تحولات اوکراین| افزایش نارضایتی در میان نظامیان/ بحران حمایت مالی آمریکا از کییف
اطلاع صلیب سرخ از ۲ هزار اسیر روسی و اوکراینی، بیثباتی اوضاع داخلی اوکراین، تکذیب خبر اعمال فشار آمریکا بر کییف، مخالفت اوکراین با امضای توافقنامه صلح بدون دریافت غرامت و شواهدی در انتقال مواد شیمیایی آمریکا به اوکراین، از رویدادهای مهم جنگ هستند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، نشریه آلمانی بیلد (Bild) به نقل از نظامیان اوکراینی گزارش داد که نارضایتی فزایندهای از فرماندهان، دولت و شخص رئیس جمهور ولادیمیر زلنسکی در میان پرسنل نظامی ارتش اوکراین وجود دارد.
طبق این اطلاعات، بسیاری از سربازان ارتش اوکراین به "بی تدبیری" رهبری کشور اشاره کرده و همچنین از عدم وجود سیستم ارتباطی بین واحدهای همجوار در میدان نبرد انتقاد کردند. به گفته آنها، هر واحد نظامی باید برای خودش بجنگد، و گاهی اوقات "در ناآگاهی کامل از وضعیت در جبهه سمت راست و چپ خود است.
نظامیان اوکراینی شکایت دارند که دولت ارتش خود را به خوبی تأمین نمی کند. آنها یادآور شدند که نمیدانند پولهایی که از غرب میآید کجا صرف میشود و نیازهای اساسی نیروهای مسلح تامین نمیشود. رزمندگان اوکراینی به طور فزایندهای احساس می کنند که مقامات کییف آنها را به حال خود رها کردهاند.
یکی از سربازان فاش کرد، هر چه می گذرد، تعداد بیشتری از همقطارانش اعتراف میکنند که دیگر نمی خواهند در درگیری با روسیه شرکت کنند.
روز دوشنبه، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز به دنبال بسیاری از مقامات غربی، اعتراف کرد که وضعیت برای نیروهای مسلح اوکراین در جبهه نبرد بسیار دشوار شده و ارتش اوکراین تلفات و خسارات سنگینی را متحمل شده است. به گفته وی، وضعیت نیروهای مسلح اوکراین در میدان نبرد بسیار دشوارتر از آن چیزی است که ناتو قبلاً تصور میکرد.
در اواسط ماه نوامبر، آندری ارماک، رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین، در دیدار با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا، بر لزوم تقویت دفاع هوایی اوکراین و تامین تسلیحاتی ارتش تاکید کرد. همچنین طبق پیش بینی وی، سال 2024 در درگیری روسیه و اوکراین تعیین کننده خواهد بود.
این در حالی است که روزنامه "وال استریت ژورنال" روز گذشته گزارش داد که تعدادی از مقامات غربی نگرانند که کییف در زمستان امسال در منطقه عملیاتی شکست بخورد. به نوشته این نشریه، نیروهای مسلح اوکراین به دلیل تلفات سنگین با کمبود نیروی پیاده نظام مواجه هستند و کمبود مهمات به این معناست که کییف بعید است بتواند برای مدت زیادی دوام بیاورد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به ششصد و چهل و سومین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
تغییر اصول سربازی اجباری در نیروهای مسلح اوکراین
روزنامه "گاردین" (The Guardian) با استناد به سخنان آلکسی دانیلوف، دبیر شورای امنیت ملی و دفاعی اوکراین گزارش داد که مقامات این کشور روشهای سرباز گیری برای خدمت در صفوف نیروهای مسلح اوکراین را تغییر خواهند داد تا کسانی را که از رفتن به جبهه می ترسند، بسیج کنند.
به نوشته این روزنامه، قرار است طرح بسیج نیروها به شرکتهای استخدام بازرگانی واگذار شود. این امر امکان استخدام هدفمندتری را فراهم کرده و شهروندان واجد شرایطی که در انجام وظایفی بر اساس مهارت های خود خوب هستند را شناسایی و برگزینند.
دانیلوف گفت: "بعضی از مردم میترسند که کشته شوند، میترسند شلیک کنند، ولی باید بر ترس خود غلبه کنند." به عقیده او ، تغییر اصول سربازگیری امکان تکمیل صفوف نیروهای مسلح اوکراین را فراهم می کند ، زیرا بسیج انعطاف پذیرتر خواهد شد.
یک منبع خبری در میان مقامات بلندپایه در کییف به روزنامه گاردین گفت که انتظار میرود تغییرات در شیوه های سرباز گیری اجباری حداکثر تا آخر این هفته اعلام شود.
دیدار نمایندگان صلیب سرخ با حدود 2 هزار اسیر جنگی از روسیه و اوکراین
بوریس میشل، رئیس هیئت منطقهای کمیته بین المللی صلیب سرخ (ICRC) در فدراسیون روسیه و جمهوری بلاروس اعلام کرد که نمایندگان کمیته بین المللی صلیب سرخ از تاریخ 24 فوریه 2022 با تقریباً 2 هزار اسیر جنگی از طرف روسیه و اوکراین ملاقات کرده و از وضعیت آنها آگاه هستند.
وی گفت: «در حال حاضر حدود 2 هزار اسیر جنگی از هر دو طرف را ملاقات کردهایم. ما به گفتگو با مقامات مسکو و کییف ادامه می دهیم تا تعداد بازدیدها را افزایش دهیم. گفتگوها ادامه دارد، ما سخنان دو طرف را شنیده و اکنون موضوع اقدامات بعدی به منظور ارائه کمک های انسان دوستانه در حال بررسی است.»
درخواست یونان برای ارائه گزارش از کمکهای مالی رسیده به اوکراین
گیورگوس گراپتریتیس، وزیر امور خارجه یونان شب گذشته اعلام کرد که کشورهای عضو ناتو نه تنها باید به حمایت از اوکراین ادامه دهند، بلکه باید کییف را در قبال کمک هایی که ارائه میکند، پاسخگو بدانند.
وی در مصاحبه با شبکه CNBC آمریکا گفت: درگیری نظامی [در اوکراین] همچنان ادامه دارد و حقیقت این است که اوضاع خیلی خوب پیش نمی رود. <...> این یک وضعیت وحشتناک است. و باز هم، من فکر می کنم ما باید تلاش کنیم تا حد ممکن در مورد کمک به اوکراین قاطع باشیم. ما در تمام این دوران سخت در کنار اوکراین ایستادیم و باید تلاش کنیم تا اقدامات خود را به نفع کییف هماهنگ کنیم.
وی با اشاره به اینکه، کشورهای ناتو باید در یک حالت پیشگیرانه در رابطه با بحران اوکراین کار کنند تا از درگیریها و تجاوزات احتمالی تا حد امکان جلوگیری کنند، افزود: ما نباید از این وضعیت خسته شویم. ما باید محکم در کنار همه کسانی که مورد حمله قرار می گیرند بایستیم. اتحادیه اروپا بودجه بسیار قابل توجهی را به نفع اوکراین اختصاص داده است.
سرپرست وزارت امور خارجه یونان تاکید کرد: «ما از هر راه ممکن باید همبستگی خود با کییف را اعلام کنیم.البته علیرغم حمایت بی قید و شرط ناتو از اوکراین، این ائتلاف باید موضوع گزارشهای مالی را جدی بگیرد و طی آن مقامات کییف بتوانند به طور دقیق نشان دهند که حمایتهای مالی منتقل شده به جمهوری چگونه هزینه شده است.»
کاخ سفید: حمایت مالی از اوکراین در وضعیت بحرانی قرار دارد
جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، شب گذشته در یک نشست خبری اعتراف کرد که حمایت مالی آمریکا از اوکراین در لحظه حساسی قرار دارد.
او گفت: «شما شاهد هستید که در مورد اوکراین، بستههای کمکی که ما ارائه کردیم با افزایش کمتری از لحاظ میزان ارسال قبلی تخصیص یافت. زیرا دیگر انعطافی که قبلاً از نظر میزان کمکی که در هر بسته ارائه میشد وجود ندارد و این یک لحظه بحرانی است.»
کربی یادآور شد که دفتر ریاست جمهوری آمریکا در انتظار تایید کمک نظامی به اوکراین از سوی کنگره است. او افزود: «ما شدیداً به بودجه اضافی که جو بایدن درخواست کرده است نیاز داریم و من می خواهم به کنگره یادآوری کنم که میزان بودجه اضافی شدیداً مورد انتظار شرکای اوکراینی و اسرائیلی ما است.»
آمریکا گزارش بیلد درباره سوق دادن اوکراین به مذاکره با روسیه را تکذیب کرد
جیمز اوبراین، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور اروپا و اوراسیا روز دوشنبه اعلام کرد که انتشار مطلب اخیر در روزنامه آلمانی بیلد مبنی بر اینکه ایالات متحده و آلمان ظاهراً بر اوکراین برای آغاز مذاکرات صلح فشار می آورند صحت ندارد.
