آیا راه‌‌اندازی تراموا در تهران ضروری است؟


آیا راه‌‌اندازی تراموا در تهران ضروری است؟

معاون فنی و مهندسی شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه ضمن پاسخ به این پرسش که آیا راه‌اندازی تراموا در تهران ضروری است یا خیر؟ گفت: ۳ محور به عنوان گزینه‌های برتر برای اجرای تراموا شناسایی شده‌اند اما بعد از تکمیل مطالعات تصمیم نهایی اخذ می‌شود.

پرویز ظهراب‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره طرح شهرداری تهران مبنی بر راه‌اندازی تراموا، با بیان اینکه مترو، اتوبوس‌های بی‌آرتی و تراموا، هر یک ظرفیت‌های مشخصی را پوشش می‌دهند، اظهار کرد: طبق بررسی‌های صورت گرفته، حجم جذب مسافر توسط تراموا در برخی از خطوط، بیشتر از اتوبوس‌های تندرو یا همان بی‌‌آر‌تی است.

وی ادامه داد: اتوبوس‌های بی‌آر‌تی می‌توانند حدود 4 تا 8 هزار مسافر، تراموا حدود 4 تا 15 هزار مسافر و مترو به عنوان یک وسیله حمل و نقلی انبوه‌بر، 10 تا 70 هزار مسافر را جابه‌جا کنند.

معاون فنی و مهندسی شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه تصریح کرد: طبق مطالعات اولیه‌ای که در طرح جامع حمل و نقل تهران انجام شده، مشاوران به این نتیجه رسیده‌اند که برای چند سال آینده باید از مُد حمل و نقلی با ظرفیت بیشتری نسبت به اتوبوس‌های بی‌آرتی استفاده کرد تا پاسخگوی نیاز شهروندان باشیم؛ بر همین اساس سراغ تراموا رفتیم. 

وی در ادامه گفت: در حال حاضر 3 محور به عنوان گزینه‌های برتر شناسایی شده‌اند اما باید مطالعات آن تکمیل شود تا درباره ضرورت استفاده از این مُد حمل و نقلی به جای بی‌آر‌تی در نقاط مدنظر به قطعیت برسیم. 

ظهراب‌زاده در پاسخ به اینکه بنابراین با توجه به نیازسنجی صورت گرفته راه‌اندازی تراموا ضروری محسوب می‌شود؟ اظهار کرد: بله در واقع می‌توان گفت درباره خطوطی که مطالعاتی برای آن انجام شده، مشاوران به این نتیجه رسیده‌اند که راه‌اندازی مد دیگری مانند تراموا برای خدمات‌رسانی بهتر به مسافران یک ضرورت است. 

وی در پاسخ به اینکه برای برخی این پرسش مطرح است که چرا به سراغ مُد دیگری به جز تراموا نمی‌روید یا اتوبوس‌های تندرو را تقویت نمی‌کنید، گفت: این پرسش، پاسخ کارشناسی دارد؛ اگر فقط شرایط فعلی را در نظر بگیریم حرف منتقدان درست است، اتوبوس‌های بی‌آرتی پاسخگوی نیاز مردم است و فقط باید آنها را تقویت کرد اما برای رسیدن به اهداف طرح جامع حمل و نقلی تهران در سال‌های 1410 یا 1420 باید اکنون اقداماتی را در دستور کار قرار داد و سنگ‌بنا و مقدمات آن را از حالا فراهم کرد. 

معاون فنی و مهندسی شرکت راه‌آهن شهری تهران و حومه ادامه داد: علاوه بر این، به طور قطع تا چند سال آینده اتوبوس‌‌های بی‌آر‌تی پاسخگوی نیاز شهروندان نخواهند بود حتی اگر آنها را تقویت کنیم، بنابراین از امروز باید به فکر چند سال آینده باشیم. 

وی در پاسخ به اینکه چقدر احتمال تغییر ساختار تراموا یعنی استفاده از لاستیک به جای ریل وجود دارد؟ گفت: برای تراموا هر دو گزینه ریل و لاستیک متصور است اما هر کدام از آنها مزایا و معایبی دارند؛ با این حال طبق آنچه مشاوران طرح ارائه کرده‌اند، گزینه اولویت‌دار و برتر استفاده از ریل است چراکه مزیت‌های بیشتری نسبت به چرخ لاستیکی دارد. 

ظهراب‌زاده در پاسخ به اینکه آیا مطالعات برای بررسی به شورای شهر تهران ارسال شده است؟ اظهار کرد: چندی پیش مطالعات اولیه به اعضای شورای شهر ارائه شد تا در جریان کلیات کار قرار بگیرند اما تا چند روز آینده مطالعات طرح تکمیل و به شورای شهر تهران و به شورای عالی ترافیک برای تصویب ارسال خواهد شد.  

وی با بیان اینکه بعد از تکمیل مطالعات باید مطالعات امکان‌سنجی اجرای خط انجام و در شورای عالی ترافیک تصویب شود، افزود: پیش‌بینی ما این است که تا پایان بهمن ماه بتوانیم مطالعات فاز دوم یعنی امکان‌سنجی اجرای طرح را تکمیل و مصوبه آن را اخذ کنیم. 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon