مشاجره سفرای آمریکا و کره شمالی در سازمان ملل

مشاجره سفرای آمریکا و کره شمالی در سازمان ملل

سفرای کشورهای آمریکا و کره شمالی در جلسه شورای امنیت سازمان ملل در مورد پرتاب نخستین ماهواره جاسوسی پیونگ یانگ، مشاجره کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سفرای کشورهای آمریکا و کره شمالی در جلسه شورای امنیت سازمان ملل در مورد پرتاب نخستین ماهواره جاسوسی پیونگ یانگ به مدار زمین و دلایل افزایش کم سابقه، مستقیم تنش ها و بحث های عمومی بین این دو رقیب مشاجره کردند.  

براساس این گزارش، کره شمالی پس از یک وقفه حدود 6 ساله، بار دیگر نماینده خود را به شورای امنیت سازمان ملل فرستاد تا درباره برنامه های اتمی و موشک های بالستیک خود در ماه جولای توضیحاتی ارائه دهد. سپس 15 عضو این شورا با فرستاده کره شمالی درباره پرتاب نخستین ماهواره جاسوسی پیونگ یانگ در 21 نوامبر، دیدار کردند.

براساس این گزارش، در پایان این دیدار، «لیندا توماس گرینفیلد» سفیر آمریکا در سازمان ملل با «کیم سانگ» فرستاده کره شمالی به این سازمان، گفتگویی از قبل برنامه ریزی نشده در کنار میز شورا داشتند که این گفتگو به مشاجره ختم شد و هر یک از طرفین کشور مقابل را به انجام اقدامات تدافعی متهم کردند.

سانگ در جلسه شورا اظهار کرد یک طرف جنگجو یعنی ایالات متحده، ما را با سلاح اتمی تهدید می کند. توسعه، آزمایش، تولید و در اختیار داشتن سیستم های تسلیحاتی معادل با آنچه که ایالات متحده در اختیار دارد و در حال حاضردر حال ارتقای آنهاست، حق قانونی کره شمالی است.

براساس این گزارش، کره شمالی از سال 2006 تاکنون، به دلیل برنامه اتمی و موشک های بالستیک خود، تحت تحریم‌های متعدد سازمان ملل قرار دارد. این تحریم‌ها شامل ممنوعیت توسعه و گسترش موشک‌های بالستیک است. این تکنولوژی هفته گذشته برای پرتاب نخستین ماهواره جاسوسی پیونگ یانگ به مدار زمین بکار گرفته شد و برای آزمایش ده‌ها موشک بالستیک طی 20 ماه گذشته استفاده شده است. آمریکا بارها هشدار داده که پیونگ یانگ آماده انجام هفتمین آزمایش اتمی خود است.

گرینفیلد اظهار کرد ما قویا این ادعای فریبکارانه و غیر منصفانه پیونگ یانگ را رد می کنیم که پرتاب های موشکی این کشور تنها ماهیت دفاعی داشته و در پاسخ به رزمایش های نظامی دو و سه جانبه ما انجام می شود. تمرینات نیروهای آمریکایی تنها تمریناتی روزمره و عادی و دفاعی است.

وی اظهار کرد من بار دیگر بر پیشنهاد گفتگوی بدون پیش شرط با کره شمالی تاکید می کنم.

گفتگوهای خلع سلاح هسته‌ای بین کره شمالی، کره جنوبی، چین، آمریکا، روسیه و ژاپن از سال 2009 به حالت تعلیق درآمده است. علاوه بر این گفتگوها بین کیم جونگ اون رئیس کره شمالی و دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در سال های 2018 و 2019، با هدف خلع سلاح هسته‌ای پیونگ یانگ، با شکست مواجه شد.

فرستاده کره شمالی به سازمان ملل تصریح کرد تا زمانی که تهدید نظامی مستمر از بین نرفته باشد، پیونگ یانگ به افزایش و تقویت ظرفیت هسته‌ای خود ادامه خواهد داد.

نماینده آمریکا نیز اظهار کرد اقدامات کره شمالی براساس شک و بدگمانی در خصوص حمله احتمالی آمریکا به این کشور پایه ریزی شده است.              

گرینفیلد خطاب به کیم مدعی شد اگر چیزی باشد که ایالات متحده بخواهد برای کره شمالی ارسال کند، کمک های بشردوستانه برای کشور شماست و نه سلاح برای نابودی مردمتان.

پیونگ یانگ سه شنبه گذشته 21 نوامبر نخستین ماهواره جاسوسی و شناسایی خود را از پایگاه فضایی «سوهایی» با موفقیت به مدار زمین پرتاب کرد. کره شمالی این ماهواره جاسوسی را نشان‌دهنده «عصر جدیدی از قدرت فضایی» این کشور توصیف کرده بود.

در این راستا کره شمالی ادعا کرد با استفاده از ماهواره جاسوسی جدید خود توانسته به تصاویری از کاخ سفید و برخی از سایت‌های نظامی حساس آمریکا دست پیدا کند.

وب‌سایت خبرگزاری رسمی کره شمالی در بیانیه‌ای روز سه‌شنبه گفت کیم یونگ اون، رئیس کره شمالی تصاویر ماهواره‌ای به دست آمده از اماکن نظامی و دولتی آمریکا از جمله کاخ سفید و پنتاگون را مورد بررسی قرار داده است.

این خبرگزاری همچنین گزارش داد تصاویر چهار ناو هواپیمابر نیروی دریایی آمریکا و یک ناو هواپیمابر انگلیس در تصاویری که از بالای ویرجینیا گرفته شده ثبت شده است.

سه روز پیش نیز کیم جونگ اون رئیس کره شمالی از نخستین تصاویر ثبت شده از «مناطق هدف اصلی»، که توسط ماهواره جاسوسی جدید این کشور گرفته شده است، بازدید کرد.

براساس این گزارش، در تصاویر ثبت شده، تصاویری از شهر سئول پایتخت کره جنوبی و شهرهای دیگر این کشور که پایگاه های نظامی آمریکا در آنجا مستقر است، دیده می شود.

کره شمالی پیشتر دو تلاش ناموفق برای پرتاب نخستین ماهواره شناسایی خود در ماه های مه و اوت سال جاری داشته است. عملیات پرتاب قبلی این ماهواره شناسایی به مدار زمین در 31 ماه مه سال جاری به علت بروز اختلال در شروع کار موتور سکوی دوم با شکست مواجه شد و بقایای آن به دریا ریخت.

کره شمالی بارها تلاش کرده تا ماهواره های دیدبانی زمین را به فضا پرتاب کند، که به نظر می رسد دو فروند از این ماهواره ها با موفقیت در مدار قرار گرفته و آخرین مورد آن در سال 2016 بوده است.

اما در پی پرتاب این ماهواره از سوی کره شمالی، مقامات کره جنوبی اعلام کردند بخشی از توافق نظامی با پیونگ یانگ را به حالت تعلیق در می آورند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon