود و هدف ما توسعه ورزش پاک است. موضوعی که بعضی اوقات هزینه‌هایی ایجاد می‌کند، اما به این مسیر ادامه می‌دهیم و محکم می‌ایستیم که این ورزش نیز پاک باشد.  با این شرایط باز هم نتیجه خوبی کسب کردیم. قرار نیست هر ورزشکار اعزامی با مدال طلا بازگردد. در برخی رشته‌ها دیدیم قهرمان جهان ما در بازی اول خود نتیجه نگرفتند. طبیعتاً جنس ورزش همین است و یک اتفاق می‌تواند کل بازی را رقم بزند. شرایط کوراش با ساندا متفاوت است و فرصت جبرانی ندارید و شاید در همان چند ثانیه اول «حلال» شوید و ریسک برنده و بازنده بودن همیشه وجود دارد.

تسنیم: از زمان ملحق شدن کوراش به فدراسیون ووشو شاهد کمترین حاشیه بودیم، اما بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند این رشته ربطی به ووشو ندارد و جای آن باید در فدراسیون دیگر باشد.

کوراش قبلاً در فدراسیون دیگری بود و به واسطه اتفاقاتی که آنجا رقم خورد، تصمیم وزارت ورزش و فدراسیون جهانی، انتقال به یک مجموعه دیگر بود. به واسطه موفقیت‌های ووشو و شرایط این فدراسیون تصمیم گرفته شد کوراش به فدراسیون ووشو بیاید. از روزی که آمدند ما نگاه متفاوتی نداشتیم؛ گرچه همانطور که گفتید این رشته کاملاً با آن چیزی که فدراسیون ووشو انجام می‌دهد متفاوت است. از نظر زیر ساختی و جنس ورزشکاران هیچ چیز مشترکی وجود ندارد، اما نگاه ما این نبود و کوراش را مثل یک رشته اصلی دیدیم و هر کاری که برای ووشو کردیم را برای کوراش نیز انجام دادیم. در مسابقات برون مرزی حمایت لازم صورت گرفت و اتفاقاتی برای آنها افتاد که قبلاً رخ نمی‌داد. این نظمی که در فدراسیون ووشو شاهد بودند، انگیزه مضاعفی به ورزشکاران و کادرفنی داد تا نتایج بهتری کسب کنند.

تسنیم: در صحبت‌های خود عنوان کردید که فدراسیون ووشو در بازی‌های آسیایی به اهداف خود رسید. این برآورد را به مسئولان کمیته المپیک نیز اعلام کرده بودید؟

در جلسات دور جدید کمیته المپیک هیچ وقت در خصوص تعداد مدال صراحتاً چیزی اعلام نکردیم. قبل از تعویق بازی‌های آسیایی فقط روی همین تعداد مدال طلا  تأکید کرده بودیم. دوستان نمی‌پذیرفتند که نمی‌شود در دوره گذشته 3 مدال طلا گرفته باشید و  در این دوره بگویید یک مدال طلا می‌گیرید. در این دوره نیز خیلی محکم روی قول فدراسیون ووشو حساب کردند. هدف اصلی ما رنگ مدال طلا بود. انتظار این بود که فدراسیون ووشو سه مدال طلای دوره گذشته با کوراش را تکرار کند و تمام هدف ما رقم خوردن این اتفاق بود که خدا را شکر افتاد.

امیر صدیقی , ووشو , ووشو ایران ,

تسنیم: با وجود عملکرد خوب نمایندگان ووشو کشورمان بسیاری از کارشناسان به عدم پیروزی در این دوره مقابل نمایندگان چینی انتقاد دارند.

بازی‌های آسیایی میدان متفاوتی با قهرمانی آسیا و جهان است. طبیعتاً آنقدر ووشو خوب کار کرده که همه انتظار دارند ورزشکاران ما همواره با مدال طلا بازگردند. ورزشکاران ما که در بازی‌های آسیایی نقره و برنز گرفته بودند، گریه می‌کردند. آنها را بابت کار بزرگ دلداری می‌دادم، اما خودشان قانع نمی‌شدند که این روحیه ستودنی است. این انتظار نیز سخت است، اما همیشه سعی کردیم انتظارات را برآورده کنیم.

