خزعلی: گنجینه‌هایی مانند خانم دباغ کم نیستند، اما مغفول مانده‌اند

خزعلی: گنجینه‌هایی مانند خانم دباغ کم نیستند، اما مغفول مانده‌اند

معاون رئیس‌جمهور گفت: بزرگداشت خانم دباغ در واقع پرداختن به همه ابعاد شخصیتی این بانوی انقلابی است، چراکه در عین ایفای نقش مادری نقش‌های دیگر اجتماعی از جمله فرماندهی سپاه را به‌عهده داشت.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نخستین نشست شورای سیاست‌گذاری کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی، امروز با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

الگوگیری از حضرت زهرا(ع) و حضرت خدیجه(س) در زندگی مرحوم دباغ

انسیه خزعلی، معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده، در این نشست طی سخنانی به بیان خصوصیاتی مهم از شخصیت مرحوم مرضیه دباغ  پرداخت و گفت: امثال این‌گنجینه‌ها کم نبودند، اما بعضاً مغفول مانده‌اند. خانم دباغ الگوهایی مانند حضرت زهرا(ع) و حضرت خدیجه(س) داشتند.

خزعلی درباره اهمیت پرداختن به شخصیت این بانو اظهار داشت: بزرگداشت خانم دباغ، در واقع پرداختن به همه ابعاد شخصیتی این بانوی انقلابی است، چراکه در عین ایفای نقش مادری، نقش‌های دیگر اجتماعی از جمله فرماندهی سپاه را به‌عهده داشت.

معاون رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه "این‌گونه بزرگداشت‌ها باید نگاهی باز و آینده‌نگر به ما بدهد"، تصریح کرد: زمانی که صحبت از حضور زنان می‌شود، گاهی این‌طور مطرح می‌کنند که مردان هستند و چه‌لزومی به حضور زنان است و در حالی که این قشر مهم از جامعه باید مورد توجه قرار بگیرند.

خزعلی با اشاره به لزوم پرداختن به نقش زنان در جامعه خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) در دوران انقلاب اسلامی، بعد از ماجرای تحویل نامه به گورباچف درباره خانم دباغ از تعبیر «سفیر» استفاده کردند و این نشانه اهمیت نقش زنان و توجه امام به این قشر اثرگذار در جامعه است.

 

ضرورت بازنمایی ظرفیت‌های مرحوم حدیدچی و شخصیت انقلابی او

در این نشست همچنین محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن تبریک میلاد باسعادت حضرت زینب(س) و گرامیداشت یاد شهدای انقلاب اسلامی، شهدای مدافع حرم، شهدای سلامت و امنیت گفت: این‌که رهبر معظم انقلاب در دومین کنگره شهدای استان همدان به‌طور کامل از شخصیت خانم دباغ صحبت کردند موجب خوشحالی بود؛ چرا که با حضور فرماندهان بزرگ همدان این‌که رهبر انقلاب این طور جامع از شخصیت خانم دباغ صحبت کردند مورد توجه بود.

اسماعیلی با تأکید بر بازنمایی ظرفیت‌های این بانوی انقلابی ادامه داد: در وزارت فرهنگ آماده تعامل در زمینه فعالیت‌ها پیرامون بازنمایی شخصیت این بانوی انقلابی هستیم.

وزیر فرهنگ همچنین لزوم توجه به بُعد ملی و بین‌المللی این رویداد را متذکر شده تأکید کرد: ضمن توجه به گسترش بعد ملی و بین‌المللی این رویداد باید به رایزنی‌های فرهنگی در این زمینه توجه داشت و مورد اهتمام قرار گیرد.

اسماعیلی با اشاره به ماجرای انتخاب خانم دباغ از طرف امام خمینی(ره) برای ابلاغ پیام ایشان در گروه اعزامی به شوروی گفت: این موضوع که امام خمینی(ره) این بانو را برای این امر انتخاب کردند نیاز به رمزگشایی دارد و باید این ظرفیت‌ها به نسل امروز معرفی شود.

او توجه به بعد فرمانبری پیش از فرماندهی در شخصیت خانم دباغ را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: این‌که خانم دباغ فرمانبری پدر را کرده تا فرمانده شده و فرماندهی سپاه پاسداران به‌عهده این شخصیت انقلابی قرار بگیرد امری قابل توجه است.

اسماعیلی همچنین در زمینه سیاست‌گذاری کنگره ملی این بانوی انقلابی هم گفت: تغییرات ناظر به شرایط با حفظ چهارچوب‌های اصلی صورت گیرد و کنگره‌ها ادامه‌دار باشد.

 

 

مرضیه فرمان‌بر مرضیه فرمانده را ساخت

سخنران دیگر این نشست عاطفه خادمی، مشاور اجتماعی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بود که طی سخنانی درباره بسترهایی که موجب ظهور شخصیتی مانند خانم دباغ شد، اظهار داشت: توجه به محوریت گفتمان انقلاب است که باعث ظهور امثال خانم دباغ شد. توجه به نقش مردان در این مسیر و این‌که بناست چه‌تصویری از خانم منتشر شود بسیار بااهمیت است.

خادمی تصریح کرد: این مرضیه فرمانبر بود که مرضیه فرمانده را ساخت، بسترهایی که چنین زنان اثرگذاری را ساخته‌اند باید مورد توجه قرار گیرد و نباید از آنها غافل شد.

مرحوم دباغ پرورده اسلام ناب محمدی است

رضوانه میرزادباغ، فرزند مرضیه حدیدچی دباغ، درباره نقش خانواده در رشد شخصیتی ایشان گفت: نقش پدر و خانواده خانم دباغ بسیار قابل ملاحظه است. پدر ایشان همواره خانم دباغ را به دشمن‌شناسی توصیه می‌کردند و نقش همسر خانم دباغ هم در شخصیت ایشان بسیار مهم بود و هم‌کفو بودن پدرم و مادرم کلید اصلی رابطه ایشان بود که منتج به اثرگذاری خانم دباغ شد.

او ادامه داد: خانم دباغ خروجی اسلام ناب محمدی(ص) است، خانم دباغ هرجا نیاز بود حاضر می‌شدند و خدمت‌رسانی می‌کردند.

علی‌ آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیز درباره مرحوم مرضیه دباغ گفت: شخصیت مرضیه دباغ مثال‌زدنی است این بانوی انقلابی هم در عرصه خانواده و هم در زمینه فعالیت‌های اجتماعی حضور مؤثر داشتند و هیچ‌کدام از این فعالیت‌ها، مانعی برای فعالیت دیگر نبود.

او یادآوری کرد: مادران و همسران شهدا مثل خانم دباغ ظرفیت‌هایی دارند که باید شناخته و به آن پرداخته شود و احیای نهضت زنان مسلمان در این زمینه کلید بخورد.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران