سردار جلالی: بدافزار مهاجم سیستم سوخترسانی را شناسایی کردیم
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اختلال اخیر در سامانه سوخت گفت: تیمهایی که دنبال منشأ تهدید بودند موفق شدند بدافزار مهاجم را شناسایی کنند و یک تهدید مدرن از جنس APT بوده که کشف شده و در آزمایشگاههای ما در حال بررسی دقیق است.
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در مراسم افتتاح هفتمین نمایشگاه صنایع بومی پدافند غیرعامل با اشاره به اختلال اخیر در سامانه سوخت گفت: دو ساعت بعد از حمله و بررسیهای اولیه، اولین اطلاعیه سازمان پدافند غیرعامل صادر و ارائه شد.
وی افزود: کار دوم حفظ تداوم کارکرد یعنی جداسازی سیستم سوخترسانی از شبکه سوخترسانی و ارائه بهصورت دستی بود که بعد از 3 ساعت نزدیک 55 درصد از ایستگاههای پمپ بنزین جدا شدند که بعد از 24 ساعت به 90 درصد رسید و توانستیم کمتر از یک روز خدمترسانی به مردم صورت بگیرد و تلاش کردیم حداقل پیامد منفی ممکن برای مردم ایجاد شود و نسبت به سال گذشته موفقیت خوبی بود.
جلالی تأکید کرد: تیمهایی که دنبال منشأ تهدید بودند موفق شدند بدافزار مهاجم را شناسایی کنند و یک تهدید مدرن از جنس APT بوده که کشف شده و در آزمایشگاههای ما در حال بررسی دقیق است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: سه شبکه سوخترسانی را جدا جدا بررسی کردیم که در شبکه سوخت و شبکه برنامهریزی آسیب پذیری جدی دیده نشد و در یکی از شبکههای دریافت و پرداخت آسیبپذیری وجود داشت که در حال پیگیری امنیتی هست.
وی تصریح کرد: این پرونده مثل یک پرونده جنایی بهشدت پیچیده است و ضمن اینکه ما در عرصهای هستیم که دشمنان هم سخنان ما را رصد میکنند بنابراین بخشی از اطلاعات را بیان نمیکنیم، بنابراین الآن در مرحله برطرف کردن اشکالات هستیم و بعد از آن سیستم به حالت اولیه برمیگردد که بخش عمده آن صورت گرفته است.
جلالی همچنین گفت: سامانه سوخت یک سامانه قدیمی است و در برنامه بلندمدت باید حتماً بروزرسانی شود و هم بخشهای ارتباطی و هم سامانههای پردازشی و هم اتصالش با سامانههای دریافت پرداخت و جایگاهها باید از ارتباط امنتری برخوردار شود که در مرحله بعدی حتماً پیگیری میکنیم، برنامه بلندمدت سوخت باید حتماً بهسمت نوسازی برود.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: بیش از 55 درصد حملات سایبری در جهان با استفاده از هوش مصنوعی صورت میگیرد و در ایران نیز بیش از 30 درصد این حملات با استفاده از هوش مصنوعی بوده است لذا توجه به این مقوله، اهمیت دوچندان دارد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: با توجه به اینکه ما درخصوص حملات سایبری شرایط را در سه مرحله قبل از حادثه، حین حادثه و پس از حادثه دستهبندی میکنیم، مجموعه اقدامات ما در زمینه سامانه سوخت به بعد از حادثه برمیگردد که آسیبشناسی و تهیه نقشههای اجرایی و برنامهریزی است که بعد از حمله صورتگرفته در سال 1400 آن را تهیه کردیم و بخش عمدهای از آن اجرا شد.
انتهای پیام/+