زمینگیر شدن ارتش اسرائیل در جنگ زمینی با غزه به روایت رسانه آمریکایی
یک رسانه آمریکایی در مقالهای تحلیلی به بررسی خطرات پیش روی ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ زمینی با نوار غزه پرداخته و تاکید کرد که در این جنگ تلفات سنگینی به صفوف ارتش اسرائیل وارد شده و هدف اصلی اسرائیلیها یعنی نابودی حماس نیز محقق نمیگردد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، درحالی که بسیاری از کارشناسان و محافل و رسانههای صهیونیستی و غربی درباره پیامدهای سنگینی جنگ زمینی با غزه برای اسرائیل هشدار میدهند، مجله آمریکایی «فارین پالیسی» اخیرا در گزارشی به خطرات و چالشهای چندگانهای که رژیم اشغالگر در حمله زمینی به نوار غزه پیش روی خود دارد اشاره و اعلام کرد، اسرائیل با تغییر استراتژی نظامی خود در غزه و انتقال از حمله هوایی به حمله زمینی، با چالشها و مشکلات زیادی روبرو خواهد شد.
این مجله آمریکایی افزود، برخی از این مشکلات مربوط به خطراتی است که نیروهای ارتش اسرائیل را تهدید میکند و برخی دیگر به اهداف استراتژیک گستردهتری مربوط میشود. این چالشها ممکن است تهاجم زمینی گسترده به نوار غزه را به تعویق بیاندازد یا مقامات اسرائیل را وادار کند که دامنه و مقیاس عملیات نظامی را از راههای دیگر نیز محدود کنند.
خطرات چندگانه برای صهیونیستها در جنگ زمینی با غزه
بر اساس این مقاله، اولین چالش پیش روی اسرائیل در جنگ زمینی با غزه، ماهیت خود جنگ است. نوار غزه یک منطقه پرجمعیت بوده و میتوان تعداد ساکنان آن را با جمعیت لندن مقایسه کرد. غزه خیابانهای باریک و ساختمانهای بسیار متراکم و شلوغی دارد که مهمترین امتیاز یعنی سرعت عمل در ارتباطات و هماهنگیها و نظارت بر روند جنگ را از ارتش اسرائیل میگیرد. به همین دلیل نیروهای ارتش اسرائیل نمیتوانند همگی کنار هم یک حمله گسترده ترتیب دهند و مجبورند به چند گروه کوچک تقسیم گردند که این مسئله آنها را در برابر نیروهای حماس آسیبپذیر میکند.
فارین پالیسی در ادامه گزارش خود نوشت، علاوه بر آن آوارهای ناشی از بمباران اسرائیل در نوار غزه این فرصت را برای نیروهای حماس فراهم میکند تا در برابر نیروهای اسرائیلی برای خود پوشش ایجاد کنند و در موقعیت انجام عملیاتهای تکتیراندازی و ایجاد تلههای انفجاری علیه نظامیان اسرائیل قرار بگیرند. طبق ارزیابیهای ارتش آمریکا انجام عملیات در مناطق شهری فلوجه در عراق بسیار دشوار و مخرب بود اما این وضعیت در غزه به مراتب سختتر است.
کابوس تونلهای مقاومت برای اشغالگران
این رسانه آمریکایی در ادامه به تونلهای پیشرفته مقاومت فلسطین در نوار غزه اشاره و تاکید کرد، ممکن است عناصر حماس از تونلها برای غافلگیر کردن نیروهای اسرائیلی و قرار گرفتن پشت آنها و یا ایجاد کمین برای این نیروها استفاده کنند و تعداد زیادی از آنها را به اسارت بگیرند. اسرائیل تلاش زیادی برای بمباران این تونلها انجام داده اما شناسایی تونلهای حماس و هدف قرار دادن آنها از هوا بسیار دشوار است. اسرائیل سعی در نابودی حماس یعنی حذف رهبران و فرماندهان آن دارد اما شواهد ثابت میکند که شناسایی و پیدا کردن آنها کار بسیار سخت و پیچیدهای است.
در این مقاله آمده است، اسرائیل در گذشته چندین بار توانست اعضای حماس را هدف قرار دهد اما این روند کند بود. حتی اگر اسرائیل بتواند شمال نوار غزه را نیز اشغال کند، قادر به سیطره بر بخشهای زیادی از این منطقه نخواهد بود و سران حماس میتوانند در مناطق مختلف غزه پنهان شوند. درحال حاضر منافع راهبردی اسرائیل و تلاش مقامات آن برای آرام کردن افکار عمومی اسرائیلیهایی که به شدت خشمگین و شوکه هستند، انگیزههای اصلی اسرائیل برای حمله به غزه است. اما مقامات اسرائیل باید به فکر افکار عمومی بینالمللی به ویژه افکار عمومی در آمریکا نیز باشند.
نگرانی واشنگتن از به خطر افتادن نیروها و منافع خود در منطقه
فارین پالیسی تاکید کرد، از نظر آمریکاییها «جو بایدن» رئیس جمهوری ایالات متحده و دولت وی علنا از اسرائیل حمایت میکنند اما به نظر میرسد به طور پنهانی از آن میخواهند که خویشتنداری کند. مقامات واشنگتن نگران اسرای آمریکایی و خطر گسترش درگیری در سراسر منطقه و به خطر افتادن منافع و نیروهای آمریکایی در منطقه هستند. با تشدید این نگرانیها فشار آمریکا بر اسرائیل برای محدود کردن عملیاتهای خود ممکن است افزایش یابد.
این مجله افزود، نگرانیهای آمریکا در این زمینه موجه و به جاست؛ زیرا جنگ کنونی میان غزه و اسرائیل میتواند به سراسر منطقه کشیده شود. حزبالله لبنان قبلا تهدید کرده بود که وارد جنگ خواهد شد و حملات خود را علیه اسرائیل همچنان افزایش میدهد. از سوی دیگر شاهد تشدید ناآرامیها در کرانه باختری نیز هستیم و همزمان با آن یمنیها درحال شلیک موشک به سمت اسرائیل (فلسطین اشغالی) هستند و پایگاههای آمریکا در منطقه نیز همواره در معرض حملات قرار دارند.
رسانه مذکور آمریکایی هشدار داد که جنگ گسترده با حضور حزبالله و سایر گروههای مقاومت در منطقه یک تهدید جدی برای اسرائیل به شمار میرود و آسیب جدی به منافع آمریکا وارد میکند. از طرفی اگر اسرائیل ضربات سختی در این جنگ دریافت کند و مجبور به عقبنشینی شود، حماس مجددا اوج میگیرد و دیگر کسی قادر به رقابت با آن نخواهد بود. اکنون اسرائیلیها بسیار خشمگین و خواستار نابودی حماس هستند اما سران اسرائیل به خوبی میدانند که عملیات زمینی خطرات زیادی دارد و احتمال اینکه نتایجی برخلاف خواست تلآویو داشته باشد نیز بسیار زیاد است.
در پایان این گزارش تحلیلی تاکید شده است، خطر بالای تلفات جانی برای نیروهای اسرائیلی و نگرانیهای دیگر در جنگ زمینی با غزه موجب شده تا بنیامین نتانیاهو و دیگر مقامات اسرائیلی محتاطانهتر حرکت کنند و احتمالا از انجام عملیات گسترده زمینی خودداری کنند. اما این رویکرد نه تنها حماس را نابود نمیکند بلکه منجر به وقوع تلفات انسانی سنگین در ارتش اسرائیل خواهد شد.
انتهای پیام/