امضای سند همکاری گازی بین جمهوری آذربایجان و صربستان

امضای سند همکاری گازی بین جمهوری آذربایجان و صربستان

در پس‌زمینه جنگ روسیه و اوکراین، علاقه تعدادی از کشورهای اتحادیه اروپا به منابع انرژی آذربایجان در حال افزایش است، توقف صادرات گاز از روسیه به اتحادیه اروپا به ویژه در نتیجه تحریم‌های اعمال‌شده علیه مسکو، تقاضا برای گاز آذربایجان را افزایش داده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های جمهوری آذربایجان، اسناد همکاری در زمینه گاز طبیعی بین جمهوری آذربایجان و صربستان امضا شد. پرویز شهبازوف وزیر انرژی آذربایجان این موضوع را در حساب کاربری X (توییتر سابق) خود به اشتراک گذاشت.

بر اساس این اطلاعات، دیداری بین پرویز شهبازوف وزیر انرژی آذربایجان و هیئتی به سرپرستی دوبراوکا جدوویچ وزیر معدن و انرژی صربستان که برای سفر به جمهوری آذربایجان به سر می‌برد، برگزار شد.

در چارچوب این نشست، یادداشت تفاهم بین وزارت انرژی آذربایجان و وزارت معدن و انرژی صربستان در مورد ارتقای همکاری بین شرکت‌های «سوکار» و «صربیاگاز» و همچنین توافقنامه فروش گاز بین سوکار و صربیاگاز منعقد و امضا شد.

وزیر انرژی آذربایجان اعلام کرد: در چارچوب دیدار ما با دوبراوکا جدوویچ وزیر معدن و انرژی صربستان، اسناد همکاری استراتژیک مهم در زمینه گاز طبیعی بین آذربایجان و صربستان، سالانه 400 میلیون مترمکعب گاز امضا شد. صربستان در نتیجه عرضه تا 100 مترمکعب گاز به شریک جدید آذربایجان در تنوع بخشیدن به بازار گاز در اروپا تبدیل خواهد شد و نقش کشور ما در امنیت انرژی قوی‌تر می‌شود.

ناظران معتقدند که در پس‌زمینه جنگ روسیه و اوکراین، علاقه تعدادی از کشورهای اتحادیه اروپا به منابع انرژی آذربایجان در حال افزایش است. آن‌ها بر این باورند که توقف صادرات گاز از روسیه به اتحادیه اروپا به ویژه در نتیجه تحریم‌های اعمال‌شده علیه مسکو در پس‌زمینه جنگ، تقاضا برای گاز آذربایجان را افزایش داده است.

ناطق جعفرلی، اقتصاددان آذری می‌گوید: جنگ روسیه و اوکراین موضوع و نقشه تأمین انرژی اروپا را برای چندین سال کاملاً تغییر داده است. پس از این جنگ البته با توجه به تقاضای انرژی کشورهای اروپایی، نیاز مبرمی به منابع جدید انرژی احساس شد. آذربایجان حتی سال‌هاست که بازار اروپا را به عنوان بازار انرژی هدف قرار داده است. تمام پروژه‌های زیربنایی آذربایجان اروپا را هدف گرفته است. پس از این جنگ البته با توجه به تقاضای انرژی کشورهای اروپایی، نیاز مبرمی به منابع جدید انرژی احساس شد. آذربایجان حتی سال‌هاست که بازار اروپا را به عنوان بازار انرژی هدف قرار داده است. تمام پروژه‌های زیربنایی آذربایجان اروپا را هدف گرفته است. پروژه‌های باکو-تفلیس-جیحان، باکو-تفلیس-ارزروم، TANAP و TAP برای دسترسی به بازارهای اروپایی در نظر گرفته شده است.

این کارشناس می‌گوید: آذربایجان به اکثر تعهدات خود در زمینه انرژی عمل کرده است. آذربایجان در حال حاضر 10 میلیارد مترمکعب گاز به بازار اروپا می‌فروشد. همچنین حدود نیم میلیون بشکه نفت می‌فروشد. این در مصرف کلی اروپا اهمیت چندانی ندارد. اولاً به این دلیل که آذربایجان پس از سال 2027 در پروژه‌های TAP و TANAP تقریباً 21 میلیارد مترمکعب گاز را به اروپا تحویل خواهد داد. یعنی دو برابر افزایش می‌یابد. علاوه بر این امکان انتقال نفت قزاقستان به اروپا از طریق آذربایجان نیز وجود دارد. این روند قبلاً شروع شده است و این برای اروپا بسیار مهم است.

جعفرلی همچنین خاطرنشان کرد: انتقال گاز آذربایجان به اروپای شرقی و جنوبی بسیار مهم است. این کشورها بیشترین وابستگی را به گاز روسیه دارند. چه این کشورها کشورهای بالکان باشند، یونان یا بلغارستان، خرید گاز آن‌ها از آذربایجان وابستگی آن‌ها به روسیه را به صفر می‌رساند.

وی معتقد است که آذربایجان شریک انرژی پایدار برای اتحادیه اروپا است.

کارشناسان می‌گویند که در پس‌زمینه جنگ روسیه و اوکراین، علاقه تعدادی از کشورهای اتحادیه اروپا به منابع انرژی آذربایجان به تدریج افزایش یافته است. آن‌ها معتقدند که توقف صادرات گاز این کشور به اتحادیه اروپا در نتیجه تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه به ویژه در شرایط جنگ، تقاضا برای گاز آذربایجان را افزایش داده است.

در 25 آوریل سال جاری، تفاهم‌نامه‌ای در صوفیه بین Bulgartransgaz (بلغارستان)، Transgaz (رومانی)، FGSZ (مجارستان) و Eustream (اسلواکی) و شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان (SOCAR) امضا شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon