طحان نظیف: هیچ دستگاهی نباید خود را فارغ از قانون اساسی بداند/توسعه زمان بررسی صلاحیت‌ها با توجه به افزایش تعداد داوطلبان

طحان نظیف: هیچ دستگاهی نباید خود را فارغ از قانون اساسی بداند/توسعه زمان بررسی صلاحیت‌ها با توجه به افزایش تعداد داوطلبان

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه غایت و آرمان قانون اساسی، ایجاد تمدن ایران اسلامی است، تاکید کرد: هیچ دستگاهی نباید خود را فارغ از قانون اساسی بداند و همه باید قانون اساسی را به عنوان یک متن بالا دستی در نظر داشته باشند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم،‌ هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان عصر امروز (دوشنبه) به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی حاضر شد تا به سوالات دانشجویان پاسخ دهد. 

طحان نظیف پیش از شروع  پرسش و پاسخ‌های دانشجویی طی سخنانی اظهار داشت: دانشجوی انقلابی لحظه‌ای از قانون اساسی و اسنادی که بر اساس آن هستند از جمله بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و سیاست‌های کلی نظام  غافل نمی شود. چرا که رد پای بسیاری از موضوعات روز کشور  از جمله مسئله مقاومت در قانون اساسی دیده می‌شود و همین ظرفیت‌های جهان شمول قانون اساسی است که قدرت استکبار را به چالش کشیده و او را زمینه گیر کرده است. 

وی با بیان اینکه غایت قانون اساسی و آرمان او ایجاد تمدن ایران اسلامی است، تاکید کرد: هیچ دستگاهی نباید خود را فارغ از قانون اساسی بداند و همه باید قانون اساسی را به عنوان یک متن بالا دستی در نظر داشته باشند و با اجرای مفاد آن از موجودیت این متن بالادستی صیانت کنند. 

طحان نظیف با اشاره به انتخابات اسفند ماه گفت: ما در انتهای امسال دو انتخابات مجلس و خبرگان رهبری را داریم که هر یک در جای خود مهم هستند. ما تمهیداتی را از ماه‌ها و سالهای گذشته برای برگزاری یک انتخابات پرشور و در تراز جمهوری اسلامی در نظر گرفتیم. یکی از این اقدامات اصلاح قانون انتخابات مجلس بود که چند روز پیش از آغاز فرآیند پیش‌ثبت نام انتخابات مجلس به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد. 

سخنگوی شورای نگهبان با بیان برخی تغییرات در قانون انتخابات مجلس، خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبه مجلس، تغییراتی  در فرآیندها ایجاد شد از جمله توسعه زمان بررسی صلاحیت‌ها با توجه به افزایش تعداد داوطلبان شرکت در انتخابات به نسبت دوره‌های گذشته که اقدام مثبتی بود. همچنین بروز رسانی  احکام مربوط به تبلیغات یا تخلفات مالی که با توجه مشکلات موجود در این حوزه در انتخابات‌های گذشته، امری لازم بود. علاوه بر این پیش بینی فرآیند پیش‌ثبت‌نام برای اولین بار در قانون دیده شد که امری مطلوب بود. چرا که برخی افراد بودند که در دوره‌های قبلی تنها به دلایل شکلی از جمله ایراد در مدرک تحصیلی رد صلاحیت می‌شدند که برای افراد ممکن بود تبعات شخصی داشته باشد. ضمن اینکه موجب اتلاف وقت هیئت‌های اجرایی و نظارت هم می‌شد. 

 سخنگوی شورای نگهبان در ادامه این نشست دانشجویی در پاسخ به پرسش یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه چرا شورای نگهبان انتخابات را مهندسی می‌کند؟ گفت: به لطف خدا ادعاها نسبت به شورای نگهبان کم نیست و ما نیز گوش شنوا داریم و درهای این شورا به روی گروه‌های سیاسی مختلف باز است. اما در پاسخ به شما باید بگویم که اولاً شورای نگهبان ناظر بر انتخابات است و نه مجری و در ثانی اگر سال‌های بعد از انقلاب را بررسی کنیم، مشاهده می‌کنیم که دولت‌های متفاوتی روی کار آمدند که از جریانات سیاسی مختلفی بوده‌اند، درباره مجالس نیز همین‌گونه است.

وی افزود: آنچه موردنظر شورای نگهبان است عمل بر اساس قانون است؛ ما اصلاً نگاه سیاسی، حزبی و سلیقه‌ای به افراد نداریم و به افراد فارغ از خواستگاه سیاسی آنها نگاه می‌کنیم و اتفاقاً هجمه‌ها علیه شورای نگهبان حاکی از این است که بین افراد جریانات سیاسی، برخی رد و برخی دیگر تأیید شده‌اند؛ نگاه شورای نگهبان این نیست که توازن برقرار کنیم و بگوییم اگر افرادی از یک جریان رد صلاحیت شدند، از جریان دیگر هم افرادی رد صلاحیت شوند.

طحان نظیف همچنین  در پاسخ به سوالی درباره مصوبه مجلس برای افزایش سن بازنشستگی گفت: درباره فرایند تصویب آن باید از نمایندگان مجلس پرسش شود؛ اما درباره سرنوشت آن در شورای نگهبان باید بگویم که هنوز نوبت به بررسی این مصوبه در شورای نگهبان نرسیده است. این اطمینان را می‌دهم که هم بررسی دقیقی در صحن شورای نگهبان در این زمینه خواهیم داشت و هم اینکه به‌محض تعیین تکلیف موضوع، حتماً اطلاع‌رسانی لازم را انجام خواهیم داد.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره علت رد اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون در ابتدای مجلس یازدهم  با وجود تأیید صلاحیت او از سوی شورای نگهبان تصریح کرد: شورای نگهبان در آن مقطع نیز توضیح داد که بر اساس بررسی‌های انجام شده، نظرش بر احراز صلاحیت بود. مجلس نیز بر اساس آیین‌نامه داخلی خود اختیار بررسی اعتبارنامه نمایندگان را دارد و بر اساس نظر خود و اسناد در اختیار خود تصمیم‌گیری می‌کند؛ در مجموع در این زمینه معتقدم که هر دو نهاد شورای نگهبان و مجلس به وظایف خود عمل کردند.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه در پاسخ به دانشجویی که از شورای نگهبان خواستار ارائه تفسیر درباره اصل 27 قانون اساسی شد، گفت: ارائه تفسیر از سوی شورای نگهبان نیازمند درخواست از سوی برخی از مقامات صالحه است و تاکنون نیز هیچ درخواستی در این زمینه نداشتیم. البته یکی دیگر از راه‌های اظهارنظر از سوی شورای نگهبان درباره این اصل، بررسی مصوبه احتمالی مجلس درباره لایحه مربوط به اصل 27 است که در مرحله رسیدگی مجلس قرار دارد.

انتهای پیام/ 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران