سردار حزنی: از کاهش جمعیت عشایری در ۱۰ سال اخیر نگرانیم
دبیر قرارگاه محرومیتزدایی و جهاد سازندگی سپاه با بیان اینکه کاهش جمعیت عشایری در ۱۰ سال اخیر نگرانکننده است، گفت: ۲۰۰ هزار نفر از جامعه عشایری در قالب طرح ساماندهی بسیج به عضویت بسیج مستضعفان درآمدند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، سردار سید ضیاءالدین حزنی ظهر امروز در دومین همایش ملی تکریم از شبانان و گلهداران استان اردبیل در بخش جعفرآباد، اظهار داشت: بعد از برگزاری موفقیتآمیز اولین همایش، این استان موفق شده تا دومین همایش را نیز در تجلیل و تکریم از جامعه عشایری برگزار کرده و در کنار آن در رفع مشکلات این جامعه زحمتکش گامهای مؤثری برداشته شود.
وی از عشایر به عنوان پشتوانه عظیم کشورو بازوان توانمند نظام اقتصادی و تولید یاد کرد و گفت: در دوران دفاع مقدس عشایر نگهبان سرحداد و مرزهای کشور بوده و در تأمین امنیت کشور یاریگر مجموعه سپاه و بسیج بوده است.
دبیر قرارگاه محرومیتزدایی و جهاد سازندگی سپاه پاسداران تصریح کرد: عشایر پاسدار دین و طرفدار روحانیت بوده و در احیای باورهای اعتقادی اسلامی و سنتها و آیینهای بومی پیشرو عمل کرده است.
حزنی افزود: انقلاب اسلامی امروز به وجود این مرزداران غیور و غیرتمند به خود میبالد و قطعا در کنار جامعه عشایری مولد کشور، ایل شاهسون از جایگاه ممتازی برخوردار است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: به غیر از تهران، عشایر پرتلاش در استانهای مختلف کشور پراکنده بوده و فارس، کرمان، سیستان و خوزستان بیشترین و قزوین و قم کمترین جامعه عشایری را دارند.
دبیر قرارگاه محرومیتزدایی و جهاد سازندگی سپاه پاسداران اضافه کرد: هدف از برگزاری این همایش همراهی مجموعه عشایری کشور در تأمین امنیت پایداری است که سپاه و بسیج شبانهروز در این مسیر گامهای جدی برداشته است.
حزنی حضور بسیجیان غیرتمند را برای رفع محرومیت مناطق عشایری یادآور شد و اضافه کرد: ما با حضور در مناطق عشایری محروم، صعبالعبور و مرزی سعی میکنیم تا به نفع آنها مشکلات و کاستیهای جامعه عشایری را رفع کنیم.
وی بیان کرد: معتقدیم سربازان واقعی اقتصاد مقاومتی عشایر هستند که در عین کم توقع بودن، پرتلاش در این سنگر حاضر شده و امروز در سنگر تولید نقشآفرینی میکنند.
دبیر قرارگاه محرومیتزدایی و جهاد سازندگی سپاه پاسداران در ادامه سخنان خود یادآور شد: باید با برگزاری جلسات و نشستهای مختلف بارقه امید را در دل عشایر زنده کرده و به گسترش برنامههای محرومیتزدایی و کارآمدی نظام در سایه توجه به جامعه عشایری کمک کنیم.
حزنی تصریح کرد: ایجاد اشتغال برای عشایر پرتوان از مهاجرت آنها به حاشیه شهرها جلوگیری میکند و ضرورت دارد تا همچنان عشایر در سنگر تولید حاضر و مهیا باشند.
وی گفت: استان خراسان رضوی بیشترین دام سبک و قم کمترین دام سبک را در بین جامعه عشایری دارد و استان اردبیل نیز در پرورش دام سبک جایگاه نهم کشور را به خود اختصاص داده است.
دبیر قرارگاه محرومیتزدایی و جهاد سازندگی سپاه پاسداران افزود: در دام سنگین نیز مازندران در جایگاه اول و هرمزگان در جایگاه آخر قرار گرفته و این استان رتبه سوم پرورش دام سنگین را با همت عشایر به خود اختصاص داده است.
حزنی به وضعیت نگرانکننده پرورش دام در مناطق روستایی و عشایری کشور اشاره کرد و ادامه داد: سیاست دولت و نظام حمایت از تولید گوشت قرمز با پرورش دام سبک و سنگین است تا از وابستگی به بیگانگان نجات پیدا کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: 30 درصد از دام سبک و چهار درصد دام سنگین در اختیار جامعه عشایری است و تلاشگران این عرصه 25 درصد گوشت قرمز را تولید و در عرصه 120 میلیون تن پشم و 60 هزار تن محصولات کشاورزی پیشقدم حرکت میکنند.
دبیر قرارگاه محرومیتزدایی نقشآفرینی جامعه عشایری را در تولید 35 درصد صنایع دستی یادآور شد و اضافه کرد: زنان غیرتمند جامعه عشایری با تلاشی مضاعف در این سنگر سعی دارند تا مهارت و توانمندی خود را به نمایش بگذارند.
حزنی بیان کرد: کاهش جمعیت عشایری در 10 سال اخیر نگرانکننده است و باید با تقویت جامعه عشایری به ویژه اشتغال جوانان و جلوگیری از مهاجرت و حاشیهنشینی در شهرها، زمینه حمایت و همراهی آنها را با اهداف و آرمانهای نظام فراهم کنیم.
وی از عشایر به عنوان برکت نظام یاد کرد و ادامه داد: عشایر به عنوان ذخایر انقلاب پشتیبان دین و علما بوده و همواره سعی کردند تا نقش خود را در استحکام نظام دفاعی و مقابله با تهدیدات دشمن نشان دهند.
دبیر قرارگاه محرومیتزدایی و جهاد سازندگی سپاه پاسداران روحیه سلحشوری و مقاومت عشایر را ستود و یاد و خاطره 11 هزار و 500 شهید والامقام جامعه عشایری را گرامی داشت.
حزنی در ادامه سخنان خود یادآور شد: 200 هزار نفر از جامعه عشایری در قالب طرح ساماندهی بسیج به عضویت بسیج مستضعفان درآمده و همواره در صحنههای مختلف مدافع انقلاب و نظام هستند.
وی از مسئولان خواست تا به وعدههای خود در قبال جامعه عشایری به ویژه در تأمین زیرساختهای برق، گاز، مخابرات، بهداشت، آموزش و... عمل کرده و دلگرمی بیشتری را برای زندگی آنها در مناطق عشایری فراهم کنند.
دبیر قرارگاه سازندگی کشور به ضعف فرهنگی و مذهبی در این مناطق اشاره کرد و گفت: حضور کم روحانیان در این مناطق و نبود مسجد در برخی از مناطق عشایری از جمله دغدغهها است که ضرورت دارد با ابتکار مسئولان استانی، بخش عظیمی از این آسیبها رفع شود.
حزنی برگزاری نشست با محیط زیست و مسئولان منابع طبیعی را در حل مشکلات و دغدغههای عشایر به ویژه چرای دام یادآور شد و افزود: مجموعه راه و شهرسازی و راهداری در مرمت و آسفالت راههای روستایی و عشایری باید تلاش کرده و جهاد کشاورزی و دامپزشکی نیز با حضور مستمر در این مناطق سعی کنند تا تقویت نظام تولید را با همراهی جامعه عشایری انجام دهند.
وی از آبرسانی به 174 قشلاق عشایری و روستا در استان اردبیل قدردانی کرد و ادامه داد: پوشش بیمهای جامعه عشایری و دام آنها از دیگر مطالبات است که امیدواریم در کنار سایر مطالبات، این خواسته آنها برآورده شود.
دبیر قرارگاه محرومیتزدایی و جهاد سازندگی سپاه پاسداران از میراث فرهنگی خواست تا با حضور در مناطق عشایری در حل مشکلات آنها به ویژه ثبت مناطق طبیعی جامعه عشایری همت کرده و دیگر مسئولان نیز آستین همت بالا بزنند تا بهترین خدمات به این جامعه شریف انجام شود.
انتهای پیام/131/.