آمریکا از توسعه قرارداد آکوس با انگلیس و استرالیا خبر داد
وزیر دفاع آمریکا از توسعه قرارداد زیردریایی هستهای با انگلیس و استرالیا موسوم به آکوس خبر داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا از توسعه و آزمایش توانمندی های جنگی پیشرفته در قرارداد موسوم به آکوس با انگلیس و استرالیا خبر داد.
براساس این گزارش، در فاز دوم معاهده امنیتی سه جانبه بین این سه کشور، توانمندی های پیشرفته جنگی برای افزایش حضور در منطقه آسیا اقیانوسیه مورد آزمایش قرار گرفت.
آستین افزود: پیمان آکوس به سمت ابتکارات با تکنولوژی های پیشران در صنعت دفاعی در زمینه هوش مصنوعی، جنگ الکترونیکی و تکنولوژی کوانتوم پیش می رود.
رئیس پنتاگون این اظهارات را در دیدار با ریچارد مارلز وزیر دفاع استرالیا و وزیر دفاع انگلیس، در مقر واحد ابتکارات دفاعی پنتاگون در کالیفرنیا اظهار کرد.
آستین تصریح کرد او گفتگوهایی سازنده با وزرای دفاع دو کشور انگلیس و استرالیا داشته و آنها در این نشست بر تعهد خود برای دست یابی به اهداف پیمان دفاعی آکوس تاکید کردند.
براساس این گزارش، محور اولیه پیمان آکوس تمرکز بر کمک به استرالیا در ساخت زیردریایی مجهز به سلاح هسته ای تا اوایل دهه 40 قرن 20 و کمک به این کشور در خرید دستکم 3 فروند زیردریایی مجهز به سلاح هسته ای تا دهه 30 قرن بیستم بوده است.
اما محور دوم این قرارداد، تمرکز بر توانمندی های جنگی پیشرفته بین این سه کشور از جمله مجموعه ای از تمرینات آزمایشی با سستم های خودکار تسلیحاتی در آب های منطقه آسیا اقیانوسیه است که در سال 2024 آغاز خواهد شد.
یک مقام ارشد دفاعی آمریکا در این باره گفت: مجموعه تمرین های مورد توافق، تلاشی جدید و برجسته برای آزمایش، توسعه و تحویل سیستم های خودکار دریایی به جنگجویان ماست. ما از این پیمان دفاعی برای تقویت سریع پیچیدگی ها و دامنه سیستم های دریانوردی استفاده می کنیم. ما علاوه بر این، از یک اکوسیستم برای ارتقا و اشتراک گذاری اطلاعات،ایده ها و ظرفیت ها استفاده خواهیم کرد.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در سال 2021 از آغاز پیمان آکوس خبر داد. این پیمان به عنوان راهی برای افزایش حضور نظامی این کشور در منطقه آسیا اقیانوسیه و مقابله با نفوذ فزاینده چین در این منطقه عنوان شد. بایدن همچنین در ماه مارس سال جاری مسیری استوار را برای استرالیا به منظور توسعه و بدست آوردن زیردریایی های هستهای ترسیم کرد. این مسیر با یک طرح آموزشی برای دریانوردان استرالیا در همکاری با نیروهای دریایی آمریکا و انگلیس در بنادر زیردریایی ها در سال جاری، آغاز می شد.
آمریکا همچنین بازدید و سفر زیردریایی های مجهز به سلاح هستهای خود به استرالیا را در سال 2023، افزایش داد.
این در حالی است که چندی قبل گنادی گاتیلوف نماینده دائم روسیه در دفتر سازمان ملل در ژنو از امکان گسترش اتحاد آکوس (استرالیا، انگلیس، آمریکا) و تبدیل آن به یک بلوک نظامی-سیاسی تمام عیار، در صورت پیوستن کره جنوبی و ژاپن خبر داده و گفت: آمریکا قصد دارد بدین طریق سلطه جهانی خود را حفظ کند.
این دیپلمات روس افزود: تقویت همکاریهای نظامی-فنی و علمی-فناوری واشنگتن با سئول و توکیو، ادغام آنها در پروژه های در حال اجرا در چارچوب اتحاد آکوس را تسهیل می کند، بنابراین الحاق کره جنوبی و ژاپن به "این مشارکت" را کاملا واقع بینانه کرده است.
علاوه بر این، به عقیده گاتیلوف، دلیل اینکه مقامات نیوزیلند قصد ندارند به اتحاد آکوس بپیوندند این است که ولینگتون سالهاست به سیاست ضد هستهای متعهد مانده است. نماینده دائم روسیه در ژنو تاکید کرد: «علیرغم مشارکت نیوزلند در برخی پروژههای اتحاد آکوس و همچنین علاقه ولینگتون به همکاری نزدیک علمی و فناوری با واشنگتن، کانبرا و لندن، مقامات نیوزیلند قصد ندارند به این اتحاد سه جانبه بپیوندند. دلیل اصلی این امر در تعهد ولینگتون به چندین سال سیاست ضد هستهای و وضعیت نیوزلند به عنوان یکی از رهبران جریان اصلی عدم گسترش نهفته است. ضمن اینکه، پیوستن به AUKUS می تواند منجر به زیان های جدی به اعتبار کشور نیوزلند شود.»
علاوه بر این چندی قبل سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه ابراز عقیده کرد که ایالات متحده آماده است تا به توافقنامه منع گسترش تسلیحات هستهای (NPT) دست درازی کند تا پروژه هستهای خود در چارچوب اتحاد آکوس AUKUS (استرالیا، انگلیس، ایالات متحده آمریکا) را از چارچوب این سند خارج کند.
به عقیده وی، چنین تهدیدی در نتیجه تلاش برای خارج کردن پروژه هستهای آمریکا در چارچوب بلوک نظامی جدید آکوس AUKUS از موارد این معاهده بوجود آمده است. ضمن اینکه، ایالات متحده در حال حاضر ژاپن و کره جنوبی را هم برای همسو کردن با خود "فریب" می دهد.
انتهای پیام/