همه‌چیز درباره رادیو مقاومت؛ از مکتب حاج قاسم تا روایت فلسطین

همه‌چیز درباره رادیو مقاومت؛ از مکتب حاج قاسم تا روایت فلسطین

مدیر رادیو مقاومت می گوید: هم‌افزایی بین مبارزه ملت فلسطین و مکتب شهید سلیمانی، باعت طولانی تر شدن رادیو مقاومت در بستر تحولات امروزه منطقه شد تا تبیین مناسبتری از رخدادهای جبهه مقاومت تقدیم مخاطبان شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بعد از شهادت سردار قاسم سلیمانی، کسی که جبهه مقاومت را با درایت وصف ناشدنی اش به خوبی مدیریت می کرد؛ خیلی‌ها دست به کار شدند تا هر سال بهترین روایت را از شخصیت حاج قاسم ارائه بدهند. به منظور معرفی این بزرگ مرد میدان، جبهه مقاومت در برنامه‌های مختلف اینترنتی، رادیویی، تلویزیونی و ...مورد واکاوی قرار گرفت تا همه مردم از تدبیر فرماندهی او آگاه شوند.

آنچه به عنوان مکتب سلیمانی بارها و بارها توسط اندیشمندان و صاحب نظران ملل مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت، تلاشی بود برای تبیین راه پر فراز و نشیب مقاومت ملت‌های آزاده دنیا. یکی از اتفاقات خوب در این صحنه تبیین، رادیو مقاومت بود که برای معرفی مکتب حاج قاسم متولد شد و با بررسی جبهه مقاومت در دنیا مسیرش را ادامه داد و حالا با روایت فلسطین، کار خود را ادامه می‌دهد. این رادیوی فصلی چهار سال است که در مقطعی از سال برای علاقمندان به موضوعات مقاومت منطقه برنامه تولید می‌کند و امسال در این مسیر به رشد و پیشرفت خوبی رسیده است.

رادیو مقاومت امسال هم همچون سه سال گذشته با شعار صدای گفتمان مقاومت و مکتب شهید سلیمانی از 15 آبان‌ماه کار خود را آغاز و تا پایان دی‌ماه به فعالیت ادامه می‌دهد. این شبکه رادیویی روی موج fm ردیف 95.5 مگاهرتز شنیده می‌شود. برنامه کاربردی ایران صدا هم رادیو مقاومت را بر روی گوشی‌های تلفن همراه قابل دریافت می‌کند. دکتر رضا کوچک‌زاده مدیر رادیو مقاومت درباره معرفی فعالیت‌ها، تفاوت‌های برنامه این شبکه رادیویی با سال‌های گذشته، کارکردها و محتوای جدول پخش با تسنیم به گفتگو نشسته است. مشروح این سخنان در ادامه می آید:

نام آشنای رادیو مقاومت را در سال‌های گذشته شنیده و از رویکرد آن اطلاع داریم. اما امسال نحوه فعالیت و موضوعات مورد بررسی در این شبکه رادیویی تغییر کرده؛ علت این تغییرات چیست؟

مقاومت، گفتمان خاموش ناشدنی انقلاب اسلامی است که بازنمایی آن توسط مکتب شهید سلیمانی سراسر جهان اسلام را فراگرفته است. بدین سبب پرداخت سالانه به این موضوع یک مزیت مهم است؛ ضمن آنکه به نوعی، این رویکرد موجب تبیین مکتب شهید سلیمانی نیز، خواهد بود. سال‌های قبل، رادیو مقاومت با توجه به سالگرد شهادت سردار سلیمانی، در دیماه برگزار می‌شد؛ اما امسال با توجه به رخداد طوفان شکوهمند الاقصی و مقاومت بی‌سابقه و سرافراز ملت مقاوم فلسطین در در برابر جنایات و نسل کشی صهیونیست‌ها در غزه، بازه فعالیت شبکه افزایش یافته است. براین اساس، هم افزایی بین مبارزه ملت فلسطین و مکتب شهید سلیمانی، باعت طولانی‌تر شدن رادیو مقاومت در بستر تحولات امروزه منطقه شد تا تبیین مناسب‌تری از رخدادهای جبهه مقاومت تقدیم مخاطبان و همراهان گرانقدر شبکه شود.

*  رویکرد رادیو مقاومت به تحولات منطقه چگونه است و چه مخاطبانی را بیشتر مدنظر دارد؟

رادیو مقاومت امسال عمدتاً نگرش منطقه‌ای در بستر تحولات فلسطین (به عنوان دال مرکزی مقاومت منطقه‌ای) دارد. حتما اگر رادیو مقاومت قرار بود نام دیگری داشته باشد، باید رادیو فلسطین نامگذاری می‌شد. طبیعتاً موضوع فلسطین، آرمان‌های مترتب بر آن، پیروزی‌ها و اتفاقات کنونی آن، همچنین مقابله با جنایت‌های جنگی آمریکا و رژیم صهیونیستی در غزه و تبیین چارچوب کلان گفتمان مقاومت اسلامی که از انقلاب اسلامی ساطع شده، مورد توجه قرار می‌گیرد.

البته پرداخت به مکتب شهید سلیمانی نیز بخش جدی از محتوای این رادیو را تشکیل می‌دهد. اما طبعاً با توجه به روزآمد بودن تحولات فلسطین و پیش بینی ناپذیری اتفاقات آینده، این مکتب عمدتاً از دریچه تحولات کنونی تبیین خواهد شد. در ارتباط با مخاطبین نیز، آنها از همه اقشار جامعه ایرانی اند. البته طبیعی است تمرکز ما بر نسل‌های جوان و نوپا برای آشنایی بیشتر با مفهوم گفتمانی مقاومت و پیشگیری از گسست نسلی در حوزه گفتمان هاست.

* در کنداکتور رادیو برنامه‌های متنوعی وجود دارد. از این بخش‌های متنوع بگویید.

بله؛ بخش‌های مختلف برنامه با عناوین «روی موج مقاومت»، «در امتداد شقایق»، «عصر مقاومت»، «مقاومت بدون مرز»، «مثنوی حماسه»، «نقطه عطف» و «زمین و زمان» نامگذاری شده است که در ساعات و روزهای مختلفی پخش می شود.

* قطعاً برای هرکدام از این برنامه‌ها هدف‌گذاری خاصی صورت گرفته. می‌خواهیم کمی در مورد این برنامه‌ها توضیح داده و از جزئیات آن بگویید. برنامه زنده «روی موج مقاومت» چه اهداف و ویژگی هایی دارد؟

این برنامه به صورت زنده از ساعت  7 تا 9 صبح با رویکرد اطلاع‌رسانی به صورت روزانه  از شنبه تا چهارشنبه روی انتن می رود. شعار این برنامه «مقاومت سرّ اکبر» است و در آن آخرین اخبار حوزه پیروزی‌های محور مقاومت، شکست‌های راهبردی صهیونیست‌ها،  تبیین مکتب شهید سلیمانی خاصه  در افزایش بصیرت و دشمن‌شناسی و بازنمایی  تاثیر مکتب شهید سلیمانی  بر سیاست ورزی فراجناجی مورد تحلیل و اطلاع رسانی واقع می‌شود.

* ظاهرا «در امتداد شقایق»برنامه ویژه زنان و خانواده است. از پیوند محتوایی این برنامه با موضوع مقاومت بگویید.

در امتداد شقایق برنامه صبحگاهی دیگر شبکه است که در ساعات 9 تا  11:30 و در روزهای شنبه تا چهارشنبه پخش می‌شود. دال مرکزی برنامه «مقاومت صدای مظلوم مقتدر» است و رویکرد آن بر سبک زندگی، خانواده و زنان در بستر گفتمان مقاومت استوار است. در این برنامه بر مواردی چون «نقش آفرینی زنان در تثبیت  سبک زندگی و نقش خانواده مستحکم و پایدار در محور مقاومت»، «گفتمان‌سازی و تولید ادبیات مقاومت در مکتب شهید سلیمانی»، «مکتب شهید سلیمانی و فرهنگ سازی مقاومت، ما می توانیم، مدیریت جهادی و ...»، «مکتب شهید سلیمانی و تبیین "گفتمان سازی فرهنگی" ،"گفتار اجتماعی" و " گفتگوی میان نسلی" » ، «نظام الگویی مکتب شهید سلیمانی در خانواده و سبک زندگی» و در نهایت « ظرفیت ها و بایسته های الگوی شهید سلیمانی برای کودک و نوجوان» امروز جامعه ایرانی تبیین و مورد بررسی قرار می گیرد.  

*  برنامه عصر مقاومت و مقاومت بدون مرز چه محتوا و موضوعاتی را دنبال می‌کنند؟

عصر مقاومت برنامه زنده و مجله‌ای است که از ساعت  14تا 17 با رویکرد جوانان همانند بخش های قبلی که توضیح دادم، شنبه تا چهارشنبه پخش می‌شود. محور  اصلی این برنامه بر عنوان «مقاومت قاعده ماندگاری میدانِ نبرد مظلومان» سامان یافته و عمدتاً بر نسل جوان متمرکز است. موضوعاتی مثل «مهمترین دستاوردهای علمی- فناوری حوزه جوانان محور مقاومت»، «تاکید بر نقش بی‌بدیل جوانان در پیشبرد مقاومت»، «الگوسازی برای جوانان در بستر مکتب شهید سلیمانی»، «بررسی نقش جهادی جوانان در محرومیت زدایی» و مسائلی از این دست در این برنامه به شنوندگان ارائه می‌شود.