این مقام وزارت خارجه در یک کنفرانس تلفنی برای خبرنگاران گفت: مقاله منتشره در بیلد جالب بود. با این حال، این مسئله صحت ندارد. سیاست آمریکا همانطور که ما همیشه گفتهایم بر این اساس است که اوکراین باید خود در مورد مذاکره با مسکو تصمیم بگیرد و ما بدون اوکراین در خصوص این کشور هیچ تصمیم نخواهیم گرفت.
وی همچنین تاکید کرد که واقعیت وضعیت اوکراین این است که طرف روسی آماده است تا امکان مذاکرات صلح پرمحتوا و واقع بینانه را در نظر بگیرد. با این حال، ایالات متحده هیچ نشانهای مبنی بر وقوع این اتفاق را مشاهده نکرده است.
چند روز قبل، روزنامه بیلد گزارش داد که ایالات متحده و آلمان می خواهند عرضه تسلیحات به اوکراین را به سطح لازم برای حفظ وضعیت جبهه کاهش دهند تا ولادیمیر زلنسکی را مجبور به مذاکره با مسکو کنند.
وزارت دادگستری اوکراین: کییف بدون غرامت با مسکو صلح نخواهد کرد
ایرینا مودرا، معاون وزیر دادگستری اوکراین اعلام کرد که مقامات کییف توافقنامه صلحی را امضا نخواهد کرد که تعهد مسکو به پرداخت غرامت به طرف اوکراینی را در نظر نگرفته باشد. وی در مصاحبه ای تلویزیونی گفت: اوکراین هرگز با این موضوع موافقت نخواهد کرد. و صلح برقرار نخواهد شد، زیرا کسی باید غرامت این خسارات را بپردازد. اگر روسیه حاضر نیست، پس چه کسی؟»
مودرا یادآور شد که رهبری اوکراین به همراه شرکای خارجی خود در حال کار بر روی مکانیزم پرداخت غرامتی هستند که می تواند در چارچوب یک توافق بین المللی چندجانبه ایجاد شود و سازماندهی یک کمیسیون ویژه و یک صندوق جبران خسارت را فراهم کند.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه شب گذشته در واکنش به این سخنان،گفت: اوکراین در وضعیت عذاب آوری به سر میبرد، این کشور به وضوح شاهد است که چگونه حمایت غرب در حال به پایان رسیدن است که کییف را به ورطهای که اکنون در آن قرار دارد سوق داد.
زاخارووا افزود: «این روسیه نیست که باید پاسخگو باشد. باید از ایالات متحده پرسید که چرا ولادیمیر زلنسکی و اوکراین را از مذاکره با روسیه منع کردند.
وزیر خارجه سابق اوکراین اتحادیه اروپا را به ضعف متهم کرد
پاول کلیمکین، وزیر امور خارجه سابق اوکراین، شب گذشته در مصاحبه با روزنامه "وال استریت ژورنال" به این نکته اشاره کرد که اتحادیه اروپا به دلیل مشکلات در تامین مالی کییف، بسیار ضعیف به نظر می رسد. وی گفت: «مشکلات در ادامه کمک به کییف، باعث می شود که کل اتحادیه اروپا بسیار ضعیف به نظر برسد و این وضعیت یک مشکل بزرگ نه تنها برای ما، بلکه برای کل اتحادیه اروپا هست.»
نگرانی مقامات غربی از سقوط کییف در زمستان امسال
روزنامه "وال استریت ژورنال" روز دوشنبه گزارش داد که برخی مقامات غربی نگرانند که کییف در زمستان امسال در منطقه عملیاتی دچار شکست شود.
به نوشته این نشریه، نیروهای مسلح اوکراین به دلیل تلفات سنگین با کمبود پیاده نظام مواجه هستند. وضعیت دشوار است و مردان بالای 40 سال اغلب با آموزش بسیار کم به سنگر فرستاده میشوند.
وال استریت ژورنال افزود، کمبود مهمات همچنین بدین معناست که کییف بعید است بتواند حمله دیگری را انجام دهد و حتی بتواند در مقابل روسیه به مقاومت خود ادامه دهد.
استولتنبرگ جلوگیری از تشدید تنش نظامی با روسیه را وظیفه اصلی ناتو خواند
ینس استولتنبرگ، دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در بروکسل، تاکید کرد که ناتو دو وظیفه اصلی دارد. اولین آن ادامه حمایت از اوکراین است و مهمترین وظیفه دیگر جلوگیری از تشدید تنش و جلوگیری از تبدیل این درگیری به یک جنگ تمام عیار بین روسیه و ناتو است.
استولتنبرگ گفت: چنین رویارویی رنج، مرگ و ویرانی بیشتری را به همراه خواهد داشت و باید از آن جلوگیری کرد.
