رئیسی: در بودجه سال ۱۴۰۳ تلاش شده واقعیت‌ها دیده شود/ مسئولان از حاشیه‌ها پرهیز کنند

رئیسی: در بودجه سال 1403 تلاش شده واقعیت‌ها دیده شود/ مسئولان از حاشیه‌ها پرهیز کنند

رئیس‌جمهور گفت: در بودجه سال ۱۴۰۳ تلاش شده که واقعیت‌ها دیده شود و واقع‌نگری از محورهای مورد توجه بودجه است؛ هم هزینه‌ها و هم درآمدها باید واقعی دیده شود.

 به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور صبح امروز، سه‌شنبه، در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در جریان تقدیم کلیات لایحه بودجه 1403 کشور طی سخنانی بیان کرد: دولت با همکاری تمامی بخش‌ها به‌ویژه مجلس شورای اسلامی برای اجرای بودجه سال 1402 تلاش کرد اجرای این قانون به رشد اقتصاد، تولید و مهار تورم بینجامد.

وی افزود: تلاش دولت بر اجرای قانون بودجه سال 1402 بوده است؛ ما سعی کردیم آن‌چه انجام گرفته است، قابل سنجش باشد.

رئیس‌جمهور گفت: در بودجه سال 1403 تلاش شده است که واقعیت‌ها دیده شود و واقع‌نگری از محورهای مورد توجه بودجه است؛ هم هزینه‌ها و هم درآمدها باید واقعی دیده شود.

رئیسی با قدردانی از نمایندگان مجلس برای تصویب برنامه هفتم توسعه، ابراز امیدواری کرد این برنامه ابلاغی توسعه در همه‌جانبه کشور مؤثر باشد و بتوان آن را به‌خلاف برنامه‌های قبلی، اجرا کرد.

وی عنوان کرد: بودجه 1403 مبتنی بر برنامه هفتم است و با نگاه به این برنامه، بودجه را تدوین کردیم. تلاش کردیم در بودجه بسیاری از ناترازی‌هایی که امروزه موجب رنج همگان است، با حرکت جهادی به تراز برسد.

رئیس‌جمهور گفت: دولت در جهت مهار تورم گام برمی‌دارد؛ مهار تورم مربوط به کسری بودجه، مهار نقدینگی، برداشت‌های بانک‌ها و سایر علل است.

رئیسی با بیان اینکه "به‌طور میانگین در دهه 1390 رشد اقتصادی نداشتیم"، خاطرنشان کرد: در اولین سال دولت سیزدهم رشد بیش از 4 درصد را تجربه کردیم. در سال 1401 رشد بیش از 4درصدی را گذراندیم و هم‌چنین در سال گذشته تلاش کردیم کسری بودجه نداشته باشیم. ما تلاش کردیم تغایری بین منابع و مصارف وجود نداشته باشد و این تلاش به ثمر نشست. شاهدیم که رشد نقدینگی به 26 درصد رسیده است و هدف داریم تا پایان سال به 25 درصد برسد.

وی با اشاره به اینکه ناترازی بانک‌ها و ضرورت انضباط بانکی در کشور از دیگر مسائل مهم است، اضافه کرد: دولت در برنامه دارد که بانک‌ها و مؤسسات اعتباری را که ایجاد مشکل می‌کردند، تعیین تکلیف کند. تلاش دولت برای انضباط‌بخشی است و هیچ سهامداری دچار مشکل نخواهد شد و فقط قرار است انضباط مالی برقرار کنیم، این موارد موجب تورم است که باید کنترل شود.

رئیس‌جمهور با اشاره به نرخ تورم گفت: تورم ماهانه به 2.2 درصد رسیده و هم‌چنین تورم نقطه به نقطه و سالانه کاهشی شده است. اگر انضباط مالی،‌ توجه به هزینه‌ها و درآمدها صورت بگیرد حتماً شاهد کاهش تورم خواهیم بود و این مورد خواست مقام معظم رهبری، دولت، مجلس و همه مردم است.

وی ابراز کرد: تلاش کردیم نقدینگی را به‌سوی تولید هدایت کنیم و این مسئله قابل گزارش است.

رئیس‌جمهور با اعلام این خبر که بیش از 6000 واحد صنعتی تعطیل و نیمه‌تعطیل وارد چرخه تولید شده است، خاطرنشان کرد: تولید در اقتصاد مقاومتی مسئله اول و شعار سال است. دولت و مجلس نیز تولید را در دستورکار دارند تا تولیدکننده با مشکل مواجه نشود.

رئیسی با طرح این سؤال که "در برنامه‌های گذشته و بودجه سنواتی بر مولدسازی تأکید شده ولی چرا اجرا نشده است؟" تصریح کرد: برخی فکر کردند آیین‌نامه مولدسازی یک قانون جدید است، بلکه این روش اجرای سریع قانونی است که مجلس آن را وضع کرده است. دولت‌ها مکلف به مولدسازی بوده‌اند اما درآمدی از این جهت کسب نشده است.

وی با تصریح به اینکه مبارزه با فقر و فاصله طبقاتی در دولت دنبال می‌شود، اضافه کرد: کشور به کارگاه‌های فعال در حوزه‌های مختلف تبدیل شده است.

رئیس‌جمهور گفت: پیشرفت کشور یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است و همه باید با استفاده از ظرفیت‌های متعدد و گوناگون برای پیشرفت کشور تلاش کنیم تا گره از زندگی مردم گشوده شود. انتظار مردم از مسئولان و دست‌اندرکاران این است که به متن بپردازند و از حاشیه پرهیز کنند؛ متن یعنی خدمت به مردم و گره‌گشایی از مشکلات آنان.

