دادگاه سوئد حکم حبس ابد حمید نوری را تائید کرد
دادگاه تجدیدنطر سوئد امروز حکم حبس ابد حمید نوری، دادیار سابق ایرانی را تائید کرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، دادگاه تجدیدنظر سوئد امروز حکم حبس ابد حمید نوری، دادیار سابق ایرانی را به اتهامات واهی تایید کرد.
حمید نوری، 18 آبان ماه سال 1398 در بدو ورود به فرودگاه استکهلم سوئد به صورت غیرقانونی توسط پلیس این کشور بازداشت و 8 ماه نخست بدون هیچگونه امکان تماس با خانواده یا دسترسی کنسولی در شرایطی شبیه به ربوده شدن نگه داری شد.
سیزدهمین جلسه دادگاه تجدید نظر حمید نوری، دهم شهریور در سوئد برگزار شد.
در این جلسه علاوه بر بررسی حضور «امید فرهند»، پلیس ایرانی تبار سوئد در پرونده حمید نوری، شهادت تعدادی از شکات نیز که در دادگاه بدوی حضور داشتند، بازبینی شد.
اکنون حدود 4 سال است که حمید نوری در سلول انفرادی در زندانهای سوئد به سر میبرد که این مدت زمان یک رکورد در تاریخ سوئد به شمار میرود.
وکلای حمید نوری در شهریور ماه در لایحهای خطاب به دادگاه تجدیدنظر اعلام کردند چند نفر از افرادی را که از کارکنان اصلی در زندانهای اوین و رجاییشهر و از اعضای کمیتههای عفو در دهه 60 بودند تمایل دارند به عنوان شاهد به دادگاه معرفی کنند.
آنها در لایحه خود مشخصات این افراد را ارایه کردند. تنها پاسخ مثبت دادگاه میتوانست نشان دهد که دادرسی علیه حمید نوری در مسیری عادلانه قرار دارد و برای حمید نوری و طرفداران عدالت ایجاد امیدواری کند.
با این حال، در کمال تعجب دادستان های پرونده مخالفت کردند و نشان دادند که این فقط دادستانهای پرونده هستند که میتوانند شاهدها و ادله گزینشی خود را ارایه دهند و نه متهم.
این در حالی است که بنابر اصول و موازین دادرسی منصفانه، از جمله اصل برابری سلاحها، هر دو طرف یک دعوای کیفری باید بتوانند ادله و شهود خود را به دادگاه ارایه نمایند. بعلاوه، دادستان برای اثبات مجرمیت بدون هر گونه شک معقول باید ادله اتهام زا و اتهام زدا را ارایه کند.
این رویکرد دادستانهای پرونده از ابتدای پرونده تاکنون فقط نشاندهنده سماجت و اصرار بر عدالت یک سویه یا عدالت گزینشی است. اصرار بر عدالت یک سویه یا گزینشی خود بیعدالتی مطلق و مقاومت در اجرای عدالت است.
چنین اصرار و سماجتی حمید نوری را به یک قربانی دادرسی غیرعادلانه و دستگاه قضایی سوئد را به ماشینی برای قربانی کردن افراد بیگانه تبدیل میکند. واقعا شاهدان حمید نوری چه میخواهند بگویند که دادستانها حتی از پذیرش آنها واهمه دارد؟ چرا دادستانها از ابتدا اصرار دارند صرفا ادله یک سویه و گزینشی را ارایه کنند؟ البته این نخستین باری نیست که دادستانها از پذیرش ادله ارایه شده از طرف حمید نوری و خانواده اش طفره میروند و مخالفت میکنند.
تلاش وکلای حمید نوری و خانواده وی این است تا تمام آن چه را که برای کشف حقیقت لازم است انجام دهند. وقتی کسی به عنوان شاهد در دادگاه حضور پیدا میکند نمیتواند گزینشی صحبت کند. سوالهای دادستانها و وکلای شاکیان میتواند او را در حالتی قرار دهد تا آن چه را که به نفع حقیقت است بیان کند.
انتهای پیام/