ایران محور پروژه بزرگ "مغزهای مینیاتوری و سلولهای بنیادی" در منطقه
مدیر ستاد علوم و فناوریهای شناختی از ارائه برنامهای تحت عنوان "مغزهای مینیاتوری و سلولهای بنیادی" در نخستین فراخوان پروژههای مشترک ستادهای توسعه فناوری معاونت علمی خبر داد که یک پروژه بسیار بزرگ در سطح منطقه و حتی جهان است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمدحسین مقامی؛ مدیرستاد علوم و فناوریهای شناختی در نشست خبری نخستین فراخوان پروژههای مشترک و گرنتهای بینالمللی ستادهای توسعه فناوری معاونت علمی ریاستجمهوری اظهار کرد: فراخوان پروژههای ستاد علوم فناوریهای شناختی در 3 حوزه اصلی ارائه میشود که نخستین آن حوزه VCI است که همان واسط مغز و رایانه است.
مقامی ادامه داد: سختافزار و نرمافزار که به انسان یا حیوان این قابلیت را میدهد که با محیط اطراف خود ارتباط داشته باشد. این کلان موضوع، در حوزههای درمانی، پزشکی و توانبخشی کاربرد دارد و این سیستم علاوه بر انسانها در مغز حیوانات نیز قرار داده و کنترل آنها را برعهده گرفت.
وی خاطرنشان کرد: از این پروژه برای کاربردهایی مثل زلزله استفاده میشود که درصورتی که انسان قادر به تشخیص زلزله نباشد با کار گذاشتن سیستمهایی در داخل بدن "موش و سنجابک"، زلزله را زودتر تشخیص میدهند. درواقع در حوزه VCI بیشتر بحث سلامت را نشانه گرفتیم.
مقامی تأکید کرد: یک پروژهای را درباره مغزهای مینیاتوری و سلولهای بنیادی در نظر گرفتهایم که این پروژه بسیار بزرگی است که در منطقه و حتی در جهان اجرایی خواهد شد.
مدیر ستاد علوم و فناوریهای شناختی تصریح کرد: این پروژه با کمک پژوهشگاه رویان و دانشگاه تهران آغاز خواهد شد و جزئیات آن در آینده اعلام خواهد شد.
به گزارش تسنیم، از طریق این کمک هزینه، ستاد توسعه فناوری علوم شناختی (CSTC) یک پروژه تحقیقاتی مشترک در زمینه "طراحی و توسعه رابط های مغز و کامپیوتر" را تأمین مالی میکند. تمرکز این برنامه طراحی رابطهای مغز و کامپیوتر (BCI) برای مطالعات تحقیقاتی و توسعه برنامههای کاربردی است. هدف از این برنامه، تثبیت مشارکتهای موجود بین مؤسسات در ایران و سازمانهای تأثیرگذار در سراسر جهان است که برای دو طرف مفید بوده و به پیشرفت علم و فناوری در کشورهای درگیر کمک میکند.
اهداف
هدف اصلی این برنامه تقویت و ارتقای همکاری بین رشته ای بین محققان ایرانی و جهانی در زمینه مطالعات و کاربردهای BCI است. همچنین هدف آن تسهیل انتقال دانش و توسعه خدمات و ابزارهای شناختی برای سایر کشورها است. پیشنهادات تحقیقاتی در مورد طراحی و پیاده سازی ابزارهای شبیه سازی و ضبط عصبی، مدارها و سیستمها، سیستمهای ارتباطی دوطرفه بیسیم، مدارها و سیستمهای پردازش سیگنال و همچنین توسعه الگوریتمهای پردازش سیگنال برای سیستمهای BCI مورد استقبال قرار میگیرد.
موضوعات تحقیقاتی در علوم و فناوری شناختی شامل موارد ذیل است:
توسعه BCI برای کاربردهای خاص:
توانبخشی شناختی
درمان بیماری ها/اختلالات شناختی
ابزار کنترل مغز حیوانات
ارائه خدمات عمومی شناختی:
تقویت شناختی
طراحی پروتزهای عصبی
طراحی سیستم ها به عنوان ابزارهای کلی برای انجام تحقیقات در زمینه های علوم شناختی و علوم اعصاب
انتهای پیام/