کاهش نرخ بیکاری، رشد آمار اشتغال، رسیدن آمار شرکت‌های دانش‌بنیان به 10 هزار، آمار دو میلیارد دلاری صادرات محصول دانش‌بنیان، اقدامات دولت در حوزه‌های مسکن، شهرسازی، مسیرهای جاده‌ای شمال و جنوب و شرق و غرب از جمله موارد مورد اشاره رئیسی بود.

وی هم‌چنین عنوان کرد: ما در بودجه تلاش کردیم در جهت رفع ناترازی‌های صندوق‌های بازنشستگی، ناترازی در انرژی، ناترازی در بانک‌ها و غیره گام برداریم. اصلاح ساختار بودجه و انضباط مالی در دستورکار دولت بوده و هست.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: با تکیه بر رشد اقتصادی 8 درصد که در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری برنامه‌ریزی کرده‌ایم، در سه‌ماهه ابتدای امسال شاهد رشد 7درصدی اقتصاد هستیم. آمارها از حوزه‌های مختلف نشان می‌دهد این وضعیت رشد اقتصادی تا پایان سال با گذشته متفاوت خواهد بود.

رئیسی تصریح کرد: هدف‌گذاری ما رشد اقتصادی 8 درصد است و بنا بر آن برنامه‌ریزی کرده‌ایم. توجه عدالت در پرداخت‌ها در سطح استانی و ملی، توجه به نقش مردم در اقتصاد و فعال کردن اقتصاد خصوصی و تعاونی از جمله موارد مدنظر در بودجه است.

وی درباره میزان مالیات در بودجه سال آینده گفت: در روزهای اخیر برخی تصور کردند مالیات حقوق‌بگیران افزایش خواهد یافت؛ نه، این‌طور نیست و در بودجه سال آینده به آنانی که فرار مالیاتی دارند، توجه شده است. فرارهای مالیاتی مدنظر هستند و هیچ پایه مالیاتی جدید در بودجه سال آینده وجود ندارد و بلکه جلوگیری از فرارهای مالیاتی و دفاع از حقوق مردم مدنظر است.

وی در ادامه تصریح کرد: پیگیری‌های نمایندگان در اجرای دقیق و سریع قانون مؤثر است ولی نباید شجاعت را از مدیران بگیرد؛ یک مدیر باید با جسارت قانون را اجرا و موانع را رفع کند. نظارت و اجرا اگر در جای خود باشد در رفاه، افزایش سرمایه اجتماعی و رضایتمندی مردم مؤثر خواهد بود.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: ما می‌توانیم گام‌های برداشته‌نشده و یا عقب‌ماندگی‌هایی را که داشته‌ایم، جبران کنیم. نگاه‌مان «ما می‌توانیم» است و ظرفیت‌های متعدد و گوناگون کشور می‌تواند بسیاری از گره‌ها را باز کند.

رئیسی با اشاره به سفر روز گذشته رئیس جمهور کوبا به تهران، گفت: این مقام عالی کوبا گفت "من در شگفتم چگونه کشوری با این‌همه تهدید و تحریم این میزان پیشرفت داشته است".

رئیسی اضافه کرد: ما مقرر کردیم مهمانان خارجی از نمایشگاه توانمندی‌های کشور بازدید داشته باشند تا مشخص شود که کشور در این شرایط چه جایگاهی دارد.

وی هم‌چنین تأکید کرد تلاش دولت این است تا دغدغه‌های مردم برطرف شود و مشکلات حل شود.

رئیس‌جمهور در ابتدای سخنان خود با اشاره به وقایع اخیر در غزه و جنایت رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، تصریح کرد: ظلم به مردم مظلوم و مقتدر فلسطین موجب تأسف همه ما و بشریت است؛ شهادت 6500 کودک و به خاک و خون کشیده شدن زنان و مردان مقاوم در فلسطین را یادآوری کرده و بر ارواح شهدا درود می‌فرستم. آن‌چه از نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت در غزه صورت می‌گیرد موجب تأسف بشریت است اما تأسف‌بارتر آن‌که حامی این نسل‌کشی کسانی هستند که مدعی حقوق انسان می‌باشند؛ آمریکا و غربی‌ها چگونه می‌خواهند در مقابل خدا، وجدان و تاریخ پاسخگو باشند؟

وی افزود: تأسف‌بارتر اینکه سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی که متکفل دفاع از مظلوم هستند، کارآمدی خود را مقابل نظام سلطه و قدرت آمریکا از دست دادند، اما ناامید نیستیم و معتقدیم ملت‌ها امروز به‌پا خاسته‌اند و حقوق بشر، اجرای عدالت و نظم نوین جهانی را فریاد می‌زنند، هم‌چنانی که خداوند به حکومت فرعون در زمان حضرت موسی(ع) پایان داد، باور داریم شهادت زنان و کودکان فلسطینی به حکومت جعلی رژیم صهیونیستی پایان خواهد داد و ما شاهد پیروزی فلسطینی‌ها و نابودی اسرائیلی‌ها خواهیم بود.

رئیس‌جمهور هم‌چنین ضمن گرامیداشت شهید آیت‌الله مدرس، عنوان کرد: ایشان نمایند واقعی مردم بود و یک شخصیت طراز برای دولت و مجلس است.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران