بهکارگیری دستاوردهای شهید طهرانیمقدم در پهپادها و جنگندهها/ فعالیت ۱۰۰۰ شرکت در حوزه موشکی|گفتگو با سردار فرحی
جانشین وزیر دفاع با بیان اینکه در حوزه نظامی بسیاری از دستاوردهای شهید مقدم در سایر محصولات دفاعی مانند پهپادها و جنگندهها بهکارگیری شد، گفت: ایشان ارتباط خوبی با حوزههای غیرنظامی داشت و شرکتهای متعددی را در این زمینه خلق و اداره کرد.
گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم: سردار سیدمهدی فرحی جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح روز گذشته، دوشنبه، و در ایام دوازدهمین سالگرد شهادت سردار حسن طهرانی مقدم از خبرگزاری تسنیم بازدید کرد و در گفتگو با خبرنگار دفاعی به بررسی آخرین تحولات و دستاوردهای دفاعی کشور بهخصوص در حوزههای موشکی و هوایی پرداخت که مشروح آن طی روزهای آینده منتشر میشود.
وی در بخشی از این گفتگو با اشاره به تلاشهای شهید طهرانی مقدم در عرصه موشکی گفت: شهید حسن طهرانی مقدم یکی از اسطورههای دفاع مقدس و از پیشتازان حوزه موشکی کشور بودند.
جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ادامه داد: بنده هم افتخار داشتم که چندین سال با ایشان همکاری میکردم و از 17 سال قبل تا چند سال بعد از آن که من مسئول سازمان هوافضای وزارت دفاع بودم و ایشان هم معاون جهاد خودکفایی سپاه، همکاریهای تنگاتنگی برای ارتقای عرصه موشکی بهخصوص در موشکهای بالستیک داشتیم.
وی افزود: بنده از ایشان درسهای زیادی مانند اخلاق، اخلاص، عقلانیت و تخصص آموختم. اینکه حضرت آقا فرمودند "شهید مقدم دانشمند پارسای بیادعا بود"، واقعاً برازنده ایشان بود، اخلاق و اخلاص ایشان آنقدر برجسته بود که بسیاری از همکارانش وی را بهخاطر همین اخلاق و مرام مدیریتی دوست داشتند و این موجب میشد برکت کار خیلی بیشتر شود.
سردار فرحی ادامه داد: ایشان وارد عرصههایی شد که خیلیها میگفتند نشدنی است. زمانی که شهید مقدم میخواست وارد حوزه موشکهای برد بلند شود عدهای میگفتند "ما موشکهای اسکاد B و C با بردهای 200 تا 300 کیلومتر را در اختیار داریم و صحبت کردن روی بردهای 1000 و 2000 کیلومتر امکان ندارد".
وی عنوان کرد: وقتی ایشان روی دقتافزایی و نقطهزنی صحبت کردند برای همه در حد یک رؤیا و آرزو بود. اینطور مطرح میشد که "این کار را فقط روسها آنهم روی موشکهای بالستیک سوخت جامد با برد 300 کیلومتر انجام دادهاند و برای بردهای بالاتر امکانپذیر نیست"، اما همه این کارها شد و این هم بهدلیل اخلاص و پشتکار شهید و همکاری بسیاری از متخصصین بهدلیل اخلاق نیکوی ایشان با شهید مقدم بود.
جانشین وزیر دفاع تصریح کرد: همچنین شهید مقدم همکاری خوبی با وزارت دفاع داشتند و ما نیز همکاری بسیار مناسبی در حوزه انتقال فناوری، نیروی انسانی و ظرفیتها داشتیم، این هم باعث همافزایی توانمندیها و بهتر شدن خروجیها میشد، به این ترتیب بود که شهید مقدم به همه خواستههایی که داشت رسید و رهبر انقلاب فرمودند "شهید مقدم هر قولی را به ما داد، عملی کرد".
وی اظهار داشت: ایشان نقش یک پیشران را داشت که حرکت میکرد و بخشهای توسعه فناوری را بهدنبال خود میکشید و از این حیث هم نقش بیبدیلی داشت. سرریز فناوریهای بهدستآمده توسط شهید مقدم وارد حوزههای نظامی و غیرنظامی میشد و ما توانستیم در حوزههای صنعت نفت و گاز، مترو، معادن و خودروسازی از این فناوریها استفاده کنیم.
سردار فرحی با ابراز اینکه در حوزه نظامی هم بسیاری از دستاوردهای شهید مقدم در سایر محصولات دفاعی مانند پهپادها و جنگندهها بهکارگیری میشد، افزود: شهید مقدم آنچه را بیش از هر چیز دیگری برای ما بهمیراث گذاشت همین جمله "ما میتوانیم بود."، شهید طهرانی مقدم در حقیقت برای ما جرئت و جسارت را بهمیراث گذاشت و به متخصصین منتقل کرد.
وی تأکید کرد: ایشان ارتباط خوبی با حوزههای غیرنظامی داشت و شرکتهای متعددی را در این زمینه خلق و اداره کرد، همچنین سردار طهرانی مقدم ارتباط بسیار خوبی با جوانان و دانشگاههای کشور ایجاد کرد که ما الآن آثار توسعهیافته آن را در وزارت دفاع میبینیم و امروز با بیش از 7000 شرکت در ارتباط هستیم که 50 درصد آنها دانشبنیان هستند که از این میزان 1000 شرکت در حوزه موشکی فعالیت دارند.
جانشین وزیر دفاع با ابراز اینکه "در حوزه موشکی بهبرکت افرادی که شهید مقدم تربیت کردند، مفتخر به این هستیم که دهها نفر مانند شهید طهرانی مقدم داریم"، گفت: همه خواستههای فرمانده معظم کل قوا در حوزه برد 2000کیلومتری، دقت نقطهزنی، تیراژ تولید برآورده شده است بهصورتی که موجب شده است نیروی هوافضا توان و فضای تحویلگیری از ما را نداشته باشد و خودمان انباردار هم بشویم.
انتهای پیام/+