دبیرکل ناتو همچنین اعتراف کرد، علیرغم تداوم عرضه تسلیحات و سایر حمایتها از سوی این ائتلاف، «وضعیت دشوار» برای نیروهای مسلح اوکراین و تلفات و خسارات سنگین آنها قابل مشاهده است.
استولتنبرگ افزود: وضعیت در کل خط مقدم، به ویژه در مناطق شرقی، بسیار دشوار است، ما شاهد سطح بالایی از تلفات ارتش اوکراین هستیم.ناتو از اوکراین می خواهد که هر چه سریعتر سرزمینهای خود را آزاد کند و مسئولیت ائتلاف هم ادامه حمایت از کییف برای دادن "موقعیت برتر" به آنها است.
لاوروف "طرحی فتح" روسیه در اروپا را تکذیب کرد
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه اعلام کرد، برخلاف آنچه لوید آستین وزیر دفاع آمریکا مدعی شده، روسیه هرگز برنامههای تهاجمی در اروپا و کشورگشایی در این قاره را نداشته و ندارد.
لاوروف در نشست مطالعه پریماکوف گفت: این ادعا را فردی میگوید که پستی مسئول دارد و نمیتواند ارزیابیهای کارشناسی را دریافت نکند، از جمله متخصصان پنتاگون که وضعیت روابط بین مسکو و واشنگتن را تحلیل میکنند و احتمالاً میدانند دقیقاً در اوکراین چه تصمیمی گرفته میشود، و هیچ طرحهای تهاجمی مانند «روسیه برنامههای فتح کشورها رانداشته، ندارد و نمیتواند داشته باشد».
وزیر خارجه روسیه همچنین گفت که روسیه در حال حاضر نیازی ندارد به چگونگی احیای روابط با اروپا فکر کند. وی افزود: «من فکر نمیکنم اصلاً نیازی به فکر کردن در مورد اینکه چگونه میتوانیم روابط با اروپا را احیا کنیم، داشته باشیم. ما باید به این فکر کنیم که چگونه به پیچیدگی تصمیم گیریها در سیاستهای اروپایی، و در وهله نخست تجارت، اقتصادی و سرمایهگذاری که اروپا تحت تأثیر واشنگتن انجام میدهد، وابسته نباشیم.»
کرملین: جامعه اوکراین بدون تأثیر خارجی خود بیثبات خواهد شد
دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه معتقد است که خود جامعه اوکراین بدون تأثیر خارجی در حال بی ثبات شدن است.
پسکوف در مورد اظهارات آلکسی دانیلوف، دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین، مبنی بر اینکه گویا ولادیمیر پوتین دستور بیثبات کردن اوضاع داخلی در این کشور در رابطه با بنبست نظامی در منطقه درگیری اوکراین را داده است، اینگونه گفت: « اوضاع اجتماعی در اوکراین به خودی خود بی ثبات کننده است. کسانی هستند که ماهیت اصلی آنچه را که اتفاق میافتد را درک میکنند و توانایی تفکر هوشیار را حفظ کرده اند و مسلماً از وضعیت موجود در این کشور رضایت ندارند.»
شواهد روسیه درباره انتقال مواد شیمیایی آمریکا به اوکراین
کیریل لیسوگارسکی، رئیس هیئت نمایندگی روسیه در نشستی تخصصی در سازمان منع تسلیحات شیمیایی (OPCW) و معاون وزیر صنعت و تجارت این کشور اعلام کرد که فدراسیون روسیه شواهد غیرقابل انکاری در اختیار دارد که نشان میدهد ایالات متحده در تامین مواد شیمیایی سمی برای اوکراین دست دارد.
این دیپلمات گفت: ما به کشورهای عضو کنوانسیون تسلیحات شیمیایی اطلاع دادهایم که شواهد غیرقابل انکاری مبنی بر مشارکت ایالات متحده و متحدانش در منطقه اقیانوس اطلس شمالی در تحویل مواد شیمیایی سمی فهرست شده و فهرست نشده و همچنین ابزارهای تحویل آنها به اوکراین در اختیار داریم.
لیسوگارسکی در جریان نشست سازمان منع سلاح های شیمیایی در لاهه همچنین اشاره کرد که چنین مواد شیمیایی سمی، از جمله مواد شیمیایی کنترل شورش (RCCs)، برای نیروهای مسلح اوکراین و مزدوران خارجی که در کنار آنها می جنگند، منتقل می شود.، به گفته وی، روسیه اطلاعاتی در مورد استفاده از مواد شیمیایی سمی توسط عوامل سرویسهای امنیتی ویژه کییف علیه مقامات نهادهای جدید مناطق تازه الحاق شده به روسیه دارد.
سفیر سابق آمریکا: غرب باید از هدف بازگرداندن مرزهای سابق اوکراین دست بردارد
ایوا دالدر، سفیر سابق آمریکا در ناتو و رئیس شورای امور جهانی شیکاگو در مقاله خود برای روزنامه پولیتیکو که روز دوشنبه منتشر شده، تاکید کرده که کشورهای غربی باید وظیفه بازگرداندن مرزهای اوکراین از طریق ابزارهای نظامی را رها کند و بر ارائه تضمینهای امنیتی برای بخشی از کشور که هنوز تحت کنترل کییف قرار دارد تمرکز کند.
این دیپلمات سابق نوشت: «واقعیت بنبست کنونی باید راهبرد غرب در قبال درگیری را تعیین کند. اکنون به جای اینکه روی بازپس گیری بیشتر یا تمام اراضی اوکراین از طریق ابزارهای نظامی حساب کنیم، باید تمرکز خود را به تامین امنیت آینده اوکراین در غرب معطوف شویم.»
وی یادآور شد که طی 11 ماه گذشته که روسیه و اوکراین در حال درگیری نظامی بودند، کمی بیش از 800 کیلومتر مربع، که کمتر از 0.2 درصد از خاک اوکراین است تغییر کرده است. به گفته دالدر، با نا دیده گرفتن سرزمینهایی که روسیه در حال حاضر تحت کنترل خود قرار داده، ایالات متحده و متحدانش باید «ضمانت امنیتی قابل اعتمادی را به اوکراین ارائه دهند».
سفیر سابق افزود، نکته تنها این نیست که اعضای ناتو نه تنها در مورد امکانسنجی و زمانبندی پیشنهاد عضویت اوکراین اختلاف نظر دارند. به احتمال زیاد سالها طول خواهد کشید تا این روند پیشرفت داشته باشد. بنابراین، واشنگتن و متحدان کلیدی اروپایی باید در نظر بگیرند که برای پر کردن شکاف، به اوکراین - یا حداقل سرزمینی که در حال حاضر تحت کنترل کییف قرار دارد - ضمانت امنیتی دوجانبه فوری و الزام آور ارائه دهند.
چین گزارش مربوط به ساخت تونل مشترک با روسیه در کریمه را تکذیب کرد
وانگ ونبین، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه چین روز دوشنبه از اظهار نظر درباره ادعای قصد روسیه و چین برای ساخت تونل زیر آبی که شبه جزیره کریمه را به روسیه متصل کند، خودداری کرد و چنین گزارش هایی را نادرست خواند.
بدین ترتیب این مقام وزارت خارجه چین در مورد گزارش اخیر روزنامه واشنگتن پست اظهار نظر کرد و تنها گفت: «ادعای این نشریه هیچ مبنایی ندارد و من نمی توانم در مورد آن اظهار نظر کنم.»
این نشریه آمریکایی نوشته بود که تاجران روسیه و چین ظاهراً در حال مذاکره برای ساخت یک تونل زیر آب در زیر پل کریمه به منظور محافظت از این سازه در برابر حملات نیروهای مسلح اوکراین هستند.
در همان روز، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز، اطلاعات مربوط به ساخت یک تونل زیر آب را بی اساس خواند. به گفته وی، ادعای این نشریه نباید مورد توجه قرار گیرد.
گمرک اوکراین از ورود طلای قوم سکا به این کشور خبر داد
اداره گمرک اوکراین روز دوشنبه گزارش داد که محمولهای از «طلای سکایی» (متعلق به قوم باستانی سکا در منطقه کریمه) به اوکراین بازگردانده شد.
سرویس مطبوعاتی گمرک توضیح داد: در حال حاضر، یک کامیون با محمولهای به وزن 2694 کیلوگرم از اموال فرهنگی که در مجموع به عنوان "طلای سکایی" شناخته می شود، وارد منطقه کییف-پچرسکی شده، جایی که کارشناسان فنی گنجینههای موجود در خزانه موزه ملی اوکراین را شناسایی می کنند.
سرگئی آکسنوف، رئیس منطقه کریمه درباره این خبر گفت که روسیه نباید از این موضوع نگران باشد، زیرا واضح است که این طلا در هر صورت به کشور ما بازگردانده نخواهد شد، زیرا هم غرب و هم کییف به قانون و هنجارهای حقوقی اهمیتی نمی دهند. او یادآور شد: وقتی این جواهرات به اوکراین برسد، مسلماً سرنوشت خوبی در انتظار این مجموعه نخواهد بود.
انتهای پیام/