مشارکت ۸هزار کودک در نبرد ارتش و نیروهای واکنش سریع سودان
یک روزنامه سودانی از حضور ۸هزار کودک سرباز برای مشارکت در نبرد ارتش و نیروهای واکنش سریع در این کشور خبر داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، از 26 فروردین ماه گذشته که نبرد میان ارتش و نیروهای واکنش سریع سودان شروع شده است تاکنون هزاران شهروند جان خود را از دست داده و میلیونها نفر آواره شدهاند.
روزنامه سودان تریبون در شماره امروز خود نوشت: از زمانی که نبرد میان ارتش و نیروهای واکنش سریع شروع شده است، 8 هزار کودک برای مشارکت در این نبرد به استخدام در آمدهاند.
آمار موجود نزد صندوق کودکان سازمان ملل «یونیسف» نشان میدهد که بیش از 435 کودک در جریان درگیری ارتش و نیروهای واکنش سریع جان خود را از دست داده و بیش از 2 هزار و 25 نفر هم زخمی شدهاند.
یکی از مقامات سابق وزارت رفاه اجتماعی و امور کودکان سودان به خبرنگار این روزنامه گفت: در جریان نبرد ارتش و نیروهای واکنش سریع شاهد بدترین موج تخلفات علیه کودکان سودانی هستیم که از جمله آنها میتوان به بهکارگیری دستکم 8 هزار کودک برای شرکت در این نبرد اشاره کرد.
ارتش سودان در سپتامبر گذشته اعلام کرد: در جریان درگیری با نیروهای واکنش سریع 230 کودک سرباز به اسارت در آمدند که 30 تن آنان آزاد و به کمیته بینالمللی صلیب سرخ تحویل داده شدند.
شورای رفاه کودکان در ستامبر گذشته از دادگاه بینالمللی کیفری «لاهه» خواست نیروهای واکنش سریع را بهخاطر بهکارگیری 6 هزار کودک برای مشارکت در نبرد، محاکمه و مجازات کند، شماری از این کودکان در جریان نبرد مزبور جان خود را از دست داده و تعدادی نیز بهشدت مجروح شدهاند.
این مقام سابق وزارت رفاه اجتماعی و کودکان سودان تصریح کرد: شماری از کودکان سرباز را از دارفور به خارطوم میآورند تا در نبرد میان ارتش و نیروهای واکنش سریع شرکت کنند.
وی آمار کودکان جانباخته در جریان نبرد ارتش و نیروهای واکنش سریع را غیردقیق دانست و گفت: این نبرد همچنان ادامه دارد و بر مناطق درگیر افزوده میشود لذا میتوان انتظار داشت که آمار کودکان سرباز جانباخته افزایش یابد.
یونیسف با انتشار بیانیهای اعلام کرد: حدود 19 میلیون کودک سودانی از رفتن به مدرسه محروم هستند و چنانچه نبرد ارتش و نیروهای واکنش سریع پایان نپذیرد انتظار میرود درهای مدارس امسال هم بهروی کودکان سودانی باز نشود.
بر اساس این بیانیه: 700 هزار کودک زیر 5 سال به سوءتغذیه شدید دچار هستند و در صورت عدم تعذیه مناسب آنان، شاهد بالاترین نرخ مرگومیر کودکان در جهان خواهیم بود.
در این بیانیه آمده است: 14 میلیون کودک سودانی نیازمند کمکهای بشردوستانه هستند تا بتوانند به زندگی خود ادامه دهند.
انتهای پیام/+