خشم نمایندگان تجاری و اقتصادی آلمان از بن بست بودجه‌ای

خشم نمایندگان تجاری و اقتصادی آلمان از بن بست بودجه‌ای

نمایندگان تجاری و اقتصادی آلمان درباره عواقب بن بست بودجه‌ای ایجاد شده در کشورشان هشدار داده و از دولت فدرال آلمان خوستند هر چه سریع‌تر راه کاری برای برون رفت از آن بیابد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نشریه "دی سایت" در مطلبی نوشت: روز دوشنبه هم "اولاف شولتز"، صدر اعظم آلمان، "کریستین لیندنر"، وزیر دارایی و "رابرت هابک"، وزیر اقتصاد آلمان در مورد بحران بودجه به توافق نرسیدند. نمایندگان اقتصاد و تجارت در آلمان حالا فشارها برای تسریع حل این بحران را بر دولت افزایش داده اند.

به این ترتیب انجمن های تجاری پیشرو آلمان از ائتلاف موسوم به چراغ راهنمایی خواسته اند تا به سرعت اختلافات بودجه جاری را حل کند.

راینر دولگر، رئیس کارفرمایان، در این باره به خبرگزاری آلمان گفت که صرفه جویی 17 میلیارد یورویی از بودجه فدرال حدود 470 میلیارد یورو باید امکان پذیر باشد. او گفت: ما مشکل درآمد نداریم، مشکل هزینه داریم. همچنین بحران بودجه نداریم، بلکه بحران تصمیم گیری با عدم تمایل به سازش وجود دارد. وی تاکید کرد: این امر به عدم اطمینان دامن می‌زند و تنها نارضایتی از دموکراسی را افزایش می‌دهد.

عصر دوشنبه هم در مذاکرات رهبران ائتلاف دولتی آلمان درباره بودجه سال 2024 هیچ پیشرفتی حاصل نشد.

اولاف شولتز از حزب سوسیال دموکرات، کریستین لیندنر، وزیر دارایی از حزب لیبرال دموکرات و رابرت هابک، معاون صدر اعظم آلمان از حزب سبز روزها است که به دنبال راه حلی برای بحران بودجه در مذاکرات سه جانبه هستند. این سه سیاستمدار ارشد همچنین عصر دوشنبه در دفتر صدر اعظم با یکدیگر دیدار کردند. این مذاکرات در اواخر عصر دوشنبه بار دیگر به تعویق افتاد. در ابتدا چیزی در مورد آنچه در این نشست اتفاق افتاد مشخص نبود.

سه حزب حاکم در ائتلاف چراغ راهنمایی در تلاش هستند تا حفره 17 میلیارد یورویی را در بودجه سال 2024 ببندند و سرمایه گذاری در حفاظت از آب و هوا و نوسازی اقتصاد را در چند سال آینده امکان پذیر کنند. شولتز روز دوشنبه ابراز اطمینان کرد که مذاکرات به زودی به نتیجه خواهد رسید . لیندنر، وزیر دارایی نیز در اواخر بعد از ظهر از پیشرفت صحبت کرد.

در این میان "زیگفرید راسورم"، رئیس بخش صنعت از دولت ائتلافی خواست تا راه حلی سریع و پایدار برای بودجه 2024 بیابد. وی تاکید کرد: در حال حاضر عدم اطمینان زیادی در صنعت وجود دارد. سرمایه گذاری در آلمان کمتر است. بسیاری از شرکت ها به پایان صبر خود رسیده‌اند." پیتر آدریان"، رئیس اتاق بازرگانی و صنعت آلمان (DIHK) نیز بیانیه مشابهی را ارائه داد.

به عنوان مثال، بین حزب سوسیال دموکرات، سبزها و لیبرال دموکرت ها این مسئله بحث برانگیز است که آیا ائتلاف موسوم به چراغ راهنمایی باید ترمز بدهی را دوباره در سال آینده تعلیق کند و در نتیجه بتواند میلیاردها وام را تصویب کند.

راینر دولگر در این باره گفت: مشکل طرح ترمز بدهی نیست بلکه هزینه های زیاد و عدم اصلاحات است. همه چیز در مورد اولویت بندی عاقلانه هزینه ها است. بودجه فدرال ارائه شده برای سال آینده بیش از پنج برابر هزینه های مربوط به خدمات اجتماعی، پرسنل و سود سرمایه گذاری را در نظر می گیرد. به گفته وی این برای مصرف بسیار زیاد و برای آینده بسیار کم است. این عدم تعادل در بودجه باید پایان یابد. "

آدریان، رئیس DIHK هم گفت که دولت فدرال آلمان در وضعیت بسیار دشواری قرار دارد. وی افزود: از منظر اقتصادی، باید بگویم: با توجه به وضعیت اقتصادی با قیمت بالای انرژی و شرایط چارچوب نامشخص، ما قبلاً تقریباً در همه بخش‌ها احساس عدم اطمینان زیادی در بین شرکت‌ها کرده‌ایم. اما این در حال حاضر بیشتر افزایش یافته است زیرا چارچوب مالی نامشخص است.

وی گفت: هیچ کس در حال حاضر نمی داند این قطار در آینده به کجا خواهد رفت. این را می توان هم در فضای نوآوری و هم در فضای سرمایه گذاری در آلمان مشاهده کرد. متاسفانه، هر دو به طرز چشمگیری بد هستند.

در اواسط نوامبر، دادگاه قانون اساسی فدرال تخصیص مجدد 60 میلیارد یورو در بودجه سال 2021 به صندوق اقلیم و تحول را باطل اعلام کرد. این پول به عنوان وام کرونا تصویب شد، اما پس از آن برای حفاظت از آب و هوا و نوسازی اقتصاد مورد استفاده قرار گرفت.

همزمان قضات این دادگاه تصمیم گرفتند که دولت اجازه ندارد وام های اضطراری را برای سال های بعد کنار بگذارد. اما دولت فدرال این کار را در صندوق های ویژه انجام داد - که اکنون این اقدام شکاف های اضافی در بودجه ایجاد می کند.

این در شرایطی است که "اولاف شولتز"، صدر اعظم آلمان با بحران‌های مختلف دست و پنجه نرم می‌کند و دولت ائتلافی‌اش در مدیریت اقتصاد دچار مشکل شده است.

به این ترتیب بحران بودجه در حال تبدیل شدن به بحران سیاسی برای "اولاف شولتز" و ائتلاف سه جانبه او است. براساس آخرین نظرسنجی اکثر آلمانی‌ها می‌گویند که از کار دولت ناراضی هستند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon