صدور یک دستور اجرایی برای جریمه دورزنندگان تحریم‌های آمریکا علیه روسیه

صدور یک دستور اجرایی برای جریمه دورزنندگان تحریم‌های آمریکا علیه روسیه

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا یک دستور اجرایی را امضا کرد که در آن برای موسسات مالی که به روسیه در دور زدن تحریم‌ها کمک می‌کنند، جریمه در نظر می‌گیرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهور آمریکا یک دستور اجرایی را امضا کرد که در آن موسسات مالی را که به روسیه در دورزدن تحریم ها کمک می کنند، تهدید به جریمه و مجازات می کند.

براساس این بیانیه، بر طبق این دستور اجرایی، امکان گسترده تر کردن ممنوعیت وارداتی کالاهای خاص روسی همچون موادغذایی دریایی و الماس برای واشنگتن فراهم شده است.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در این باره گفت: ما یک پیام بدون اشتباه ارسال می کنیم. هر کسی که از جنگ غیرقانونی روسیه حمایت کند، در معرض خطر قطع دسترسی به سیستم مالی آمریکا قرار دارد.

براساس این دستور اجرایی، آمریکا می تواند موسسات مالی دخیل در معاملاتی از طرف کشورهایی که تحت تحریم آمریکا هستند و یا با صنعت نظامی روسیه ارتباط دارند از جمله فروش کالاهای خاص را، هدف این مجازات قرار دارد.

این اقدام در حالی اتخاذ شد که بودجه واشنگتن برای ارسال کمک های نظامی به اوکراین در حال تمام شدن است و آمریکا و متحدانش به دنبال راهی برای مقابله با تهاجم روسیه به اوکراین هستند.

در همین حال جو بایدن رئیس جمهور آمریکا لایحه اختیارات دفاع ملی برای سال مالی 2024 را به ارزش 886 میلیارد و 300 میلیون دلار امضا کرد.

در این لایحه، بودجه 800 میلیون دلاری برای کمک به اوکراین درنظر گرفته شده است.

این در حالی است که چاک شومر رئیس دموکرات های سنای آمریکا سه روز پیش اعلام کرد این مجلس تا اوایل سال آینده میلادی درباره ارسال کمک های بیشتر به اوکراین و تقویت امنیت مرزهای کشور،رای گیری نخواهد کرد، در حالی که مذاکرات بین دموکرات ها و جمهوری خواهان سنا در این باره ادامه دارد.

در همین حال کاخ سفید هشدار داد که کمک ها به اوکراین برای نبرد با روسیه تا پایان سال جاری به اتمام می رسد و باید هر چه سریعتر ادامه اسال این کمک ها تصویب شود.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از قانون گذاران این کشور خواسته تا یک بسته کمکی مکمل به ارزش 50 میلیارد دلار را به اوکراین و 14 میلیارد دلار را به رژیم صهیونیستی تصویب کنند.

چند روز پیش نیز جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد که ناکامی در کمک مالی بیشتر آمریکا به توانایی اوکراین برای حفظ سرزمین خود آسیب می‌زند.

سالیوان در یک مجمع روزنامه وال استریت ژورنال در رابطه با مخالفت جمهوری خواهان با کمک‌های نظامی به اوکراین گفت که بایدن آماده یافتن یک راه‌حل برای مساله مرزی آمریکا است، اما به گروگان گرفتن کمک به اوکراین را نمی‌پذیرد.

آمریکا بارها به شرکت ها و نهادهای مختلف درباره دورزدن تحریم های اعمال شده بر روسیه هشدار داده و تاکنون چندین شرکت در کشورهای امارات متحده عربی، ترکیه و چین را مورد هدف قرار داده و آنها را متهم به کمک به مسکو در دور زدن قانون کرده است.

در همین حال تاکنون برخی مقامات عالی رتبه آمریکا با سفر به کشورهای ترکیه و امارات و برخی کشورهای دیگر هشدار دادند که ممکن است دسترسی تجارت آنها به بازارهای گروه هفت قطع می شود اگر با نهادهای مرتبط با تحریم های آمریکا کار کنند.

یک مقام وزارت خزانه داری آمریکا تصریح کرد واشنگتن نگرانی خود را برای دولت های سراسر جهان ابراز کرده است. واشنگتن خواستار بررسی بیشتر موسسات مالی است که ممکن است معاملاتی را تسهیل کنند که از خرید و واردات صنایع نظامی توسط روسیه، حمایت می کنند.

این مقام خاطرنشان کرد قانون جدید بر فرد یا کشور خاصی تمرکز ندارد و به نام دولت های خاصی اشاره نکرده است.

براساس این گزارش، با وجود اینکه در این دستور اجرایی که نام کشور خاصی اشاره نشده است اما آنهایی که در دورزدن و نقض تحریم های آمریکا دست دارند، مشخص است: «فیشمن» که در بخش تحریم های روسیه در وزارت امور خارجه در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما کار می کرده است، چین، ترکیه و امارات متحده عربی از جمله این افراد و نهادها هستند.

علاوه بر این مقامات آمریکایی خاطرنشان کردند که از نام موسسات اروپایی یا آمریکایی که در نقض این دستور دست دارند، اطلاعی ندارند. آنها تاکید کردند در حال حاضر اغلب شرکت های آمریکایی یا اروپایی تجارت خود را به شکل چشمگیری با روسیه محدود کرده اند.

این در حالی است که اوایل ماه جاری میلادی کشورهای گروه هفت واردات الماس از روسیه را از ابتدای ژانویه 2024 به طور مستقیم ممنوع کردند. همچنین واردات یاقوت های روسی از ابتدای مارس 2024، به طور غیرمستقیم محدود شده است.

چند روز پیش دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه ابراز اطمینان کرد که مسدود کردن دارایی‌های شرکت‌های دفاعی این کشور که در بسته دوازدهم تحریم‌های اتحادیه اروپا در نظر گرفته شده، تهدید زیاد بزرگی نیست. سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت: «انسداد دارایی‌های شرکت‌های دفاعی تهدید کوچکی است، زیرا مطمئناً چنین دارایی‌هایی در این کشورها وجود ندارد که بتواند توسط اتحادیه اروپا بلوکه شود».

پسکوف در مورد تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه صادرات الماس روسیه تاکید کرد که این کشور قطعاً آنها را دور خواهد زد. این مقام کرملین افزود: "در مورد الماس‌های روسیه، این اقدام قابل پیش بینی بود و ما برای چنین محدودیتی از قبل آماده شده بودیم. فکر نمی‌کنم گزینه برای دور زدن این محدودیت‌ها وجود نداشته باشد. آنها وجود دارند و قطعاً اجرا خواهند شد."

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
گوشتیران
رایتل
triboon
طبیعت