اولویت در بازی‌های آسیایی مدال طلا است و اینکه در بازی‌های آسیایی چه کسی را ببرید و به چه کسی ببازید در اولویت قرار ندارد. چین 201 مدال طلا به دست آورد و در همه ورزش‌ها و رشته‌ها، همه را برده و فقط ایران نبوده است. در بازی‌های آسیایی که چین میزبان نیست حدود 130 تا 140 مدال می‌گیرد. این 61 مدال اضافه از سبدهای کشورهای دیگر می‌آید. چین پرتلاش می‌آید و زحمت می‌کشد و زیر ساخت‌های بسیار قوی دارد که قابل مقایسه نیست. باختن به چین در بازی‌های آسیایی موضوعی نیست که به خاطر آن تمام موفقیت‌ها را زیر سؤال ببریم. هر شکستی برای فدراسیون ووشو پلی برای پیروزی است. نه در باد مدال‌های خود می‌خوابیم و نه خوشحالی ما آنقدر طولانی خواهد بود که فراموش کنیم چه اهدافی داریم.

بچه‌ها سه روز پس از بازگشت از بازی‌های آسیایی اولین جلسه تمرینی را برگزار کردند و قبل از آن نیز با تک‌تک ورزشکاران و مربیان جلسه گذاشتم. پرونده بازی‌های آسیایی را بستیم و آن چیزی که باید یاد می‌گرفتیم را سعی کردیم برای مسابقات بعدی استفاده کنیم. باختن کلاً سخت است، حالا حریف هر  رقیبی باشد. شکست جزو بخش بد بازی‌ است و هیچ کسی دوست ندارد بیازد. در بخش ساندا بانوان هیچ وقت موفق به شکست چینی‌ها در بازی‌های آسیایی نشدیم که این انتظار وجود داشته باشد که این بارباید می‌بردیم.

تسنیم: در بخش بانوان، نمایندگان ساندا ما هر دوره بازی‌های آسیایی پس از باخت مقابل نمایندگان چینی مدعی می‌شوند که در دوره بعد آنها را شکست خواهند داد. به خاطر این موضوع فدراسیون ووشو نیز همیشه با خواهران منصوریان به خصوص الهه برای حضور در اردوهای کشور چین همراهی کرده ، اما در عمل هیچ اتفاقی نیفتاده و آنها همواره بازنده بودند. از طرفی پس از حضور در 3،4 دوره بازی‌های آسیایی توقع مدال طلا نیز از آنها می‌رفت.

اگر الهه منصوریان در چین تمرین می‌کرد با نظر فدراسیون بود و شخصی نبود. همه مسائل اردو و تمرین زیر نظر فدراسیون برگزار شد. اینکه چرا ورزشکار در 4 دوره نمی‌تواند رقیب چینی را شکست دهد به خاطر این است که حریف چینی بسیار پرقدرت‌تر است. آن ورزشکار شاخص‌ترین ورزشکار ما است و شهربانو منصوریان نیز با تعداد مدال‌هایی که به دست آورده پرافتخارترین ورزشکار ما در بخش زنان در مسابقات جهانی به شمار می‌رود. ما بهترین ورزشکاران خود را برای بازی‌های آسیایی انتخاب می‌کنیم و اینکه یک ورزشکار چهار بار برای بازی‌هایی آسیایی انتخاب می‌شود به توانمندی او برمی‌گردد.

تسنیم: شنیده شد که شهربانو منصوریان در مسابقه نخست انتخابی مسابقات جهانی مغلوب صدیقه دریایی شده بود.

شرایط تمرینی شهربانو با توجه به اینکه باید برای بازی‌های آسیایی انتخاب می‌شد با دریایی که سه ماه دیگر مسابقات جهانی برگزار می‌شود، متفاوت‌ بود. استرس‌ها، شرایط کم کردن وزن و موارد دیگر موضوعاتی است که ورشکاران را تحت تأثیر قرار می‌دهد. طبیعتاً دوباره این دو ورزشکار برای انتخاب نفر نهایی مسابقات جهانی با هم مسابقه خواهند داد. همیشه سعی می‌کنیم انتخابی برگزار و بهترین‌ها را اعزام کنیم. آیا شهربانو در انتخابی بازی‌های آسیایی باخته بود؟ خیر، شهربانو پیروز شده و به درستی انتخاب و اعزام شده بود. مسابقات جهانی نیز پروسه خود را دارد، بازی اول برگزار شده و حداقل یک مبارزه و حداکثر دو مبارزه دیگر برگزار و نفر نهایی اعزام می‌شود.