مباحث دیگری همچون توجه به «اقتدار امنیتی و نظامی کشور در بستر گفتمان مقاومت»، «فرهنگسازی مفاهیمی چون امت واحده»، «اسطوره شناسی در بستر مکتب شهید سلیمانی»، «توصیف نقش شهید سلیمانی در دوران دفاع مقدس»، «اثرات فرهنگی مکتب شهید سلیمانی در جامعه ملی»، «تعمیق مکتب شهید سلیمانی در میان جوانان، ورزش و حوزه پهلوانی کشور»، «تاثیر مکتب شهید سلیمانی بر خودباوری ملی» و ... نیز در این برنامه تبیین و بررسی می شوند.

مقاومت بدون مرز هم بخش زنده و شبانگاهی رادیو مقاومت است که  از ساعات 19 تا 21 شنبه تا چهارشنبه  حوزه منطقه و بین‌الملل  را مورد بررسی و پوشش قرار می دهد. محور اصلی این برنامه شامل «مقاومت و شاخص سازی‌های تمدن نوین مقاومتی» و «مقاومت رمز اتحاد امت واحده» است. «تاکید بر حوزه مهمترین تحولات بین‌المللی و منطقه‌ای مقاومت »، «تاکید بر قاعده نقش مقاومت از سال 2006 تا طوفان‌الاقصی در تقسیم تاریخ و قواعد رفتاری در نظام بین‌الملل»، «بررسی نقش مکتب شهید سلیمانی بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی»، « اقتدار امنیتی و نظامی »، «تبیین  نقش شهید سلیمانی بر اقتدار امنیتی و نظامی  جمهوری اسلامی»، «گفتمان‌سازی و تولید ادبیات مقاومت مبتنی بر مکتب شهید سلیمانی» و بررسی «تاثیر شهید سلیمانی بر  نقش الگویی در حوزه رفتار فردی» از مهمترین مؤلفه‌ها و موضوعات این برنامه است.

برای اطلاع و آشنایی مخاطبان از محتوا و رویکرد «مثنوی حماسه»، «نقطه عطف» و «زمین و زمان» هم بیشتر توضیح دهید.

مثنوی حماسه برنامه زنده و شامگاهی شبکه مقاومت است که در ساعت 21 تا 23  از شنبه تا چهارشنبه پخش می‌شود. نام محور اصلی آن را «مقاومت و ماندگاری فرهنگی و اجتماعی» گذاشته‌ایم. در واقع این برنامه رویکردهای جریانی گروه‌ها و طبقه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی و هنری حوزه مقاومت را مورد بررسی قرار می‌دهد. میزان اثرگذاری و اثرپذیری حوزه‌های اجتماعی، هنری، فرهنگی و محور مقاومت از یکدیگر و مدل‌های تکامل محورهای مقاومت در سال‌های متمادی در مثنوی حماسه عنوان می‌شود.

مهمترین هدف از ساخت این برنامه که در جهت تبیین مکتب شهید سلیمانی است، بررسی موضوعاتی مثل «گفتمان‌سازی و تولید ادبیات مقاومت در بستر مکتب شهید سلیمانی»، «ولایتمداری و تبیین اخلاق و معارف اسلامی»، «مکتب شهید سلیمانی و تحول سازی فرهنگی»، «مکتب شهید سلیمانی و الگوسازی در تولیدات سینمایی، نمایشی و ادبیات مقاومت» و ... به شمار می‌رود که در واقع عرصه فرهنگی هنری کشور را به پای شبکه می‌کشاند.

برنامه نقطه عطف هم  مجله ای خبری- تحلیلی  است که زنده از شبکه در روزهای پنجشنبه  و جمعه پخش می شود. این مجله خبری  ساعت 9:00 تا 11:30 را به خود اختصاص داده. مهمترین تحولات محور مقاومت منطقه ای و چشم انداز اقتدار آن در این برنامه مورد بررسی قرار می گیرد و بخش مهمی از سوالات و مشغولیت های ذهنی مخاطبان در باره مقاومت پاسخ داده می شود.

 برنامه خبری - تحلیلی زمین و زمان برنامه عصرگاهی رادیو  مقاومت است که در پی اطلاع رسانی به روز در زمینه مقاومت، تحولات منطقه و نظام بین الملل است. برنامه ای 4 ساعته که پنجشنبه و جمعه در ساعات 15:00 تا 19:00 پخش می شود. در این برنامه مهمترین اخبار جهان، غرب اسیا و تحولات روز جریان مقامت اسلامی از مهمترین مراکز خبری گرفته شده و در اختیار مخاطبان قرار می گیرد.

تهیه و تنظیم از: نجمه السادات مولایی

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران