سردار نائینی: فتحیان؛ مترادف بهداری در دفاع مقدس است

سردار نائینی: فتحیان؛ مترادف بهداری در دفاع مقدس است

مراسم رونمایی از کتاب تاریخ شفاهی سردار نصرالله فتحیان با حضور مسئولین کشوری و لشکری و جمعی از پزشکان، کادر درمان، پژوهشگران و راویان، امروز سه‌شنبه در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مراسم رونمایی از کتاب تاریخ شفاهی سردار سرتیپ پاسدار دکتر نصرالله فتحیان با حضور مسئولین کشوری و لشکری و جمعی از پزشکان، کادر درمان، پژوهشگران و راویان، امروز سه‌شنبه در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برگزار شد.

در این مراسم دکتر محققی معاون وزیر بهداشت، دکتر عوض زاده معاون بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح، دکتر بینات معاون بهداشت و درمان سپاه پاسداران، سردار فتحیان مسئول بهداری قرارگاه خاتم‌الانبیاء، سردار سرلشکر سیدیحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا، دکتر کولیوند رئیس جمعیت هلال‌احمر، سردار علایی فرمانده قرارگاه نوح در دوران دفاع مقدس، سردار غلام پور فرمانده قرارگاه کربلا در دوران دفاع مقدس، سردار علی‌محمد نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم سردار دکتر علی‌محمد نائینی مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران و رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با اشاره به این‌که تاریخ شفاهی در مرکز مکمل پژوهش‌های متنی است، گفت: پژوهش‌های تاریخی بر اساس یک طرح پژوهشی انجام می‌شود و با خاطره گویی و تمرکز صرف بر جنبه‌های عاطفی جنگ متفاوت است. درواقع روایت‌ها در پرتو همکاری نزدیک راوی و پژوهشگر به‌صورت منظم با مطالعه اسناد تولید می‌شود.

وی افزود: فرماندهان بر اساس نقش‌هایی که در دوران دفاع مقدس بر عهده داشته‌اند، به‌عنوان راوی که خالق و یا ناظر صحنه‌ها و حوادث جنگ بوده‌اند، از تجربیات و نقش‌های خود روایت می‌کنند.

مشاور فرمانده کل سپاه تاریخ شفاهی را ترکیبی از توصیف و تبیین برشمرد و اظهار کرد: محصول تاریخ شفاهی دانش‌افزایی و پاسداشت میراث تاریخی است و از تحریف جلوگیری و روایت درست را تثبیت می‌کند.

وی تأکید کرد: ماهیت تاریخ شفاهی، هم ثبت و ضبط کارنامه بخش‌های مختلف جنگ است و هم تجربه نگاری و مستند کردن تجربیات عملی است. همزمان راوی و محقق به توصیف و چگونگی حوادث می‌پردازد؛ و پاسخ سؤالات و شبهات داده می‌شود. درواقع با تولید روایت معیار با تحریف جنگ هم مقابله می‌شود.

سردار نائینی با اظهار به این‌که در رسته‌های تخصصی جنگ به نسبت فرماندهی و هدایت جنگ، خلأ اسنادی داریم، یادآور شد: در کنار همه فرماندهان سپاه تا رده تیپ مستقل راوی حضور داشته ولی در کنار فرماندهان شاخص رسته‌های تخصصی متأسفانه راوی نداشته‌ایم. بعد از جنگ هم مرکز متمرکز بر تاریخ شفاهی فقط فرماندهان عالی بوده است.

وی با اشاره به این‌که در دوران دفاع مقدس در هر رسته تخصصی ده‌ها تخصص و متخصص از سپاه و ارتش و جهاد و نیروهای مردمی حضور داشته‌اند، اظهار کرد: به‌واقع می‌توان گفت تخصصی‌ترین کارها در صحنه جنگ انجام شده است و امروز ما نیازمند نویسندگان متخصص و راویان تخصصی برای روایت گری هستیم.

رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس افزود: ظرفیت بی‌نظیری حوزه‌های تخصصی برای تولید آثار ادبی و هنری دارند. صدها کتاب و آثار تلویزیونی و سینمایی می‌توان تولید کرد.

وی با بیان این‌که جنگ را نباید در خاطره رزمنده و تاریخ شفاهی فرمانده خلاصه کرد، تصریح کرد: فرماندهان نقش بی بدلیلی در طرح‌ریزی، تدبیر و هدایت جنگ داشتند؛ اما این جنگ را واحدهای تخصصی اطلاعات، عملیات، هوانیروز، یگان دریایی، هوایی، لجستیک، زرهی، توپخانه، مهندسی و جهاد سازندگی، بهداری و ش، م، ر، تبلیغات و عقیدتی و سیاسی، پدافند، ادوات و تخریب، آموزش و نیروی انسانی، مخابرات و جنگ الکترونیک در قرارگاه‌ها و یگان‌ها پشتیبانی کرد و بدون آن‌ها معنی نداشت. واحدهای تخصصی نقش تعیین‌کننده‌ای در توفیقات فرماندهان و پیروزی رزمندگان ها در جنگ داشتند.

سردار نائینی با اشاره به این‌که 40 درصد تاریخ شفاهی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس مربوط به حوزه‌های تخصصی است، گفت: حدود 300 پروژه تحقیقاتی در حوزه‌های تخصصی توسط پژوهشگران در مرکز فعال است. علاوه بر تاریخ شفاهی در 20 حوزه تخصصی کتاب‌های شناسنامه و اطلس و کارنامه تعریف شده و بیش از 60 درصد آن‌ها یا آماده انتشار یا پروژه فعال مرکز است.

وی اشاره کرد: تاریخ شفاهی 10 نفر از فرماندهان شاخص بهداری در دفاع مقدس در 198 جلسه تاکنون برگزار شده است.

مشاور فرمانده کل سپاه متذکر شد: تاریخ شفاهی حوزه تخصصی با روایت اسنادی و روایت فرماندهان تکمیل و تدقیق می‌شود.

سردار نائینی در ادامه با اشاره به این‌که پزشکان در دوران دفاع مقدس با عشق به جبهه‌ها می‌آمدند. دغدغه آن‌ها این بود؛ مجروحان جنگی، تنها نمانند؛ گفت: تک‌تک کادر درمان اعم از پرستار و پزشک و پزشکیار، در هشت سال دفاع مقدس، فداکاری کردند، با حضور در خط مقدم و پشت جبهه‌ها، به یاری مجروحان جنگ شتافتند.

وی از اهمیت فوق‌العاده نقش جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس و جبهه‌های جنگ به جهت تخصص در امر درمان جانبازان جنگی گفت و بیان کرد: رزمندگان با دیدن پزشکان و پست‌های امداد و بیمارستان‌های صحرایی و بیمارستان‌ها در منطقه جنگی، احساس آرامش می‌کردند. همه می‌دانستند در وقت جانبازی و مجروح شدن تنها نخواهند بود.

رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با اشاره به این‌که ساماندهی این مجموعه در منطقه بر عهده مراکز و فرماندهان بهداری جنگ در قرارگاه‌ها بود، افزود: سردار فتحیان نام‌آشناترین فرمانده بهداری دفاع مقدس بودند. فتحیان مترادف بهداری در دفاع مقدس است.

وی تأکید کرد: در کنار همه فرماندهان و همه نبردها حضور دارد. مجاهد بزرگ، خوشنام و صمیمی و از فرماندهان بزرگ دوران دفاع مقدس هستند و پس از جنگ هم به ثبت تاریخ جنگ اهتمام داشته‌اند.

سردار نائینی با بیان این تخصصی‌ترین مراکز درمانی را ایجاد و تخصصی‌ترین کارهای پزشکی و جراحی‌ها در خطوط مقدم انجام شده است، گفت: در این اثر نقش اول را راوی سردار فتحیان داشته است و بعد پژوهشگر و مجری سردار علی‌اصغر ملا و تدوین بر عهده عباس حیدری مقدم بوده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
triboon
گوشتیران