تسنیم: در ورزش ایران کمتر پیش می‌آید با تغییر و تحولات مدیریتی روند حرکتی فدراسیون ادامه داشته باشد، اما در ووشو پس از حضور شما نیز شاهد تداوم روند مدیریتی مهدی علی‌نژاد هستیم.

تجربه موفق باید ادامه پیدا کرده و از هر فردی که می‌تواند به مجموعه کمک کند، استفاده کرد. علی‌نژاد علاوه بر تجربه 13 ساله موفق در فدراسیون ووشو در معاونت قهرمانی وزارت ورزش و جوانان نیز تجربه خوبی داشت . ایشان همیشه یار و یاور ووشو بودند و اینکه کنار ووشو هستند به واسطه سمت‌های بین‌المللی است. توانستیم این سمت‌ها را علی‌رغم ناملایمت‌های بسیار جدی که از ایران اتفاق می‌افتاد، حفظ کنیم. این تجربه موفق، تجربه خوبی است و اینکه صدیقی توانسته از این تجربه موفق استفاده کند امتیاز مثبتی است.

امیدوارم در همه جا این اتفاق بیفتد و سعی کنیم مسیرهای نتیجه گرفته نشده را دوباره امتحان نکنیم. در مجموع ادامه موفقیت‌های ووشو خیلی سخت بوده است. همیشه قدردان اعتماد اعضای مجمع فدراسیون و مجموعه ورزشی کشور هستم و ما توانستیم مسیر را ادامه دهیم. اینکه امروز همه به نیکی از نتایج و اتفاقات ووشو یاد می‌کنند، اتفاق خوب و مثبتی است تا اینکه می‌نشستیم و می‌گفتیم چرا این اتفاق نیفتاد و کجا خطا کردیم. این موضوع را نقطه منفی نمی‌دانم. همین مسیر اسمش هر چه هست را ادامه می‌دهیم و سعی می‌کنیم همین طور نوار پیروزی ووشو کشور ادامه پیدا کند.

تسنیم: خیلی‌ها اعتقاد دارند عمده مشکل مسئولان وقت وزارت ورزش با ووشو نیز به خاطر علی‌نژاد بود؟

اختلاف نظرهایی که افراد با هم دارند متأسفانه در سطوح مختلف باعث خلل‌‌های جدی می‌شود، بدون اینکه توجه کنند چقدر می‌تواند لطمه بزند. این اتفاق افتاد و بعضی از این ناراحتی‌ها شخصی و بعضی نیز با افراد دیگر بود. مجموعه ووشو همیشه کنار هم متحد ایستاده و چیزی که برای آن مهم است، هدفش بوده است. از هنر رزمی خود یاد گرفتیم که صبور باشیم و تلاش کنیم و بجنگیم تا به هدف خود برسیم. این صبوری و اتحاد رمز پیروزی امروز ووشو است. حتی دیدیم برخی در گذشته در سطوح عالی ورزش تلاش کردند امروز ووشو موفق نباشد، اما خدا را شکر ووشو پیروز شد و آنها نتوانستند به هدف خود برسند. 

امیر صدیقی , ووشو , ووشو ایران ,

تسنیم: در ابتدای مدیریت در فدراسیون ووشو خیلی به دنبال توسعه خانه ووشو بودید، اما تا امروز اتفاق نیفتاده است.

از روز اول دغدغه ما زیرساخت‌های موجود ووشو در کشور است. یکی از مهمترین زیر ساخت‌های فدراسیون، مجموعه آکادمی ووشو در آزادی است. الحق و الانصاف مجموعه خوبی در سال‌های گذشته ساخته شد و در اختیار قرار گرفت، اما این مجموعه به خاطر توسعه و رشد ووشو بعد از گذشت بیش از 12 سال نیاز به مرمت، ترمیم و گسترش دارد. ابتدا قصد ما این بود و خیلی تلاش کردیم و مجوز لازم برای اضافه کردن فضا را هم گرفتیم.

با توجه به عدم برگزاری مسابقات در آن سال یک مقدار پس‌انداز شد تا کار عملیاتی اجرا شود، اما دو اتفاق افتاد. یکی اینکه نامه‌ای از طرف وزارت ورزش در زمان مدیریت گذشته به همه  فدراسیون‌ها زده شد و تمام مجوزهایی که برای زمین‌ها آزادی داده بودند را پس گرفتند. مورد دیگر اینکه بودجه فدراسیون ووش نه تنها افزایش پیدا نکرد، بلکه کاهش چشمگیری داشت و همان بودجه هم پرداخت نشد. طبیعتاً ما هم برای اینکه حضور پرقدرت داشته باشیم و وقفه‌ای در کار نیفتاد از پس‌انداز خود استفاده کردیم.

در حال حاضر نه به عنوان رئیس فدراسیون ووشو بلکه به عنوان دلسوز ورزش کشور می‌گویم که اگر می‌خواهیم سه سال دیگر در بازی‌های آسیایی به ووشو و کوراش افتخار کنیم، امکانات موجود کفایت نمی‌کند و آسیب خواهیم دید. زیرساخت‌های ما به شدت فرسوده شده و کم است و نیاز امروز خانواده ووشو را تأمین نمی‌کند. در مقطعی در همین کمپ تیم‌های ملی 80 نفر نوجوانان، جوانان و بزرگسالان دختر و پسر در اردو بودند.

تسنیم: در کوراش هم همین مشکل را دارید...

دقیقاً، در کوراش هیچ امکاناتی نداریم که در اختیارشان قرار دهیم و مجبور به استفاده از ظرفیت بیرونی بودیم. مجموعه‌ بین‌المللی خانه کوراش در خراسان شمالی و در بجنورد که مهد این ورزش است راه‌اندازی شد، اما با تغییر و تحولات استان، مدیرکل جدید این مجموعه را پس گرفت و کوراش دچار مشکل شد. آسیبی که این موضوع به ما وارد کرد باعث شد کمپ بین‌المللی که از سه سال پیش برای حضور همه کشورها در ایران برنامه‌ریزی شده بود، برگزار نشود و مجبور به اعزام ورزشکاران‌مان به قرقیزستان شدیم.

نه تنها متحمل هزینه شدیم بلکه آورده فنی کمپ در ایران را هم نداشت. در ووشو نیز فرش تالو و سکوی ساندا، فضای بدنسازی و خوابگاه نیاز به بهبود جدی دارد. حتی زیر ساخت فدراسیون کفایت برگزاری اردوها را ندارد. بعضی اوقات ورزشکاران ما مجبور بودند 7 صبح تمرین کنند و برای این یک ورشکار حرفه‌ای زمان مناسبی نیست. دلیلش نیز پُر بودن سانس‌ها است و این در حالی است که ما مجموعه را به کسی کرایه نمی‌دهیم و فقط در اختیار تیم‌های ملی است.

امیدوارم حالا که ما به قول‌مان عمل کردیم و پای حرف خود ایستادیم، دست ما را بگیرند و کمک کنند و مجموعه آکادمی گسترش و زیرساخت‌ها بهتر شود. بودجه ما کفاف توسعه و بهبود را نمی‌دهد. توافقی با رئیس و دبیرکل کمیته ملی المپیک کردیم تا اگر ووشو موفق به کسب مدال طلا شود، بودجه ما بهبود پیدا کند. اعتباری که برای امسال در اختیار ووشو قرار دادند عدد بسیار کوچکی بود و منتظریم این قول عملیاتی شود. شرایط اعتباری ووشو نسبت به سطح مدال‌آوری و افتخارآفرینی این رشته در نظر گرفته نشده است. امیدوارم  قول‌هایی که داده شده عملیاتی شود. همیشه برای بازی‌های آسیایی 4 سال فرصت داشتیم، اما برای دوره بعد سه سال زمان داریم. ژاپن قطعاً میدان سخت‌تری خواهد بود. سرمایه‌گذاری کشورها در تک‌تک ورزش‌ها نمود پیدا کرده و باید زنگ خطر را جدی بگیریم. اندونزی، هند و قزاقستان در ووشو سرمایه‌گذاری می‌کنند و نباید آنها را فراموش کنیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار ورزشی
اخبار روز ورزشی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon