نگاهی هنری به خطر انقراض «کوسه نهنگ» و آلودگی‌های زیست محیطی در خلیج فارس داشتم

نگاهی هنری به خطر انقراض «کوسه نهنگ» و آلودگی‌های زیست محیطی در خلیج فارس داشتم

کارگردان مستند "آخرین کوسه نهنگ" گفت: این مستند از زاویه دیدی متفاوت، مخاطبان را با اتفاقاتی که در دریا رخ می‌دهد، همراه می‌کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، رامتین بالف کارگردان مستند «آخرین کوسه نهنگ» درباره سوژه این مستند توضیح داد و گفت: این مستند روایتی شاعرانه دارد اما در زیر متن آن نگاهی پژوهشی به آلودگی‌های زیست‌محیطی در دریا و اتفاقاتی که سبب آسیب به گونه‌های دریایی می‌شود، دارد. در حقیقت، این مستند از زاویه دیدی متفاوت، مخاطبان را با اتفاقاتی که در دریا رخ می‌دهد، همراه می‌کند.

وی اضافه کرد: سوژه اصلی فیلم یک کوسه نهنگ است که به دنبال عشق‌اش در دریا می‌گردد و خانواده‌اش را گم کرده است. انتخاب این گونه دریایی به این دلیل بوده که به دلیل فعالیت‌های مخرب انسان‌ها، این آبزی هم‌اکنون در خطر انقراض قرار دارد.

کارگردان مستند «آخرین کوسه نهنگ» با اشاره به فعالیت‌های آسیب زننده به دریا و آلودگی‌های زیست محیطی که در این مستند به نمایش درآمده است، گفت: بخش مهمی از این فعالیت‌ها آلودگی‌های نفتی است که بسیاری از کشورها آگاهانه یا ناآگاهانه به آن دامن می‌زنند. می‌توان گفت تعدادی قابل توجه از دولت‌هایی که از نعمت نفت برخوردار بوده و به آب‌های آزاد دسترسی دارند، آلودگی نفتی ایجاد می‌کنند. از سویی دیگر، صید بی‌رویه صیادان به ویژه صید میگو آسیب بسیار زیادی به دیگر آبزیان وارد می‌کند. متاسفانه باید گفت صید میگو مانند شخم زدن دریا است و فاجعه‌های زیادی را به همراه دارد.

او درباره خطر انقراض "کوسه نهنگ" گفت: کوسه نهنگ از گونه‌ ماهیانی است که قدمت بسیار زیادی دارد اما به دلیل فعالیت‌های مخرب انسان‌ها در خطر انقراض است. این حیوان از جذابیت بسیار زیادی برای صیادان برخوردار است چرا که از آن در تولید لوازم آرایشی استفاده می‌کنند. علاوه براین، گوشت آن نیز در بسیاری از کشورها طبخ می‌شود.

مستند , سینما , مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی , سینمای مستند ,

بالف درباره روند تولید این فیلم مستند گفت: این مستند 65 دقیقه‌ای هم نریشن و هم گفتار روی صحنه دارد. علاوه براین، تصاویری از آب‌های خلیج فارس به ویژه بخش میانه مرزی ایران و عربستان و جزایر بوشهر داریم. باید بگویم که بنابر دلایل مختلف، تولید این مستند نزدیک به 6 سال زمان برد و اکنون مراحل نهایی تولید را پشت سر می‌گذارد.

این مستندساز درباره اینکه چرا سراغ ساخت مستند پژوهشی برای روایت این آسبب زیست محیطی نرفته است، گفت: شخصا علاقه‌ای به ساخت مستند پژوهشی در این سوژه خاص نداشتم و می‌خواستم از نگاه خودم به این موضوع نگاه کنم. تاکنون مستندهای زیادی درباره آلودگی‌های دریایی و آسیب‌های وارده به آبزیان ساخته شده است و نمی‌خواستم مستندی تکراری بسازم. فکر می‌کنم به دلیل فرم روایی متفاوتی که در این مستند به کار گرفته شده همه اقشار از آن خوششان بیاید.

براساس این گزارش، عوامل تولید این مستند عبارتند از:

نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده: رامتین بالف، فیلمبردار، تدوینگر و صداگذار: رشاد بالف، دستیار فیلمبردار: کوشیار یزدانی، مدیر تولید: عباس مطاف و دستیار تهیه: معصومه شهریاری. این مستند در مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی تولید شده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
triboon
گوشتیران