توافق کشورهای شمال اروپایی برای تسریع روند اخراج پناهندگان
وزرای دادگستری و مهاجرت کشورهای دانمارک، فنلاند، ایسلند، نروژ و سوئد در نشستی روی تشکیل ائتلاف برای تسهیل و تسریع روند اخراج پناهجویان به زعم خود غیر قانونی به توافق رسیدند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه "دی سایت"، پنج کشور شمال اروپا می خواهند از مهاجرت غیرقانونی جلوگیری کنند و در آینده برنامه های بازگشت و پروازهای اخراج پناهجویان را با همکاری فرانتکس برگزار کنند.
کشورهای دانمارک، فنلاند، ایسلند، نروژ و سوئد بر سر همکاری نزدیکتر برای اخراج مهاجران غیرقانونی توافق کردند. به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از "کار دیبواد بیک"، وزیر امور خارجه و ادغام دانمارک، در نشست دو روزه وزرای دادگستری و مهاجرت در کپنهاگ اقدامات مناسبی در این راستا اتخاذ شد.
به گفته دیبواد بک، پنج کشور شمال اروپا منافع مشترکی دارند: آنها می خواهند از اخراج "خارجی های بدون مجوز اقامت" اطمینان حاصل کنند و از قرار گرفتن آنها در "زیر رادار" در کشورهای شمال اروپا جلوگیری کنند. وی افزود: برای این منظور، در آینده باید با کشورهای ثالث در زمینه بازگشت مهاجران و به اصطلاح برنامه های بازگشت همکاری نزدیک تری داشته باشیم.
آنها همچنین می خواهند در آینده پروازهای مشترکی ترتیب دهند تا مهاجران بدون مجوز اقامت را به کشورهای مبدا اخراج کنند. قرار است این پروازهای اخراج با همکاری آژانس حفاظت از مرزهای اتحادیه اروپا فرانتکس سازماندهی شود.
"دیبواد بیک" گفت: در این نشست وزرای مسئول همچنین در مورد برنامه کمک مشترک به توافق رسیدند. هدف این کار "مهاجران غیرقانونی" است که در شمال آفریقا هستند. به گفته وی اگر آن ها داوطلبانه به کشورهای مبدأ خود بازگردند، باید برای ادغام مجدد به آنها کمک شود.
به این ترتیب این کشورها همچنان تلاش می کنند همسو با دیگر کشورهای اروپایی به مهار مهاجرت به زعم خود غیرقانونی ادامه دهند. در نشستی در کپنهاگ، وزرای مسئول در مورد پروازهای مشترک اخراج و برنامه های بازگشت مهاجران به توافق رسیدند. در همین راستا دانمارک، فنلاند، ایسلند، نروژ و سوئد اتحادی را برای تسهیل اخراج مهاجرانی که به طور غیرقانونی وارد شده اند تشکیل داده اند.
پس از نشست دو روزه وزرای دادگستری و مهاجرت این کشورها کاره دیبواد بیک، وزیر مهاجرت دانمارک، روز سه شنبه گفت که نمایندگان دولت های مربوطه از پنج کشور به طور منظم برای همکاری بهتر با کشورهای ثالث در زمینه بازگشت و برنامه های بازگشت مهاجران ملاقات خواهند کرد.
دانمارک سالهاست که سیاست مهاجرتی محدود کننده ای را علیه مهاجران دنبال می کند. اخیراً سایر کشورهای شمال اروپا نیز رویکرد خود را در قبال این مسئله تشدید کرده اند.
"مته فردریکسن"، نخست وزیر دانمارک، زمانی که برای اولین بار در سال 2019 به قدرت رسید، هدف خود را کاهش تعداد پناهجویان به صفر تعیین کرد. در سال 2020، دانمارک همچنین اولین کشور اروپایی بود که مجوز اقامت پناهندگان سوری از منطقه دمشق را به دلیل بهبود وضعیت امنیتی در اطراف پایتخت سوریه لغو کرد.
کشورهای اتحادیه اروپا همسو با بروکسل سیاست های بسیار سختگیرانه ای را علیه مهاجران دنبال می کنند.
وزیر کشور فدرال آلمان هم اخیرا از تنظیم یک بسته قانونی جامع به منظور تسهیل و تسریع روند اخراج های پناهندگان به کشورهای مبداء خبر داد.
بسته موسوم به «بازگرداندن به وطن» دولت آلمان «مجموعهای از اقدامات محدودکننده» علیه مهاجران را ارائه می کند. وزیر کشور گفت: این همچنین شامل اخراج و بازگرداندن مداوم و سریع تر جنایتکاران و عناصر تهدید هم هست. فایزر گفت که در عین حال، دولت فدرال آلمان به مذاکره درباره توافقنامه های "بسیار فشرده" با کشورهای مبدا ادامه خواهد داد تا آنها در واقع اتباع خود را پس بگیرند.
اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان هم اعلام کرده که می خواهد تعداد پناهندگان را کاهش دهد و اقدامات سخت تری را علیه پناهجویان رد شده انجام دهد.
کمیسیون اتحادیه اروپا هم تلاش می کند برای تشدید سیاست های مهاجرتی به توافق هایی با کشورهای عضو و پارلمان دست یابد.
انتهای پیام/