میرزاخانی: لزوم ایجاد یک مرجع برای تجمیع تولیدات مستند کشور

میرزاخانی: لزوم ایجاد یک مرجع برای تجمیع تولیدات مستند کشور

هاشم میرزاخانی مدیرعامل موسسه سینماشهر معتقد است باید در کنار اکران آثار سینمایی، اکران مقطعی و تک سانسی برای حوزه مستند هم ایجاد کنیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، هاشم میرزاخانی مدیرعامل موسسه سینماشهر در دومین روز از هفدهمین جشنواره بین المللی «سینماحقیقت» با حضور در پردیس سینمایی چارسو از این رویداد سینمایی بازدید کرد.

هاشم میرزاخانی در ابتدا درباره جشنواره «سینماحقیقت» گفت: جشنواره‌های تخصصی در دنیا برای به رقابت نشستن تعدادی هنرمند در حوزه تخصصی خودشان است. موضوع مستند یکی از شاخه‌های اصلی سینمای جهان به حساب می‌آید و به طبع جشنواره مستند ایران نیز به عنوان یکی از پایه‌های اصلی سینمای ایران درخصوص شکوفایی مستندسازان کمک و فعالیت می‌کند. در دنیا آمار مستندسازان همیشه بر کسانی که کار داستانی انجام می‌دهند، غلبه دارد. خیلی از هنرمندانی هم که در حوزه داستانی ورود کرده‌اند قطعا ابتدای کار با مستند دست و پنجه نرم کرده‌اند. مستند به عنوان یک پایه اصلی و گونه مهم سینمای جهان جزو آثاری است که علاقه‌مندان خاص دارد و جامعه هدفش نخبگانی است. همچنین سوژه برای این حوزه بسیار متکثر است و از طرف هر فیلمساز می‌تواند با نوع نگاه خود ببیند و به موضوعی بپردازد و هر کسی با خلاقیت خود اثری تولید کند.

 

مستند به عنوان یک پایه اصلی و گونه مهم سینمای جهان جزو آثاری است که علاقه‌مندان خاص دارد و جامعه هدفش نخبگانی است.

 

میرزاخانی ادامه داد: مستند حتی می‌تواند هدایتگر جامعه شود و در حوزه فرهنگسازی خیلی از موضوعاتی که بشر امروزی با آن درگیر است، اثرگذار باشد. کار جشنواره «سینماحقیقت» هم این است. الان شما رجوع کنید به برگزیدگان دوره‌های اول این جشنواره، عمده این افراد به جایگاه‌های رفیعی رسیده‌اند و حتی برای برخی از این عزیزان بزرگداشت گرفته شده‌است. این به این معنی است که این جشنواره دارد کار خود را به خوبی و درست انجام می‌دهد. یعنی آدم‌ها را شناسایی می‌کند، معرفی می‌کند و باعث رشد و ترقی آن‌ها می‌شود، درنهایت هم اسباب این مهیا می‌شود که تعدادی آثار مستند جذاب روی پرده بیاید.

او با اشاره به اینکه تعدادی از فیلم‌های مستند را دیده‌است، گفت: چند فیلم را در مجموعه به واسطه اینکه کار فنی داشته‌اند، دیده‌ام. واقعا جذابیت‌های خاصی در نوع پردازش مستندسازان دیده می‌شود و خوشحالم از اینکه تکنیک تا این حد به کمک مستندسازان آمده است. وقتی از بین هزار و اندی اثر بین پنج تا ده درصد به بخش مسابقه می‌آید، این به این معنی است که یک غربال جدی اتفاق افتاده است و آثاری که واقعا ارزش دیدن و بحث کردن دارند، انتخاب شده‌اند. مهم‌تر از همه این دورهمی و پاتوق شدن است. این که خانواده مستندساز ایران در یک ایام خاصی دور هم جمع می‌شوند، همدیگر را می‌بینند، گفتگوی حرفه‌ای با هم دارند. همه این‌ها دست به دست هم می‌دهند که سطح مستند کشورمان بالاتر برود.

در دنیا هم مساله مستند از اکران عمومی مستثنی است

مدیرعامل موسسه سینماشهر در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره توجه بیشتر به نمایش و اکران فیلم‌های مستند بیان کرد: در بحث مخاطب مستند فارغ از جهان نیستیم. در دنیا هم مساله مستند از اکران عمومی مستثنی است چون عرض کردم سینمای مستند، سینمای فرهیختگان و خاصی است. کمااینکه مثلا در جشنواره فجر ملاحظه می‌کنید که برای آثار داستانی صف می‌کشند و مخاطب عام آن را دنبال می‌کند. بنابراین نمی‌توانیم بگوییم که یک شق‌القمری انجام می‌دهیم و مستند هم به بطن جامعه می‌آید. معمولا مدیوم‌های مستند هم مدیوم‌های تلویزیون محور است و این در کل جهان هم دیده می‌شود که اصلا عمدتا برای این مدیوم تولید و تهیه می‌شود. با همه این توضیحات لذت دیدن فیلم مستند روی پرده با صدا و تصویر و موقعیت خوب حق علاقه‌مندان به این حوزه است و باید به فکر این باشیم که در کنار اکران آثار سینمایی، اکران مقطعی و تک سانسی برای این حوزه هم ایجاد کنیم.

او ادامه داد: البته با تمهیداتی که دوستان ما در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی داشته‌اند، در مجموعه هنر و تجربه هم به بخش فیلم کوتاه و هم مستند توجه می‌شود. ما هم در توسعه این سینماها کمک می‌کنیم و فارغ از آن وجود یک پلتفرم به عنوان یک مرجع تجمیع شده کل تولیدات مستند کشور جزو ملزوماتی بود که خیلی وقت است روی این مساله دغدغه وجود دارد و خود آقای حمیدی مقدم دغدغه این را دارد که لااقل اکران مستندها معطوف به یک زمان خاص نباشد و مخاطب هرموقع که اراده کند بتواند با گرفتن یک اکانتی وارد آن پلتفرم و سکوی نمایش شود و اثر مدنظر خود را ببیند. به امید خدا با پیگیری‌هایی که خود آقای حمیدی مقدم و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی شروع کرده‌اند، بتوانیم این پلتفرم نمایش آثار مستند کشور را تجمیع کنیم و یک منبع و مرجعی برای علاقه‌مندان به مستند مهیا کنیم.

درباره اکران هم با تمهید هنر و تجربه اگر دغدغه بیشتری ایجاد شود و خود علاقه‌مندان به مستند هم اقبالی نشان بدهند و استقبال کنند، بین خود سینماگران نیز اقبال ایجاد می‌شود و امکان گرفتن سانس از آن‌ها جدی‌تر می‌شود و ما نیز در این زمینه و توسعه این مساله تمام قد و با افتخار در خدمت مجموعه هستیم.

 

هاشم میرزاخانی در پایان درباره آرای مردمی و همراهی سینماشهر با انجام این اتفاق گفت: امسال اولین دوره است که مجموعه سمفا کلا زیرساخت خود را در اختیار جشنواره قرار داده‌است. تا حالا سمفا خدماتش را به این شکل به جشنواره‌ها نداده بود که امسال این پتانسیل را در خدمت جشنواره فیلم کوتاه، جشنواره «سینماحقیقت»، جشنواره کودک قرار دادیم و امکان بلیت فروشی را برای همه سامانه‌ها که مدنظر ستاد جشنواره بود مهیا کردیم. در کنار آن امکان اخذ آرای مردمی به صورت دیجیتال را مهیا کردیم که با نظر ستاد جشنواره و شورای سیاستگذاری نحوه استفاده را خودشان اتخاذ تصمیم کنند که چگونه از آن بهره ببرند و همچنین امکانات کیوسک‌های سیار برای اخذ آرا و همه این ها را در اختیار مجموعه قرار دادیم که بتوانند با دقت بالا و کیفیت بالا نسبت به اخذ آرای مردمی اقدام کنند.

امیرحسین مکاریانی

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران