احیای خدمت اجباری سربازی در دستور کار وزارت دفاع آلمان
وزیر دفاع آلمان بهمنظور مقابله با کمبود نیروی ارتش با وجود انتقادها احیای مجدد طرح خدمت اجباری سربازی را در دستور کار قرار داده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "هامبورگر ابند بلات" آلمان در مطلبی نوشت: در حالی که ارتش آلمان از کمبود پرسنل رنج میبرد "بوریس پیستوریوس"، وزیر دفاع آلمان بحثها درباره خدمت اجباری سربازی را احیا میکند.
بهنوشته این روزنامه آلمانی: به این ترتیب بحث خدمت سربازی اجباری یک بحث بهظاهر پایانناپذیر در آلمان است که اکنون شتاب جدیدی به دست آورده است و شخصاً توسط وزیر دفاع آلمان مورد توجه قرار گرفته است.
"بوریس پیستوریوس"، وزیر دفاع آلمان اعلام کرده است که بهاصطلاح مدل سوئدی را در ذهن دارد.
در زمان حاضر حدود 180000 مرد و زن در این کشور در حال خدمت هستند، اما قرار است تعداد سربازان تا سال 2031 به حدود 200000 نفر افزایش یابد.
برای این منظور پیستوریوس اکنون در حال بررسی مدلهای مختلف خدمات اجباری است. این مقام آلمانی در گفتگویی با روزنامه دیولت گفت: اما هر مدلی اجرا میشود، فارغ از اینکه کدام یک، به اکثریت سیاسی نیز نیاز دارد و دقیقاً به همین دلیل است که ممکن است شکست بخورد، در هر صورت، اپوزیسیون قبلاً این ایده را رد کردهاند.
از طرفی مقاومت در برابر این طرح پیستوریوس در داخل صفوف دولت فدرال هم وجود دارد. کریستین دور، رئیس فراکسیون پارلمانی حزب دولتی لیبرال دموکرات در این باره گفته است: طرح سربازی اجباری به تاریخ پیوسته است.
وی همچنین گفت: مهم است که اطمینان حاصل شود که مردان و زنان جوان بیشتری میخواهند دوباره بخشی از ارتش آلمان باشند، اما این باید داوطلبانه باشد.
از سوی دیگر، دور، افزایش تعداد پستهای ذخیره را بهعنوان طرحی برای کمبود پرسنل پیشنهاد داد. بهگفته وی نیروهای ذخیره میتواند با مشارکت بیشتر تمرینکنندگان و متخصصان به مؤلفه قویتری از یک بوندسور مدرن و قدرتمند تبدیل شود.»
خدمت سربازی اجباری در آلمان در سال 2011 پس از 55 سال به حالت تعلیق درآمد. اندکی پس از تصدی پست وزیر دفاع، پیستوریوس این را یک اشتباه توصیف کرد، اما اشتباهی که در یک چشم به هم زدن قابل اصلاح نیست.
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان هم بحث در مورد بازگشت به خدمت اجباری سربازی را در ماه فوریه رد کرد، اما اکنون پیستوریوس گفت: در آن زمان دلایلی برای تعلیق خدمت اجباری سربازی وجود داشت.
بهگفته وی با نگاهی به گذشته، این یک اشتباه بود.
بهگفته وی معرفی مجدد آن اکنون از نظر ساختاری، قانون اساسی و سیاسی دشوار خواهد بود.
وی اضافه کرد که ازاینرو وی به مدلهای دیگر نگاه میکند.
سوئد هم در سال 2010 خدمت اجباری را مانند آلمان لغو کرد، اما در سال 2017 آن را مجدداً معرفی کرد، از آن زمان، بهطور کلی برای دوازده ماه اعتبار داشته است. در این کشور اسکاندیناوی، همه مردان و زنان جمعآوری میشوند، در واقع، در نهایت تنها بخش اندکی برای خدمت اولیه سربازی انتخاب میشوند. با توجه به این پیشینه و با توجه به تعداد کمی از نیروهای استخدامشده، خدمت سربازی در سوئد کموبیش بهصورت داوطلبانه انجام میشود، بر این اساس اگر کسی نمیخواهد به ارتش بپیوندد، بهجای آن باید خدمات اجتماعی انجام دهد، این تکلیف در مورد زن و مرد یکسان است.
وزیر دفاع آلمان چندی پیش هم گفته بود که بهطور کلی، آلمانیها باید برای تغییر ذهنیت آماده باشند.
وی تأکید کرد: روزهای سود صلح و هزینههای دفاعی کم به پایان رسیده است، اکنون باید بتوانیم یک متجاوز احتمالی را دوباره بازداریم و بوندسوهر باید «لایق جنگ» باشد چه همه این شرایط را دوست داشته باشند یا نه.
انتهای پیام/+