پروانه شانزدهم تئاتر مریوان بر شانه برگزیدگان نشست/ گزارش تسنیم از آنچه در آیین اختتامیه گذشت + تصاویر
آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان با حضور استاندار و جمعی از مسئولان فرهنگی و هنری وزارت ارشاد و استانی با تجلیل از برگزیدگان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مریوان، مراسم اختتامیه جشنواره تئاتر خیابانی کشور پیشازظهر امروز با حضور مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی در سالن شهید سلیمانی این شهر برگزار شد.
در این جشنواره ابتدا کلیپی از بزرگان این عرصه پخش و سپس با سوت و دستزدن و اهدای لوح تقدیر از قطبالدین صادقی نویسنده، پژوهشگر و استاد برجسته عرصه تئاتر؛ مجید امرایی مدیر سابق تئاتر خیابانی، درمانگر نمایش، پژوهشگر و مدرس دانشگاه و کژال راستبین بازیگر و مسئول دفتر تئاتر خیابانی مریوان مورد تجلیل قرار گرفتند.
اجرای گروه ههلپرکی دوازده سواره قهلای مریوان از دیگر برنامههای این جشنواره بود که با تشویق و همراهی حاضران روبهرو شد.
در این مراسم اساتید، هنرمندان و پیشکسوتان حوزه تئاتر و چهرههای شاخصی همچون "استاد قطبالدین صادقی، بهروز غریبپور، بهمن صادقحسینی و رضا فیاضی حضور داشتند.
** کردستان به سرزمین جشن و جشنوارهها تبدیل شده است
اسماعیل زارعیکوشا استاندار کردستان در مراسم اختتامیه شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان که در سالن شهید سلیمانی این شهر برگزار شد، ضمن قدردانی از همه اظهار داشت: استان کردستان به لطف ظرفیتهای کمنظیر و بیبدیل به سرزمین جشنها و جشنوارهها تبدیل شده است.
وی گفت: بسیار خوشحالیم که اهل استان، دیار و خادم مردمانی هستیم که مردمانش فرهنگمند، فرهنگدوست، سختکوش و مهماننواز هستند این مایه فخر و مباهات است.
استاندار کردستان تصریح کرد: بالاتر از همه ظرفیتها و موهبتها از زریبار زیبا گرفته تا اورامان کمنظیر و کوههها و جنگلهای انبوه، وجود مردم غیرتمند و شریف کردستان و کُردهای غیور است که مایه قدردانی هستند.
وی با قدردانی از همه دستاندرکاران وزارت ارشاد و مدیرکل ارشاد بابت برگزاری این مراسم افزود: مریوان در طول یکی دو ماه گذشته در کشور بسیار برجسته بوده و همگی شاهد برنامههای مختلفی بودیم.
زارعیکوشا بیان کرد: این جشنواره امسال پس از چندین سال وقفه کرونا و اتفاقات دیگر، احیا شده و امیدواریم سال آینده با مقدمه و تمهید شرایط بهتر، شاهد برگزاری جشنوارهای با شکوهتر با مشارکت جمع فرهیختهای از سراسر دنیا باشیم.
استاندار کردستان اذعان کرد: نسل ما، قبل و بعد از ما بر سفره همه بزرگان این عرصه بودهایم که امیدواریم در راستای اعتلای فرهنگ کشورمان همواره موفق باشند.
آنچه در شانزدهمین دوره جشنواره تئاتر خیابانی مریوان گذشت
رحمان هوشیاری، دبیر شانزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان در این مراسم با بیان اینکه از میزبانی این رویداد بسیار خوشحالیم، اظهار داشت: این جشنواره متعلق به مردم مریوان که همه مهمانان با پوست، گوشت و استخوان خود محبت، استقبال و مهماننوازی مریوانیها را احساس کردهاند.
وی گفت: وقتی مردم همراهی مسئولان در برگزاری تئاتر خیابانی را میبینند، آنان نیز رغبت پیدا کرده تا از مهمانان و اجراهای نمایشها استقبال کنند.
این استاد پیشکسوت عرصه تئاتر با بیان اینکه برگزاری این جشنواره تئاتر نشان از فرهنگی بودن کردستان است، خاطر نشان کرد: در طول یک سال اخیر چندین برنامه با حضور هزاران نفر همچون دفنوازی، مولودیخوانی و تجلیل از بزرگان حوزه فرهنگ و هنر اجرا شده است.
وی از مدیرکل ارشاد استان کردستان بابت همراهیهای بیدریغ از این جشنواره قدردانی کرد و افزود: یکی از اساتید گروههای حاضر در این جشنواره، زمانی استاد مدیرکل فعلی که خود نیز در این حوزه سابقه فعالیت دارند، حضور داشته و این فرصتی برای توسعه این رشته است.
هوشیاری بیانکرد: همزمان با فراخوان جشنواره تئاتر خیابانی مریوان که بزرگترین تئاتر خاورمیانه است، 215 اثر در بخش داخلی و 25 اثر در بخش خارجی به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد.
وی با بیان اینکه تئاتر خیابانی مریوان، بیشتر در خارج کشور شناخته شده است، اذعان داشت: در بخشش بینالملل، 11 نمایش برای حضور در جشنواره انتخاب شد اما به دلیل تنگناهای مالی تعداد آثار کاهش یافت. آثار راه یافته به این جشنواره توسط هنرمندان به دقت بررسی شد.
جشنواره تئاتر خیابانی مریوان به بلوغ کامل رسید
کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی نیز در مراسم اختتامیه شانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان که در سالن شهید سلیمانی این شهر برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی اظهار داشت: همراهی و استقبال مردم شریف و هنردوست مریوان برای تماشاگری و حضور در کنار بازیگران نمایشها قابل تقدیر است.
وی گفت: جشنواره تئاتر خیابانی مریوان به یک بلوغ کامل رسیده و امیدواریم همواره یکی از جشنوارههای شاخص کشور بماند همانطور که هست و در همه مراسمات کشوری از برنامهریزی و دغدغهمندی مسئولان استانی و شهرستانی جهت برگزاری باشکوه یاد میکنیم.
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد تصریح کرد: در کل دنیا جشنوارههای متعددی در حوزه تئاتر برگزار میشوند که ناشی از همراهی مسئولانش است، همانطور که در کشور و استان نیز این دلسوزی وجود دارد.
وی با ابراز اینکه امیدواریم این جشنواره با اجراهایش تداوم داشته باشد، افزود: از مسئولان شهرستانی و دبیرخانه جشنواره انتظار میرود که از هماکنون برای برگزاری تئاتز خیابانی در سال آینده برنامهریزی کند.
نظری برگزاری کارگاه آموزشی در کنار این جشنواره را قابل تقدیر و خواهان تداوم این رویداد شد و عنوانکرد: سایت تخصصی ویژه تئاتر خیابانی مریوان با چندین زبان دنیا طراحی شود تا این جشنواره را به کشورهای دیگر معرفی و در سالیان آینده شاهد حضور کشورهای بیشتری در این شهر زیبا باشیم.
منتخبان جشنواره
بر اساس این گزارش؛ نمایشهای غوص از میناب استان آذربایجان شرقی به کارگردانی حبیبالله ناصری و رمضانینژاد؛ نمایش «استریت تئاتر مید این فلیپین» به نویسندگی صادقی و کارگردانی فاطمه پارسافرد از شهر اندیمشک و نمایش اگر تو بودی به کارگردانی مهرداد کاوسی از همدان به عنوان نمایشهای برگزیده مردمی تجلیل شدند.
در بخش بینالملل از کارگردان نمایش سیل 21 از چمچمال کردستان عراق تجلیل شد؛ در بخش کودک و نوجوان آیدا کیانیتبار و الیسان رضایی از خمینیشهر مورد تجلیل قرار گرفتند و همچنین هیئت داوران جشنواره از نوجوان نمایش پیادهرو، "فاطمه اختیاری و اسما برادری از تکاب" تجلیل کردند.
هیئت داوران جایزه برگزیده بازیگری را هم بصورت مشترک به سیده مائده هوشیار و مژگان هوشمند برای بازی در نمایش "روزی روزگاری در سرزمین زبالهها از رودسر" اهدا کردند.
جایزه طراحی صحنه و فضا هم به فرامرز غلامیان از شاهینشهر برای نمایش شینو اهدا شد. نیام احمدی برای نمایش آرزوها از شاهینشهر نیز جایزه طرح و ایده را دریافت کرد.
جایزه بهترین کارگردان هم به محسن پورنظری کارگردان نمایش روزی روزگاری در سرزمین زبالهها رسید.
جایزه موسیقی بخش آیینی و سنتی به نوازندگان نمایش غوص از میناب اهدا شد، علیرضا تاجیک هم جایزه طراحی حرکت را دریافت کرد و جایزه ایده و طرح هم به باقر رمضانزاده برای نمایش غوص از میناب رسید.
داوران همچنین جایزه بخش پژوهش را به سولماز محمدی و شهریار صادقحسنی برای پژوهش نمایش آن سو از لاهیجان اهدا کردند.
بخش آزاد
طراحی لباس؛ الهه نجفی از نمایش غول مرحله آخر به عنوان نفر اول معرفی شد، بهار زارعی از نمایش استریت تئاتر مید این فلیپین به عنوان رتبه دوم شناخته شد و جایزه سوم این بخش را شهناز آئینی، طراح لباس نمایش پارادوکس از آن خود کرد.
طراحی فضا؛ غزل هدایتی از نمایش استریت مید این فلیپین به عنوان رتبه اول مورد تجلیل قرار گرفت، علیرضا شمس و محمد رادمهر از نمایش زمین شماره ایکس به عنوان رتبه دوم معرفی شدند و سید سوران حسینی طراح فضای نمایش نقطه سر خط جایزه نفر سوم را به خود اختصاص داد.
ساخت و طراحی؛ جایزه ویژه هیئت داوران نیز به سارا شیروی، کیمیا حسینی و نگار هاشمی برای ساخت سازه چندوجهی و کاربردی در نمایش واگویههای لک لک نسبتاً عاقبتاندیش تعلق گرفت.
موسیقی؛ دیپلم افتخار و تندیس جشنواره به محمد نادری برای ساخت و اجرای توانمندانه در اکثر گروههای نمایشی اهدا شد.
بازیگری زن؛ دیپلم افتخار و تندیس نفر اول را نجمه مهرابی از نمایش هزارپیشه به خود اختصاص داد، ساغر کیخواه از نمایش پلاسما به عنوان نفر دوم این بخش برگزیده شد و جایزه نفر سوم نیز به صورت مشترک به ریحانه اکبری از نمایش اتو و سعیده امیری از نمایش غول مرحله آخر تعلق گرفت.
بازیگری مرد؛ امید فرامرزی برای نمایش جهانگردان بینوا جایزه نفر اول را از آن خود کرد، احمد صمیمی از نمایش نقطه سر خط به عنوان رتبه دوم شناخته شد و جایزه نفر سوم نیز به صورت مشترک به بهنام کاوه از نمایش نقطه سر خط و مالک ابسالان از نمایش پارادوکس رسید.
طرح و ایده؛ نسیم عموزاده از نمایش اتو جایزه نفر اول را به خود اختصاص داد، سیدسوران حسینی از نمایش نقطه سر خط به عنوان نفر دوم معرفی شد و جایزه نفر سوم این بخش به صورت مشترک به نساء سلیمانی از نمایش واگویههای یک لک لک نسبتاً عاقبتاندیش و آرزو علیپور از نمایش مصائب زنان تعلق گرفت.
کارگردانی؛ دیپلم افتخار و تندیس نفر اول جشنواره به فاطمه پارسافرد کارگردان نمایش استریت تئاتر مید این فلیپین اهدا شد، سیدسوران حسینی از نمایش نقطه سر خط به عنوان نفر دوم این بخش مورد تجلیل قرار گرفت و جایزه سوم مشترک کارگردانی نیز به مجید احمدی از نمایش غول مرحله آخر و سعید بادینی از نمایش پلاسما تعلق رفت.
بخش فراگیر ویژه معلولان
جایزه بازیگری؛ به صورت مشترک به نمایش ماده 7 طیبه کاظمی و مجید احمدی از کرمانشاه اهدا شد، داوران جشنواره همچنین از گروه نمایش اگر تو بودی از همدان تقدیر کردند.
جایزه بهترین بازیگری؛ بصورت مشترک به مهدی رسولی، صباح سلطانی و لیدا میهمی از قروه رسید، جایزه بهترین کارگردانی هم به موسی هدایتی و صادق حسینزاده از قروه اهدا شد.
بخش ایثار و شهادت
بازیگری مرد؛ هومن حسینی از نمایش نامه، محسن ملاشی از نمایش زندگی با طعم باروت و خالد رحیمی از نمایش کوچه در کوچه به عنوان نفرات اول تا سوم این بخش معرفی شدند.
بازیگری زن؛ آرزو زندکریمی از نمایش نامه، آرزو جعفری از نمایش زندگی با طعم باروت و فروزان حسینی از نمایش جولا، نفرات اول تا سوم این بخش را به خود اختصاص دادند.
کارگردانی؛ دیپلم افتخار و تندیس نفر اول جشنواره به مجتبی خلیلی کارگردان نمایش زندگی با طعم باروت تعلق گرفت و این بخش نفر دوم و سوم نداشت.
طرح و ایده؛ جایزه نفر اول به خالد رحیمی از نمایش کوچه در کوچه رسید، مجتبی خلیلی از نمایش زندگی با طعم باروت جایزه نفر دوم را از آن خود کرد و حسین نادری از نمایش عاشقانههای زیرخاکی به عنوان نفر سوم این بخش برگزیده شد.
آثار راهیافته به جشنواره تئاتر فجر
نمایش هزار پیشه به کارگردانی نجمه محرابی، نمایش نقطه سر خط به کارگردانی سید سوران حسینی و نمایش کوچه در کوچه به کارگردانی علی رحیمی شهوار از بخش ایثار به جشنواره تئاتر فجر معرفی شدند.
نمایش بیوقتی نیز به دبیرخانه چهلودومین جشنواره تئاتر فجر معرفی کردند.
نمایشهای علی سوت بلبلی به کارگردانی پویان عطایی و نمایش نامه به کارگردانی علی قاسمی نیز به جشنواره بسیج مشهد؛ خراسان رضوی راه یافتند.
شانزدهمین دوره جشنواره تئاتر خیابانی از 25 لغایت 29 مهرماه جاری با حضور هنرمندان سراسر ایران و خارج از کشور و استقبال خوب مردم در مریوان برگزار شد.
انتهای پیام/481/