گزارشی از کنگره شهدا و ایثارگران حفاظت محیط زیست/ تجلیل از ۱۵۰خانواده شهید و ایثارگر محیط زیست‌

گزارشی از کنگره شهدا و ایثارگران حفاظت محیط زیست/ تجلیل از 150خانواده شهید و ایثارگر محیط زیست‌

اولین کنگره شهدا و ایثارگران سازمان حفاظت محیط زیست در استان خوزستان ‌برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، نخستین کنگره شهدا و ایثارگران سازمان حفاظت محیط زیست در استان خوزستان با حضور فرمانده انتظامی کل کشور، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان بنیاد شهید، رئیس سازمان محیط زیست، استاندار خوزستان و جمعی از مسئولان لشکری و کشوری برگزار شد.صبح امروز نخستین کنگره شهدا و ایثارگران محیط زیست، با حضور علی سلاجقه معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، سردار احمدرضا رادان فرمانده انتظامی کل کشور، قاضی‌زاده هاشمی رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، علی اکبر حسینی محراب، استاندار خوزستان، معاونین سازمان حفاظت محیط زیست، مقامات نظامی و لشکری و خانواده‌های معزز شهدای محیط زیست در شهر اهواز برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، علی سلاجقه اظهار داشت: استعانت می‌طلبم از روح ملکوتی شهدای حاضر و ناظر و حضرت امام خمینی(ره) و درود می‌فرستم به روح پرفتوح شهدای هشت سال دفاع مقدس، شهدای حریم حرم، شهدای غیرت، شهدای سلامت و شهدای محیط‌بان و آرزوی سلامتی دارم برای فرماندهی معظم کل قوا که علمدار دفاع از مستضعفین در تمام جهان هستند.

وی در ادامه با اشاره به آنچه در غزه می‌گذرد، گفت: در زمانی هستیم که غزه مظلوم و مقتدر به دست جرثومه‌های فساد در حال آتش گرفتن است اما نور این آتش، شعله ظلم را هرچه زودتر خاموش خواهد کرد. آنچه که امروز در غزه مظلومِ مقتدر می‌گذرد، نام و یاد شهدای ما و رشادت‌های آنها را بر ما و بر هر انسان منصفی در جهان، هویدا می‌کند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: از دید ما شهدا پالایشگران هستند و برای رفع آلایندگی در روح و جسم و آلایندگی محیط، حضور پیدا کرده و این آلایندگی‌ها را با جان‌فشانی و اهدای خون مطهر خود از بین می‌برند.

معاون رییس جمهور با بیان اگرچه مرثیه‌خوانی جزئی از خمیرمایه مکتب ماست اما امروز برای مرثیه‌خوانی جمع نشده‌ایم، گفت: امروز برای اینکه احساس کنیم نظام جمهوری اسلامی ایران، پشتبیان‌های اصلی خود را قدردانی می‌کند، اینجا هستیم. تقدیم یک جلد قرآن توسط رهبر معظم انقلاب نشان از اهمیت ایشان به خانواده معزز شهدای محیط‌بان است. خانواده‌های بزرگوار شهدا عزیزترین پشتیبان‌های این نظام عزیز هستند که فرزندان، پدران و همسران خود را به عنوان سرمایه‌ای گران‌بها  تقدیم نظام و انقلاب و آب و خاک کشور کرده‌اند.

سلاجقه گفت: بنده به عنوان یک محیط‌بان کوچک بر پای شما خانواده‌های محترم شهدا و ایثارگران بوسه می‌زنم وبه نمایندگی از ریاست محترم جمهور، سلام ایشان را به شما ابلاغ می‌کنم.

وی با اشاره به آیه مقدس "یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِین" خطاب به خانواده‌های مکرم شهدا اظهار داشت: این آیه توصیه خداوند به شماست و شما با استعانت از نماز و صبر و بردباری خود کمر دشمن را شکستید. خداوند شمارا با گرانبهاترین سرمایه‌های زندگیتان آزمایش کرد و خوش به حال شما که سرفراز بیرون آمدید.

معاون رییس جمهور با قرائت آیه شریفه "مِّنَ ٱلۡمُؤۡمِنِینَ رِجَالٞ صَدَقُواْ مَا عَٰهَدُواْ ٱللَّهَ عَلَیۡهِۖ فَمِنۡهُم مَّن قَضَىٰ نَحۡبَهُۥ وَمِنۡهُم مَّن یَنتَظِرُۖ وَمَا بَدَّلُواْ تَبۡدِیلٗا: گفت: فرزندان شما کسانی بودند که در وعده خود با خدایشان صادق بودند و برگزیده خداوند بودند. حیاتی که به واسطه رشادت‌های فرزندان شما به ما بندگان خاکی بخشید شده بر ما واجب می‌دارد که امروز خادم و خدمت‌گزار شما باشیم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: امروز نیز برخی از این افراد صادق و برگزیده در سازمان حفاظت محیط زیست منتظر شهادت هستند و به آنها می‌گویم که در این سازمان، در باغ شهادت باز است.

سلاجقه تصریح کرد:  شهدای ما با تقدیم خون خود جرثومه فساد را که امروز جهان را لکه‌دار کرده است از بین می‌برند. همانطور که در غزه مظلوم مقتدر می‌بینیم، امروزه مقاومت در جهان ایثار  می‌کند و مظلومیت را تبدیل به پرچم اصلی آزادی‌خوهان جهان کرده است و این مشابه همان کاری است که شهدای محیط زیست انجام داده‌اند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: جانفشانی شهدای بزرگوار و فرزندان شما حق حیات و این مسئولیت را به من کوچک‌ترین داده است و امیدوارم حسب این مسئولیت بتوانیم شبیه آن پاک‌سازی و آلایندگی که شهدا انجام می‌دهند، محیط زیست کشور را ازهمه آلایندگی‌ها پاکسازی کنیم و ادامه دهنده راه شهدای عزیز باشیم.

مجاهدت در راه محیط زیست، مجاهدت فی سبیل الله است

سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی رئیس سازمان بنیاد شهید نیز در این مراسم ‌اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست یکی از سازمان‌های پیشتاز در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است و حسب وظیفه قانونی خود، با اهدای 122 شهید و 50 جانباز هنوز هم در حال افتخارآفرینی هستند.خداوند در آیات مختلف ذکر می‌کند که زمین را مهد رشد انسان قرار داده و عالم هستی را برای انسان آفریده است و این را نیز برای خود آفریده است. خداوند در مقابل این عظمتی که به انسان  داده، مسئولیت‌هایی هم برای وی از باب حکمت تعیین کرده است.

وی بیان کرد: انسان نسبت به محیط زیستی که در آن زندگی می‌کند، مسئولیت دارد زیرا به محیط زیست برای رشد صحیح و سالم خود نیاز دارد. درست است سعادت انسان، معنوی ‌و کمال انسان روحانی است اما بستر این کمال، همین جهان ماده و عالمی است که در آن زندگی می‌کنیم. همان گونه که نسبت به بدن خود مسئول هستیم و وظیفه داریم از آن نگهداری کنیم، نسبت به محیط اطراف خود هم مسئول هستیم زیرا بستر رشد و حفظ سلامتی انسان است.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: جسم انسان برای پرواز کردن نیازمند سلامت است اما متاسفانه برخی از آحاد بشر غرور دارند و عموم را فدای خصوص و مردم را فدای خود میکنند، دنبال خصوصی‌سازی و اختصاصی‌سازی ثروت ملی هستند، دنبال اختصاصی‌سازی داده‌های خدادادی هستند و حاضرند محیط زیست دچار صدمه شود و عموم مردم و نسل‌های آینده دچار صدمه شوند اما به ثروت، دارایی و بهره‌مندی آن‌ها افزوده شود.

وی عنوان کرد: مسئولیت حاکمیت اسلامی اقتضاء می‌کند در مقابل این تجاوزات بایستد. حاکمیت اسلامی همان گونه که وظیفه دارد در مقابل دشمان ما که به سرزمین تجاوز می‌کنند و کسانی که در حوزه نرم تهاجم فرهنگی می‌کنند و قصد نابودی  آداب، آیین، دین، مذهب و زبان ما را دارند، بایستد؛ موظف است در مقابل کسانی که به محیط زیست تجاوز می‌کنند نیز بایستد.

قاضی‌زاده هاشمی بیان کرد: کسانی که در این مسیر فداکاری و مبارزه می‌کنند و در راستای عمل به وظیفه دولت اسلامی صدمه می‌بینند، مجروح یا کشته می شوند، جانباز یا شهید محسوب می‌شوند.

وی افزود: شهید کسی است که در مقابله با دشمنان دین خدا کشته می‌شود. روزی هدف صدام و صدامیان، صدمه زدن به جامعه دینی و اسلامی بود و تعدادی از آن‌هایی که در مقابل صدامیان ایستادند، شهید شدند. اگر کسی در مقابله با کسانی که می‌خواهند به مصالح عموم مسلمین با تجاوز به محیط زیست آسیب برسانند، کشته یا مجروح شوند، شهید یا جانباز محسوب می‌شوند و این موضوع، مقدس بودن امر محیط زیست را نشان می‌دهد. همچنین این موضوع، ارزش حفاظت از محیط زیست را نشان می‌دهد که مجاهدت در خصوص آن را مجاهدت فی سبیل الله می‌دانیم و این عزیزان این مقام را پیدا می‌کنند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: آثار جنگ فیزیکی سریعا با چشم دیده می‌شود اما آثار مرگبار تجاوزگران محیط زیست به تدریج اتفاق می‌افتد. این تغییرات اقلیم، خشکسالی‌ها، بیماری‌ها و کمبود منابع آبی در منطقه پرآبی مانند خوزستان، ماحصل دست‌اندازی دراز مدت به محیط زیست کشور است و در پی توسعه بدون توجه به رعایت چارچوب‌های زیست محیطی، این اتفاقات رقم خورده است.

وی عنوان کرد: خوزستان کمتر با آثار این اتفاقات مواجه است اما در مناطق کویری با شدت بیشتر این آثار را می‌بینند. ما مجبوریم برای آب آشامیدنی مردم و صنایع، آب دریا را شیرین و هزاران کلیومتر منتقل کنیم. این کاری است که خداوند در جهان جاری و ساری کرده است و هزاران سال مردم از آن بهره‌مند بودند اما به دلیل دست‌اندازی‌های اقلیمی بی‌دلیل در عالم، اکنون آثار آن را می‌بینیم.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: گزارش‌های سازمان‌های جهانی از تلفات انسانی بر اثر تغییرات اقلیمی، میلیونی است و چندین میلیون نفر در سال به دلیل تغییرات اقلیم فوت می‌کنند.

قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: آثار کار حافظان محیط زیست ممکن است مانند آثار کار مدافعانی که در خط مقدم جبهه می‌جنگند عیان نباشد بنابراین ممکن است دوستان ما در یگان حفاظت محیط زیست مورد تعرض، هجوم و وسوسه قرار بگیرند و این موضوع از یک طرف مظلومیت و از سوی دیگر شخصیت برجسته این عزیزان را نشان می‌دهد.

وی گفت: امیدواریم جامعه انسانی آنقدر آگاه و اهل تقوا باشد که نیاز به حفاظت از محیط زیست نباشد اما از آنجا که همیشه زیاده‌خواهانی هستند که به حق خود قائل نیستند و اهل تجاوز به حقوق دیگران هستند، در حوزه‌های مختلف از جمله محیط زیست به پاسداری و نگهبانی نیاز است.

تجلیل از 150خانواده شهید و ایثارگر محیط زیست و استقبال و تشیع شهید گمنام  دفاع مقدس از دیگر برنامه های این کنگره بود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon