امضای تفاهمنامه همکاری بین منطقه آزاد قشم و منطقه ویژه اقتصادی پیام
مدیران عامل سازمان منطقه آزاد قشم و منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بینالمللی پیام به منظور توسعه همکاریها در حوزه حمل و نقل و ترانزیت داخلی و بینالمللی تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، این تفاهمنامه به امضای عادل پیغامی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم و اکبر قنبرپور مدیر منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بینالمللی پیام رسید و گسترش همکاری در راستای شناسایی و معرفی صاحبان کالا جهت استفاده از منابع، امکانات و ظرفیتها از جمله اهداف امضای آن است.
راهاندازی مسیرپروازی قشم ـ پیام و بالعکس در دو بخش کارگو و مسافری، تعمیر و نگهداری هواپیما(MRO)، بهرهمندی از ظرفیت گمرکاتتخصصی، ترانزیت و گردشگری هر دو طرف و تشویق به انجام حمل و نقل هوایی کالا، تجهیزات، ماشین آلات و مواد اولیه صنایع مستقر در منطقه آزاد قشم از طریق بستههای حمایتی از جمله مفاد تفاهمنامه است.
معرفی خدمات و محصولات تولیدی در پیام به واحدهای تجاری و بازرگانی مستقر در قشم و بالعکس، بهرهمندی از ظرفیتهای گمرک تخصصی فاوا در پیام، ایجاد ساز و کار و بسترهای قانونی مناسب جهت ارائه مشوقها و تخفیفات فرودگاهی به شرکتهای هواپیمایی، ایرلاینها و پروازهای کارگو، برقراری ارتباط با کنسرسیومهای صادراتی و وارداتی مستقر در منطقه آزاد قشم با نمایندگان پیام از جمله محورهای همکاری عنوان شده در این تفاهمنامه است.
همکاری متقابل صنایع مستقر در منطقه آزاد قشم با پیام و بهره مندی صنایع مستقر در پیام از ظرفیتهای گمرکات و ترانزیت جاده ای منطقه آزاد قشم از دیگر محورهای تفاهمنامه مشترک 2 ساله بین منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بینالمللی پیام و منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی قشم بود.
براساس این گزارش، جزیره قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.
این جزیره که بزرگترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتیهای بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیکترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخترسانی به کشتیهای عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست – فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگیهای طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود 300 کیلومتر مربع از این جزیره را شامل میشود. این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطهای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال – جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق – غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژیبر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارکهای انرژی است.
انتهای پیام/7558/.